leikkimökki!

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Leikkimökkiprojekti on edennyt sen verran, että mökkeröinen on saanut maalit ylleen! Päätimme tässä vaiheessa jo maalata kun kelit ovat olleet kohdillaan ja tytöt kun odottavat mökin valmistumista niin maali mökin pinnassa antaa vähän jo toivoa valmiista mökistä tytöille!

Heh, katselin juuri mitä olen leikkimökistä viime kesän puolella kirjoitellut, ja en ole näköjään esitellyt torppaa paitsi runkopuiden osalta! Asia pitänee korjata mitä pikimmiten! Kas näin! (kuvat puhelinkuvia, soriiiiii...)

Runkopuiden päälle nakutettiin tervapaperi:


...ja tervapaperin päälle taas rimat, jotta ilma pääsee kiertämään laudoituksen ja villoituksen välissä.


Laudoitukseen hommattiin pohjamaalattua pontattua paneelia.



Ennen talvea katto sahattiin mittaansa ja laitettiin kattohuopa paikoilleen, mutta siitä ei valitettavasti kuvia ole...


Menimme sitten ennen äitienpäivää maalikaupoille Bauhausiin, jossa vanhin neideistä sai myyjän opastuksella valita sopivan maalin. Neiti olisi halunnut tumman pinkin, mutta mamin päänravistukset myyjälle sai myyjän suosittelemaan kuitenkin vähän hempukkaisempaa sävyä. Mökin nurkkalistoja varten ostimme vielä valkoista maalia, mutta mökki odottaa vielä niitä listoja ja ikkunankarmeja joita maalata.

Maalausprojektia touhusimme jo äitienpäiväviikonloppuna yhdessä tyttöjen kanssa, ja yllättävän nopeasti maalaaminen sitten hoituikin; kiitos nopeasti sotkemiseen kyllästyneiden pikku neitien ja leikkimökin suurten ikkunoiden! Tytöt olivat aivan innoissaan kun saivat auttaa maalaamisessa ja oli mukavaa touhuta koko perheen kesken yhdessä. Erno maalasi myöhemmin mökin vielä toistamiseen kun maalia oli jäljellä. Väristä tuli luonnonvalossa melkoisen säihkyvä, etten sanoisi!

Tytöt olivat aivan liekeissä kun saivat touhuta yöpuvuissa pihalla keskellä päivää, kun päätimme uhrata yöppäreitä maalivaatteiksi. Muovipussit kenkien päällä toimivat myös hyvin ettei maalia joutunut kengille pikku sottapytyn toimesta!


Rohkeasti annoimme tyttöjen maalata talon etupuolta!


Talossa on melkoiset ikkunat kolmella seinällä ja oven vieressä on pienemmät ikkunat.






Maalaamisen jälkeen on projekti odottanut rahaa ja ekovillaa. Hiukan villaa meillä olikin jo omasta takaa ja ne Erno onkin jo asentanut paikoilleen levyjen alle, mutta loput villat haettiin viikonloppuna vasta, joten homma on vielä kesken. Kattoa varten hommattiin myös finnfoamia valmiiksi.

Villoitus ja levytys on nyt kovassa vauhdissa, jotta saataisiin juhannuksena majoitettua mökkiin pienimmän neidin kummeja! Olemme touhunneet levyjä ja villoja seiniin miehen ja vauvan kanssa ja mies myös rauhassa yksin. Tai no, niin rauhassa kuin lapsien läsnäollessa voi!




Tässä rakeinen selfie, jossa me olimme kolmisin levyttämässä eräs myöhäinen ilta!



Tässä levyt jo valmiina seinissä ja finnfoamia menossa kattoon!





Leikkimökin sisustusta olen tietysti jo visioinut jonkin verran, ja nyt alkaa olemaan ajankohtaista miettiä millaista tapettia seinille laitetaan! Heti tapettia pohtiessani mieleen iski välittömästi se pip studion shabby chic -tapetti, mitä mietin jo pikkuvessan seiniin, mutta myös toinen potentiaalinen vaihtoehto nousi esiin, nimittäin saman firman folklore chintz pinkkinä! Pikku murusia -blogin Mariannalla on kyseistä tapettia sinisenä eteisessä ja se on kerrassaan herkullinen! Kyselin myös kavereilta mielipidettä, kumpi tapetti olisi kivempi ja yksimielisesti folklore chintz voitti. Olen kuitenkin vastarannan kiiski ja minun on pakko saada se shabby chic! Se vain vetoaa minuun niiiiiin täysillä! En malta odottaa, että tapetti on seinillä!

Tässä folklore chintz:


...ja tässä iki-ihana shabby chic!


Mitä olette mieltä tapettivalinnasta?

Seinille tulee valkoinen puolipaneeli ja tapettia yläosaan, joten tapetti ei hallitse koko mökkiä. Lisäksi kalkkimaalailen varmaan vähän huonekaluja hempukkaisen sävyiseksi, laitan ikean pitsiruukkuja ja niihin kukkia ja sen sellaista ja leikkikeittiö olisi tarkoitus tuoda myös leikkimökkiin. Lasten isovanhemmilta tuli joululahjaksi myös shokkipinkit lasten nojatuolit ja ne sopisivat karamellimaiseen tunnelmaan loistavasti (kiitos vaan vinkistä Mia!)!

Huh! Tällaista tänne tällä hetkellä! Nyt nukkumaan, jotta huomenna voi hommat taas jatkua!



1 kommentti

  1. Molemmat tapetit ovat ihania, mutta kallistun silti folklore tapettiin. Prinsessat saavat ihanan leikkimökin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.