isänpäivä!

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Meillä isi sai nukkua tänään pitkään. Yleensä tytöt haluavat viikonloppuisin nimenomaan isin aamuisin kun heräävät ja minä sitten nukun vielä hetken, tai oikeastaan usein vain makaan sängyssä ja kuuntelen kun Erno hoitaa lasten aamupesut ja valmistelee aamupalaa. Nyt sain itseni kelpaamaan aamuseuraksi hyvin nukutun yön jälkeen ja annoin tyttöjen katsoa aamupiirrettyjä sillä välin kun pyörittelin pataleivän, kohotin sen ja laitoin uuniin, tein porkkanakakulle kuorrutteen ja laitoin aamupalatarpeet valmiiksi. Pieninkin heräsi isojen kanssa samaan aikaan ja hänkin sai jäädä puuhailemaan isosiskojen kanssa minun touhuillessa keittiössä. Yhdeksän aikaan isi sai sitten herätä ja tytöt suukottelivat isiä sängyssä.

Aamupalapöydässä isiä odotti aamupalan lisäksi tämän vuoden hittikortti, eli tarinakortti isistä höystettynä erilaisilla karkeilla, Myyn kerhossa askartelema auto, meidän perhekerhossa askartelemamme pöllökortti sekä huttaroolta tilattu avaimenperä tyttöjen isi-piirroksista! Meidän isi oli aika liikuttunut kun tuli saliin!




Tein tosiaan vasta eilen ja tänään sitä kuuluisaa pataleipää; oli muuten hyvää! Meillä oli kerrassaan ylelliset leivät aamupalapöydässä, sillä vastaleivotun pataleivän lisäksi söimme anopin eilen leipomaa saaristolaislimppua! Ei paljoa tuoreemmaksi leipä olisi päässyt enää! Aamupalapöydästä en kuvia napannut, sillä siinä oli jo kaikilla niin kova nälkä ja nuorimmaisella väsymyskin, että koitimme mahdollisimman nopeasti tarjota nuorimmaiselle eväät jotta hän pääsi unille ja eipä nuo leivänpäällisetkään olleet kummoisia kun en ollut muistanut ostaa kaupasta juuri mitään!

Idea mainioon isänpäiväkorttiin, jossa karkkia sain facebookin askarteluryhmästä ja se tuntuikin olleen oikea hittijuttu tänä isänpäivänä! Korttiin oli todella hauskaa keksiä tekstiä ja kaupassa sai mielikuvitus laukata kun valitsin karkkeja ennen kuin olin keksinyt tekstiä!




Teimme myös papoille ja varapappalle vuoden hittilahjat eli parkkikiekot! Kehittelin mallin itse ja mittailin ja sovittelin kiekkoa ja pähkin kiekon kanssa melkoisesti, mutta lopputulos on todella kiva! Ilmeisesti lahjansaajatkin olivat tyytyväisiä lahjoihinsa!

Parkkikiekoissa oli mamille melkoinen duuni kun ilman mitään valmista mallia niitä rupesin väsäilemään! Mattopuukon kanssakin pääsin heilumaan kun leikkasin autojen tuulilaseja irti laminoidusta autosta! Näin siis askarteluryhmässä mallin parkkikiekkoihin, mutta niissä kiekko-osa oli auton alla. Mielestäni idea oli kiva, mutta halusin hyödyntää auton puoliympyrän mallisen ikkunan kiekolle, joten ryhdyin sitten pähkimään mallia itse. Näillä väsymyksen turruttamilla aivoilla ei meinannut myöskään kiekon numeroinnit sujua ihan moitteetta kun numerot tulivat rumasti, laitoin vääriä numeroita ja väärän lukumäärän viivoja! Huhheijaa sanon vaan!





Vasta tämän kuvan kohdalla hokasin, että tuosta on jäänyt pieni pala leikkaamatta laminointimuovia!


Tämä isälleni mennyt kiekko on Pepin koristelema ja kaksi muuta ovat Myyn käsialaa. Mahtavia töitä kyllä!!


Arvatkaa mistä mallasin koon tuolle kiekko-osalle? Meidän vajaasta raksateippirullasta! Siitä se koko kiekon mitoittaminen sitten lähti! Edellisiltana kävimme esikoisen ja kuopuksen kanssa myllyssä vielä hakemassa haaraniittejä, jotta kiekot saatiin nätisti pyörimään.



Isi sai tosiaan myös avaimenperän; edellinen legoukkoavaimenperä (jonka hän sai kaksi vuotta sitten jouluna muistaakseni) meni juuri rikki ja tämä yksilö on kyllä kestävä! Huttaroo on kahden naisen yritys, joka valmistaa koruja ja avaimenperiä esimerkiksi juuri lasten piirroksista tai vaikkapa vastasyntyneen jalanjäljistä! Kutistemuoviavaimenperät näyttivät olleen myös kovassa huudossa tänä vuonna, mutta mielestäni kädenjäljen idea vähän vesittyy siinä, että se kutistetaan "väärän" kokoiseksi...


Pitkän ja hitaan aamun jälkeen suuntasimme ulos ihmettelemään hiiren jälkiä ja tekemään lumiukkoa nyt kun vihdoin tuli lumiukkokelit! Myös suksia piti päästä testaamaan tietenkin ja hyvin tytöiltä sujui hiihto jälleen vaikkei mitään sen kummempaa latua olekaan.

Kävimme myös isänpäivän ratsastuksella lemppariponimme Nellan kanssa ja sen jälkeen vielä teimme illallisen ja pidimme leffaillan! Paljon sitä mahtuikin tekemistä ja puuhaa päivään kun ei ole juurikaan "pakollisia" menoja! Ihanaa ja rentoa yhdessäoloa oman perheen kesken!<3 Tällä hetkellä arki on niin hektistä anopin ja appiukon remonttipuuhissa ja pari iltaa menee minun ja Myyn harrastuksissa, että tällainen rauhoittuminen tuli todellakin tarpeeseen! Kerrassaan ihana isänpäivä tuli vietettyä! Eilen vierailimme pappojen luona ja varapappakin tuli nähtyä pikaisesti, joten tämä päivä pyhitettiin omalle isille.<3

Jouluna sitten viimeistään seuraavan kerran, huh! Tänä vuonna aiomme jälleen viettää joulua kotona emmekä lähde minnekään aattona, vaan kyläilemme sitten jouluaaton ympäröivät päivät. Se toimi viime vuonna ihanasti ja pari vuotta aiemmin myös.

Onko teillä jo joulusuunnitelmat tehtynä? Olen vähitellen ripotellut jo koristeitakin kotiin ja saisiko sitä jo ihan vähän kuunnella joulumusiikkia...?


2 kommenttia

  1. Oooo, mitä täältä löytyikään, meidän valmistama Huttaroo-koru :D <3
    Yömyöhällä täällä etsiskelen tuoreena kyläkoulun omistajana blogeja aiheesta ja löysin tieni tänne ;) Iloissani aloitan luku-urakan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulinkin Marikalta et ootte sellaisen hankkineet!:) tervetuloa lukemaan!:) paljon facessa oli kiinnostusta teidän koruihin kun linkkasin sinne!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.