diy pöytä ladonseinälaudoista!

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Tuli tuossa tehtyä kaverille synttärilahjaksi lankkupöytä, jota olemme suunnitelleet jo, ööö, toukokuusta! Nyt tuli vihdoin omia projekteja sen verran valmiiksi, että sai tartuttua tähän! Kävimme lahjansaajan kanssa baukkarissa ostoksilla hakemassa puutavaran ja puuvahan, anoppi hommasi meille ladonseinälaudat ja sitten alettiin hommiin!

Suunnitelmissa oli mahdollisimman simppeli ja siro pöytä, jossa ei mitään tukirakenteita olisi näkyvillä. Ehdotin sitten, että josko laittaisimme pöydän kannen reunaan lautaa reunustamaan kantta, jotta tukirakenteet lankkujen alla eivät näkyisi, ja se olikin varsin toimiva idea! Ehdoton toive oli myös, että pöytä olisi jotenkin pyyhittävissä, sillä lautaa ei suoraan voi oikein pyyhkiä ja se imee kaiken itseensä, mutta toisaalta lasilevy lautojen päällä ei kelvannut myöskään.

Homma ei jälleen kerran ollutkaan niin yksinkertainen kuin olisi voinut kuvitella...heh heh!

Tässä taidonnäyte: näin naiset tekevät hommia! Erno tuli saliin kun olimme Lindan kanssa hommissa ja kysyi, että mitä ihmettä me olemme oikein teemme kun katsoi tuota sotkua...


Öljysimme ladonseinälaudat osmon top oililla, mutta siinä kävikin sitten vähän hassusti, nimittäin puu imi öljyä sen verran, että laudat muuttuivat kauniin harmaista lähes mustiksi!! Kun vahinko oli jo tehty, lahjansaajan isä kokeili myös lakkaa laudan jämäpalaan ja sama efekti toistui myös siinä. Muistan kyllä, että myös oma ruokapöytämme tummui hiukan kun öljysimme sen top oililla, mutta ei kyllä ihan noin radikaalisti! Varmaan sekin tietenkin vaikuttaa, kun ladonseinälauta on todella huokoinen pinnasta, että imee öljyä/lakkaa aika tavalla ja "janoaa kosteutusta"...


Pikainen keksintö ongelman ratkaisuksi oli sitten vetäistä osmon puuvahaa ohuelti lautojenkin päälle, jotta sävymaailma edes jotenkin kohtaisi muun puutavaran kanssa. Raaka puutavara jäi melko läpikuultavaksi osmokerroksen jälkeen, mutta lautaan imahti sekin aika tavalla kiinni! Sävy jäi kuitenkin mielestäni paremmaksi kokonaisuutta ajatellen kuin tuo ylempänä näkyvä musta. Hyväksytimme sävyn vielä kaverilla ja jatkoimme sitten hommia.


Tässä näkyy hieman sitä, miten pöytä lopulta rakennettiin ja millaisia tukirakenteita siihen tuli. Molempiin reunoihin tuli tukipuut tietenkin ja keskelle myös yksi. Ruuveja sai iskeä melkoisen määrän, jotta sai säänpiiskaamat laudat oiottua edes jotenkuten suoriksi! Mutta lähtökohta huomioonottaen lopputuloksena on kyllä todella tasainen pinta!



Pöytälevyn sävystä on nyt muutama kuvaa: osa puhelimella ja osa kameralla otettuja, jotta sävy näkyisi mahdollisimman hyvin.


Tuli kyllä varsin onnistunut lopputulos!




Projekti oli kyllä suht nopea toteuttaa ja hinta oli mielestäni ihan kohtuullinen: ladonseinälaudat poislukien tarvikkeet maksoivat 90 euroa. Onko kukaan askarrellut moista? Millainen toteutus teillä on ollut?

2 kommenttia

  1. Hieno ja saaja on varmasti iloinen uudesta huonekalusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! saaja vaikutti erittäin tyytyväiseltä, onneksi!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.