vilaus keittiöstä!

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hupsansaa! Olen aivan unohtanut laittaa kuvia tuosta meidän keittiötekeleestämme! Se ei ole edelleenkään valmis täysin, mutta löysin koneen uumenista muutaman kuvan kun työtaso ei ole aivan täynnä romua...

Otimme keittiön siis KVIK:ltä ja sieltä ostimme myös Siemensin integroitavan tiskarin. Tiskikoneista sattui olemaan juuri silloin viimeisiä päiviä jokin kesäkampanja käynnissä ja koneet sai -30% -hintaan (Siis mitääääää? Oliko se KESÄLLÄ kun tilasimme keittiön?? Time flies!). Voisin hieman kertoa tässä mietteitä asioinnista KVIK:llä ja keittiön kasaamisesta, sillä siinä kyökkiä kasatessa tuli muutamia ajatuksia mieleen liittyen kalusteiden kokoamiseen yleensäkin.

Kun siis silloin olimme katsomassa keittiöitä ja teimme suunnitelman meille sopivasta keittiöstä materiaaleineen, huomasin kodinkonekampanjan lisäksi voimassa olevan tarjouksen kylpyhuoneen kalusteista: pieni allas ja aluskaappi vain 99€! Kyselin, että onko jossain nähtävillä kyseistä settiä ja että olen kiinnostunut siitä. No, siinä kaikessa tuoksinassa (LUE: kaksivuotias uhmailijamme paiskoi metallisia Hello Kitty -kahviastioita pisin liikettä ja raivosi...) kaapin tsekkaus unohtui ja seuraavana päivänä kun menimme katsomaan laskelmia, setti oli jo myyty ja sehän tietenkin oli viimeinen laatuaan. Olin tietenkin asiasta hieman tuohtunut, sillä pyysin myyjää näyttämään sitä edeltävänä päivänä ja hänkään ei sitä muistanut, joten kauppias sitten keksi ratkaisun, jolla hyvitti mokan: saimme suuremman ja arvokkaamman altaan ja kaapin siihen samaan 99€ hintaan mitä se alkuperäinen setti olisi maksanut. Tämä kyseinen setti oli kuulemma joku vanhempi kampanjatuote, joten tilanne meni sitten loistavasti: kauppias ei ottanut takkiin ja asiakas on tyytyväinen! Tämä kyseinen allas ja kaappi tulivat siis kylpyhuoneeseemme.

Otimme keittiön muuten KVIK:ltä, paitsi työtasot: tasot ostimme ihan vain Bauhausista, sillä saimme ne sieltä n. 1000€ halvemmalla! Tasot ovat muutaman millin ohuemmat kuin KVIK:llä, mutta se ei näy mihinkään ja ei meitä haittaa niin paljon kuin mahdollinen 1000 euron häviö. Tasot ovat tammea ja mietimme ensin uskaltaisimmeko käsitellä tasot valkoiseksi puuvahalla, mutta kokeiltuamme pieneen hukkapalaan päädyimme että puunväri on parempi: sopii ehkä paremmin vielä jotenkin taloon kun meillä tuota puun omaa sävyä vilkkuu siellä sun täällä!


Tässä kaveriporukalla kaappien kokoamista: huhheijaa mitä hommaa! Yksi kaveri on koonnut keittiöitä työkseen ja silti oli hieman hankaluuksia ja esim. yksi kisko meni asennettaessa rikki! Keittiölaatikoita oli "muutama" ympäri salia ja jokaiseen kaappiin oli omat ohjeensa ja laatikoissa omat koodinsa, eli ensin keräilimme oikeat palaset ja siitä sitten lähdettiin kokoamaan. Ensimmäinen ja toinenkin kaappi vähän takkuili, mutta kyllä se siitä sitten lähti sujumaan! Kaverit olivat kyllä suurena apuna meille tässäkin hommassa!

Mitähän asioita meille tulikaan mieleen kaappeja kootessa:

- Miksi jokaisessa kiskolaatikossa ja runkolaatikossa oli niitä hemmetin ruuveja ja systeemejä sikin sokin pussissa: miksei koko keittiöpakettiin olisi voinut muutama iso pussi, joissa kaikissa olisi vain yhtä ruuvia niin olisi helpompi hahmottaa erilaisten ruuvien ero?

- Miksi jokaiseen kaappiin tuli erikseen ohje kun useimmissa kokoaminen kuitenkin tapahtui samalla tavalla?

- Miksi kaappien sivuseinissä oli reikiä vaikka miten ja niistä käytettiin joka kaapissa vain kuutta vai kahdeksaa? Kauhea laskeminen sitten, että mihin läpeen niitä kiskoja laitetaan...


Ennen keittiön paikalleenlaittoa piti kuitenkin tehdä vähän putkihommia: keittiöhän tuli vanhan eteisaulan paikalle jossa on ollut käsienpesupaikka, joten pohjaviemäri löytyi jo valmiina, mutta sen kuvattuaan mies totesi, että se on aivan käyttökelvoton ja uusi pitäisi tehdä joka tapauksessa. Piti pohtia mihin laitamme tiskikoneen ja käsienpesualtaan ja jääkaapillekin piti vetää vedet, jotta se jääpalakonehässäkkä saatiin toimintaan. Keittiöön säästimme siis tuon alkuperäisen lankkulattian, sillä se on niin hyvässä kunnossa ja onneksemme se jäikin kahta lankkua vaille kokonaisena paikoilleen. Kaksi lankkua piti irrottaa, jotta saatiin vedet vedettyä ja tilalle laitettiin salista jäänyttä lankkua, mutta se ei tietenkään näy mihinkään sokkelien takaa.


Pikkuvessaan vedettiin vedet samalla, mutta muutoin koppi näyttää edelleen tuolta...


Jääkaappi tuli tuohon eteisen oviaukon viereen vähän hassusti, mutta muuta järkevää paikkaa sille ei ollut...


Tämän näköisiä jöötejä siihen sitten asennettiin: voin kertoa, että levein, 120 cm leveä kaappi, painoi jo jonkin verran!


Kuvassa iiiiihana roskalava Turku -facebookryhmästä bongaamani väliaikaisjääkaappi, joka palveli hyvin, mutta ihan tyytyväisenä se sitten kuitenkin pois heivattiin...


Kaappien takana olevaa seinää piti avata, sillä seinässä oli laatoitusta ja emme olleet varmoja olivatko laatat kiinnitetty asbestilla. Helpoin ja halvin tapa päästä siitä eroon oli leikata koko seinä irti! Välitilan laatoitus ei tule kuitenkaan noin korkealle, joten pieniä paikkaustoimenpiteitä täytynee tehdä...


Keittiön pienkoneet lapsiturvallisesti lattialla... Onneksi pikkuneiti ei niin innokkaasti vielä seikkaillut tässä vaiheessa ympäri kämppää: nykyään onkin jo hieman kimurantimpaa, sillä KAIKKI lattialta löytyvä kielletty kiinnostaa ja kovasti! Toivottavasti lasu ja neuvola ei näe tätä...


Mitä tässä kuvassa tapahtuu?? Silitysrauta, porakone, kahvinkeitin...?


...ja perus kaaos heti kun taso oli saatu paikoilleen, huoh...


Miltä näyttää KVIK:n mano -laatikostot?

Täytyy sanoa, että KVIK:ltä saimme ihan ensiluokkaista palvelua Heidiltä, ja ostimme sieltä siis keittiön lisäksi myös kylpyhuoneen kaapin ja altaan ja suihkuseinän, mutta kun palasimme asiaan yhden rikkonaisen kaapinkulman ja rikkonaisen kiskon kanssa, kohtelu varastomiehen/asentajan puolesta oli tympeää. Meillä siis Yhdestä kaapinovesta oli napsahtanut kulmasta osa pinnoitetta pois vaikka käsittelimme ovia vain pahvien päällä ja kun Erno sitten meni siitä ja siitä kiskosta reklamoimaan, saimme uudet osat vain maksua vastaan! Vahinko ei ole kuulemma voinut tapahtua heidän käsissään ja kisko ei ole voinut tulla sellaisena heiltä. Kiskoille annetaan 15 vuoden takuu, mutta nyt jouduimme kuitenkin ostamaan uuden? Osat eivät mitään miljoonia maksaneet, mutta tympeää palvelua todella sen jälkeen kun olimme kuitenkin maksaneet tuhansia euroja heidän tuotteistaan! Suihkuseinästä puuttui myös tiivisteitä ja niiden perään sai kysellä pari viikkoa ja lopulta ostimme muualta tiivistettä ja leikkarimme itse sopivat kappaleet sitten. Asentajat eivät todellakaan ole niitä firman asiakaspalvelijoita selkeästi. Mutta kaikenkaikkiaan jäi kyllä hyvä fiilis ja homma hoitui lopun viimein suht näppärästi.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.