Pyhäinpäivän illallinen!

tiistai 8. marraskuuta 2016

Vihdoin saa jättää Halloweenin taakse (miten se tuntuikin tänä vuonna niin pitkältä, kun kahtena viikonloppuna sitä juhlittiin?) ja saa suunnata ajatukset jo joulun odotukseen! Olen parantumaton jouluhullu ja olin jo viikonloppuna täysissä joulufiikiksissä laittamassa talvisia koristeita kotiin, mutta söimme silti vielä pyhäinpäivän henkeen illallista isompien tyttöjen kummien kera. Kummit (kaikki heistä toki!) ovat meille ehdottoman tärkeitä ihmisiä ja he ovat aina meille avuksi kun kaipaamme hengähdyshetkeä tai tarvitsemme apuja rempassa tai muuten vaan, joten tykkäämme kiittää avusta muun muassa hyvän ruuan muodossa. Onnistuimme saamaan Myyn ja Pepin kummitädit puolisoineen samaan aikaan kylään, joten saimme valmistaa illallista isolle porukalle.


Pyhäinpäivän menu ei noudattanut mitään linjaa, vaan teimme mitä mieli teki. Alkuruuaksi nautimme punajuuririsottoa oman maan punajuurista ja se olikin vieraiden herkku, sillä sitä taisi santsata lähes jokainen. Lapsethan rakastavat pinkkiä ja vaaleanpunaista väriä, mutta jostain syystä pinkki ruoka ei kelpaa. Risotosta tytöt pitävät myös paljon, mutta jotenkin nuo pinkit ruuat tökkivät, joten risotto jäi lasten osalta syömättä.


Pöydässä oli ne taannoin askarrelllut halloweenkoristeet ja kattokruunuista roikkui haamut.


Kaivelin vintistä myös hämähäkin taustalla näkyvän Kustavin savipajan tuikkukupin ja sen kaverin! Kun olimme syömässä Kaskiksessa reilu kuukausi takaperin, oli siellä esillä paljon lähiseudun käsityöläisten ja designereiden tuotteita ja Kustavin savipajaakin oli kattauksessa, joten siitä inspiroituneena kaivoin omat tuikkukipponi esille myös. Ne ovat kyllä suloiset!


Punajuuririsotto sopi hyvin halloweentunnelmaan, sillä se on aika karmivan väristä!


Pääruuaksi teimme lehtipihvejä, itse tehtyä maustevoita ja sekä tavallisia, että bataattiranskalaisia. Maistui!


Jälkiruuaksi tein jo kertaalleen kokeilemaani Oreo-juustokakkua! Se on nyt kahdesti kokeiltu ja liivatteen määrää säädetty pariin otteeseen, eli voin jakaa reseptin pian teillekin! Jopa minun makuuni hyvää vaikken niin kovin makeasta pidäkään!



Esikoinen kirjoitti vieraille nimilaput paikoille, hän kun on tällä hetkellä kovin innostunut kirjoittamisesta! Liikuttavia nuo pienen tytöt kirjoitukset!<3




Ihana, kiireetön lauantai takana ja sitäkin touhukkaampi sunnuntai sen jälkeen! Nyt on piparkakkutaikina jo jääkaapissa odottamassa kun eilen sen pyöräytimme, joten tänään vaihdamme lumipyryn myötä jouluvaihteen silmään ja alamme pikku hiljaa fiilistelemään tonttuja ja joulun herkkuja!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.