juhannus 2016!

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Olipas kiva juhannus kerrassaan! Me vietimme juhannusta perinteisesti ystävien kesken ja heistä kolme tuli meille yöpymään. Siskoni kihlattunsa kera tulivat myös aattona herkuttelemaan! Aloitimme juhannuksen juhlinnan vasta iltapäivällä, joten aamupäivän ehdimme hyvin touhuta kaikenlaisia projekteja; mies rakensi ystäväpariskunnan terassilautojen jämistä portaat leikkimökkiin ja saunaan ja sauna siirrettiin kaverin avustuksella oikealle paikalleen pois keskeltä pihaa. Me akat puuhailimme omaa projektiamme, josta lisää myöhemmin...

Iltapäivällä kun vieraat alkoivat saapua paikalle ryhdyimme grilliruuan valmistushommiin. Juhannusaatoksi sovimme tekevämme perinteiset grillisapuskat tietysti ja jälkiruuaksi kesäistä pavlovaa. Ruuasta ei kuvia paljoa ehditty napsimaan kun ne katosivat parempiin suihin, mutta jälkkäristä ehti jo napata kuvankin! Juhannusaaton menu oli seuraavanlainen kaikkinensa:

uudet perunat
voi-sipulikastike
uudet porkkanat voisulalla
lohinyytti
marinoituja maisseja
broilerin koipia
kesäkurpitsaa

jälkiruuaksi mansikka-kirsikkapavlova u:gin marenkiin



Siinä syödessä ja jutellessa menikin aika rattoisasti ja illalla emme muuta ehtineetkään kuin saunaan ja pelasimme inkan aarretta uudessa pihalle kyhätyssä loungessa (tästä asiaa myöhemmin).

Lauantaina ohjelmassa oli koko joukon voimin lähteä zoolandiaan pienten juhannusolympialaisten merkeissä! Ilma oli tukahduttavan kuuma, mutta hyvin meillä siellä kului lähes neljä tuntia ja aika todellakin loppui kesken! Zoolandiassa kilpailimme muun muassa rodeohärällä, leikkiheppojen ratsatuksessa, pomppulinnassa ja kilpailuun otimme mukaan myös erät inkan aarretta sekä afrikan tähteä. Hauskaa oli! Zoolandiaan otimme grillattavia makkaroita, nakkeja ja hedelmiä mukaan joita sitten söimme kun nälkä yllätti. Iso plussa zoolandialle nuo grillipaikat!

Zoolandiareissun jälkeen hiki virtasi, joten päätimme lähteä Savojärvelle uimaan kuumuutta pois. Vesi oli lämmintä, mutta kuitenkin ihanan virkistävää ja siellä menikin tovi jos toinenkin auringosta ja järvivedestä nauttiessa!

Illalla valmistimme no knead-pizzaa erilaisin täyttein. Täytteinä oli muun muassa prosciuto-viikuna, kylmäsavulohi-feta, pesto-tomaatti-mozzarella ja näiden erilaisia yhdistelmiä. Kyllä maistui! Illalla, joka oli salakavalasti vaihtunut yöksi, emme enää jaksaneet mennä paljuun vaan kävimme vain pikaisesti pesulle ja painuimme pehkuihin.









Sunnuntai oli kyllä kotiäidin luksuspäivä: sain nukkua niin pitkään kuin huvitti ja ystävä touhusi lasten kanssa ja Ernokin sai nukkua! Pikku neidin kummit valmistivat meille brunssiaamiaiseksi eggs benedict, joka oli taivaallisen hyvää ja sen jälkeen lähdimme päiväunien jälkeen jälleen uimaan; tällä kertaa lähdimme katsastamaan Särkijärven! Järvessä oli todella matalaa vettä ja mukava hiekkapohja, joten järvi oli oiva paikka lasten kanssa!



Järveltä lähdimmekin kiireen vilkkaa kotiin, sillä huomasimme kellon lähentelevän jo viittä ja laiva ahvenanmaalle lähtisi jo kahdeksan jälkeen ja sitä ennen oli tarkoitus tehdä vielä paellaa ja rahkamunkkeja!

Luksusta jälleen: minun ei tarvinnut tehdä mitään pääruuan eteen! Leikkimökin majoittujat valmistivat grillillä herkullista paellaa ja me muut touhusimme rahkamunkkeja ja katoimme pöytää. Ehdimme juuri ja juuri syömään ennen kuin piti jo kiiruhtaa laivaan! Paella oli todella hyvää: täytynee tehdä sitä joku kerta itsekin, kun se valmistui kätevästi pannulla grillillä! Söimme jopa ulkona eilen kun keli ei ollut aivan tukahduttavan kuuma.

 




Oli kyllä ihan mahtava juhannus! Ihanaa puuhaa lapsille ja aikuisille ja hyvää ruokaa ja uusia ruokakokeiluja.

2 kommenttia

  1. Wau, kyllä teillä on ollut ihana juhannus! Ja oi mitä herkkupitsoja olette tehneet, täytyypä kokeilla jotain noista itsekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tuollainen yhdessäolo ja hauskanpito tekee ihmiselle hyvää! Lapsetkin nauttivat oikein todella: päivittelivät oikein kun oli niin kivaa juhannuksena!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.