sängyn maalaus kalkkimaalilla

torstai 30. kesäkuuta 2016

Juhannusprojektina touhuttiin Lindan kanssa isoimman neidin sängyn maalaus! Torstaina, kun kävimme hoitamassa juhannuksen ruokaostokset, kävimme Vanha-Vanton putiikissa ostamassa kalkkimaalia ja kalkkimaalin kanssa käytettävää vahaa samalla. Päätimme maalata sängyn punertavan ruskeasta valkoiseksi, sillä huoneen lattia on jo ruskea ja sängyn vanha sävy oli turhan punainen. Värikartassa olikin useampi vaalea sävy, joten kauppiaan suosituksesta päädyimme sävyyn antique cream. Sävy oli täydellinen; kiitos Henna suosituksesta!



Kalkkimaali on kyllä ihanaa tavaraa: maali kuivuu hetkessä uudelleenmaalattavaksi eikä haise miltään! Lapset pääsivät naapuriin leikkimään perjantaina aamupäivällä, joten ehdimme sillä aikaa hyvin maalaamaan sängyn kahteen kertaan sekä vahaamaan ja kiillottamaan sen!

Maalia piti laittaa kaksi kerrosta sänkyyn, sillä pohjasävy oli niin tumma ja pinta niin kiiltävä. Kalkkimaalihan on siitäkin näppärää tavaraa, että sitä varten ei tarvitse tehdä sen kummoisempia pohjatöitä, eli maalaushommiin voi ryhtyä vaarallisen ex tempore! Sänky maalattiin ennen kolmea päivällä ja jo illaksi sänky odotteli valmiina nukkujaansa! Maalin päälle laitoimme maalin kanssa samaa sarjaa olevan antiikkivahan, joka tekee pinnasta kestävämmän ja vieraat kiillottivat pinnan vielä näppärästi sillä aikaa kun syötin vauvaa!

Tässä pinta yhden kerroksen jäljiltä:


Maali on uskomattoman riittoisaa, sillä valtavasta sängystä jäi maalaamatta pieni osa ison päädyn seinänpuoleista osaa ja maalia meillä oli vaivaiset 700ml! Sänkyhän on huikeat 90cm leveä ja siinä on jatkopala jonka myös maalasimme vaikka se ei käytössä sinällään olekaan. Kummityttömme ja hänen siskonsa leikkikeittiötä maalasimme myös taannoin kalkkimaalilla ja leikkikeittiöön olisi riittänyt 100ml maalia jos olisimme jättäneet alakaapin sisustat maalaamatta. 100ml purkki maalia maksaa 5,95€, joten kalliista tuunauksesta ei ole kyse!

Jo toisen kerroksen jälkeen tulos oli näin upea ja peittävä!


Sängyn maalaus raikasti tytön huonetta valtavasti! Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja tyttö piti itsekin tuloksesta kovin, vaikka olisikin kuulemma pitänyt vaaleanpunaisesta vieläkin enemmän, tietenkin! Tasapuolisuuden nimissä emme viitsineet maalata vain toisen tytön sängystä vaaleanpunaista.


Maalaushommat toteutimme pensselillä, joten pensselin vedot jäivät näkyviin sängyssä: mielestäni se sopii vanhaan sänkyyn loistavasti!


 Onkos siellä muita kalkkimaalilla tuunailijoita?






3 kommenttia

  1. Mulla olis odottamassa purkki samaa sävyä, minkälaiset pohjatyöt teitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kalkkimaali on siitä uskomatonta tavaraa, että pohjatöitä ei tarvitse tehdä lainkaan! Pölyt pyyhimme, mutta muuta emme tehneet! Vaha on tässä tapauksessa tarpeen, sillä se auttaa maalin pysyvyydessä.:)

      Poista
  2. Itse innostuin maalaamaan kenkälaatikoita kalkkimaalilla :)

    http://www.sirkkula.fi/kenkalaatikoiden-uusi-ilme/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.