Keittiön "Vain elämää -lamput"

torstai 20. marraskuuta 2014

No niin! Tällaista pientä valaisinaskartelua on tullut tässä harrastettua...


Olen siis siitä asti ihaillut tämän tyyppisiä lamppuja kun ravintola Tintå avasi ovensa Turussa ja siellä on vamhoista pulloista tehtyjä lamppuja. Nyt tällä kaudella Vain elämää -televisiosarjassa oli lasitölkeistä tehtyjä lamppuja ja kun eteeni Heikinmarkkinoilla osui vanha Riihimäen lasin lasipurkki niin sen keksin: teen lasipurkeista keittiöön valaisimet! Keittiön lamput oli juuri agendalla ja pähkäilin mistä löytäisin sellaiset omannäköiset lamput ja olin jo päätymässä clasun lamppujohtoihin ja isoihin lamppuihin, mutta onneksi lasipurkki sattui eteeni! Ostin lasipurkin torilta 10 euron hintaan ja myhäilin tyytyväisenä! Ensin käytin lasipurkkia tiskiharjan säilytykseen, sillä en tehnyt mitään yhdellä vaivaisella purkilla ja aloin metsästämään lisää purkkeja torista ja huuto.netistä tuloksetta. Lopulta löysin yhden pienemmän torista ja menin hakemaan sen: tämä purkki toimittaa nyt tiskiharjanpidikkeen virkaa! Etsin purkkia aivan liian "kaukaa", sillä yht'äkkiä eräänä kauniina päivänä tajusin, että tuolta Pimeeltä Vintiltähän sellaisen purkin löydän: se on tässä Paattisilla ihan meidän lähellä ja sieltä löytää kyllä mitä vaan! Niinhän se sitten menikin! Ei tarvinnut kuin kysäistä että löytyykö sieltä Riihimäen ilvespurkkeja ja siellä minua odotti juuri oikean kokoinen purkki! Hinnankin sain neuvoteltua sopivaksi ja tehtiin kaupat.

Sitten vain kuppiterällä reiät purkkien kansiin ja lamput roikkumaan kattoon! Katossa ne ovat tovin roikkuneetkin kun meillä on nyt vanhemmalla neidillä vesirokkoa ja sähkömies ei ole sen vuoksi päässyt tulemaan ja viimeiset kerrat kun hän on täällä ollut, hän on tehnyt hieman tärkeämpiä hommia kuin keittiön lisävalaistus... Sähkömies katseli lamppuja tuossa viime kerralla ja totesi: "sullahan on oiva sirpalepommi tossa!" Hups! Kuulemma kanteen pitää laittaa reikiä vaikkei nykylamput niin kuumenekaan kuin hehkulamput. Pienikin lämpö haurastuttaa ajan saatossa lasia ja jonain kauniina päivänä lamppu sitten räjähtää. Eli lisäreikiä sitten vielä tehtiin!

Lamput ovat kyllä huisin kivat! Simppelit ja jotain vanhanaikaisuuttakin löytyy vanhojen purkkien muodossa! Mietin alunperin, että montako lamppua kattoon laittaisi ja mielessä kävi jopa laittaa viisi lamppua, mutta tuo kaksi tuntuu kyllä sopivalta! Ainahan sanotaan, että kaikkia somistusjuttuja pitäisi olla pariton määrä, että näyttää kivemmalta, mutta kaksi kappaletta lamppuja toimii tässä hyvin! Tällä hetkellä purkeissa on ihan lamputkin sisällä kyllä! Taustana paikattava keittiön seinä...



Pakko oli kesken kirjoittamisen vielä napsia kuvat lampuista valmiina! Meillä on purkkien sisällä jotkus LED-lamput joissa yläpuoli on valkoinen eli lamppu ei valaise kuin alaspäin. Oli pakko hetkeksi vaihtaa hehkulamput niihin, että sain muutaman kuvan napattua...





Salamalla otettu kuva, mutta siitä erottuu kivasi tuo lasin elävyys!


Tämä tässä on aivan epätavallinen näky kun tasolla ei ole mukin lisäksi mitään: haluankin, ettei tasolla ole turhaa romua, mutta kyllä siinä nyt jotain saa olla! Pitäneekin esitellä ihana kirpparilöytöni joka tuossa tasolla toimittaa tärkeää virkaa! Onko muilla vastaavia lamppuja?


1 kommentti

  1. Sirpalepommi :D Noist lampuista tuli tosi söpöt, ihan sun näköiset!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.