vihdoin täällä!

perjantai 10. kesäkuuta 2016

No niin! Nyt vihdoin tekniset ongelmat on selätetty! Kuvat ovat ulkoisella kovalevyllä ja nettikin pelaa, ihme kyllä! EDIT: juu eihän se ihan niin kivasti mennytkään, sillä kuvat eivät vain suostuneet siirtymään kovalevyltä bloggeriin. Miksi??

Kyllä tämä suurperheen elämä on yhtä touhua aamusta iltaan; päivät menevät kuin siivillä ja illalla kun isommat tytöt menevät nukkumaan alkaa pienimmän iltahuutokonsertti. Iltaisin ei siis tee juurikaan mieli aloitella enää mitään tuunausprojekteja, vaan kun kaikki lapsoset onnellisesti nukkuvat, me vanhemmat kaadumme sohvan nurkkaan tuijottamaan Gilmoren tyttöjä.

Jotain on kuitenkin tässä puuhailtu pihalla, vaikka talon raivaus Marien Kondon tyyliin on vielä vähän kesken. Kasvimaa ei odottele laittajaansa, joten se piti saada muun istutushomman ohella valmiiksi.

Isommat tytöt ovat odotelleet kuin kuuta nousevaa, että saisivat istuttaa taas pinkkejä kukkia ruukkuihin! Niinpä he saivat istuttaa kesämalvikkia ja ruiskaunokkia itse omiin ruukkuihinsa ja sen lisäksi laitoimme vanhaan tynnyriin siemeniä.



Ylpeä kukkien kasvattaja kuvassa!




Viime keväänä istutettuihin päärynäpuihinkin (Pepi ja Glück) tuli mahtava määrä kukkia!!



Viime kesänä laitoimme talon lämpimimmälle seinustalle istutussäkkiin tomaatintaimia, mutta tänä vuonna laitoimme siihen paikalle oikein istutuslaatikot. Taimet eivät vielä ole päässeet multaan, sillä keli on vielä hieman turhan epävakainen...



Itutuslaatikoihin istutimme seuraavanlaista siementä... Tuollaista punaista porkkanaa en ollutkaan ennen tavannut: ainakin pussin mukaan pitäisi olla makeaa! Onko joku maistanut tällaista lajiketta?


Porkkana-mix sen sijaan on pakollinen, sillä violetit porkkanat ovat erityisen makeita ja hyviä!


Kaiken muun puuhan lisäksi laitoimme kaverin tuoman vadelmapensaan taimen yhden paleltuneen tilalle ja sen lisäksi kävimme vielä hankkimassa mustavadelmapensaan sekä mustaherukkapensaita kaksi kappaletta!





Tämä tilanne on siis jo muutaman viikon takaa, mutta nyt vasta sain tämän ulos. Sittemmin olemme istuttaneet pikku neidin kastelahjaksi saamat kaksi puuta ja päärynäpuissakin on jo kiitettävästi pieniä hedelmän alkuja. Harmiksemme viime keväänä istutetut kirsikkapuut ovat ilmeisesti kokeneet kohtalonsa karun talven johdosta... Kahdessa oli kyllä jokunen lehti ja toisessa pari kukkaakin, mutta keskimmäinen puu ei ole osoittanut mitään elon merkkejä... Todella kurjaa, kun niihin huolella teimme kaikki valmistelut ja vaihdoimme maatakin aika tavalla... täytynee istuttaa jotain muuta sitten vain tilalle... Seuraavaksi pitänee postata jokunen kuva ristiäisistä, jotka olivat pari viikkoa sitten!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.