Makuuhuoneen uusi ilme!

maanantai 31. lokakuuta 2016

Makuuhuone on kokenut vähän uudistusta tässä menneinä viikkoina! Esin makuuhuoneen täytteeksi tuli tuo puusohva anopin ystävältä kesän lopulla ja se olikin vähän ahtaasti tuotta sängyn vasemmalla puolella vauvan pinnasängyn ollessa oikeanpuoleisella seinällä. Nyt kuitenkin viikko sitten siirsimme isot tytöt samaan huoneeseen ja vauva sai oman rauhaisan huoneen. Isompia olemme kokeilleet samaan huoneeseen jo talvella ennen vauvan syntymää, mutta se kokeilu päättyi vähän kehnosti. Nyt homma on sujunut kuitenkin hyvin ja tytöt ovat nukkuneet hyvin samassa. Sängyt ovat aika ahtaasti huoneessa ja neidit pitävät huoneessa aikamoista sekasortoa, mutta onneksi se ei ole minun huoneeni!

Puusohvan jälkeen meille muutti tuo musta kulahtanut keinutuoli! Se oli vain pakko kotiuttaa 35 euron hintaan etenkin kun kaipasin kunnon lepopaikkaa yösyöttöjä varten. Tuoli onkin oikeasti öisin Aliisan huoneessa jossa käyn hänet aamuyöstä syöttämässä. Pepin 1-vuotislahjaksi saama artekin musta jakkara toimii hyvin apupöytänä tuolin vieressä.


Kenties jotain uutta havaittavissa sängyn osalta myös? Kyllästyin kuormalavoista ladottuun sänkyyn jo aikoja sitten kun sitä ei saa millään siivottua ja se on valtava möhkäle, mutta mitään miellyttävän näköistä runkoa ei tullut vastaan pikaisella etsimisellä. Ennen meillä oli Portsassa tumma futonrunko, mutta se oli super matala; jalat olivat vain 20 senttiä! No, kysäisin sitten Ernolta sunnuntaina kun ryhdyttiin siirtämään puusohvaa uudelle paikalleen, että pitäisikö siitä vanhasta sängyn rungosta tehdä uusi uusimalla siihen jalat ja sutimalla maalia pintaan? Erno ryhtyi heti tuumasta toimeen, ja se homma ei ollutkaan taas niin yksinkertainen mitä oletimme, sillä jalat olivat osa rungon päätypuita, joten rungon päädyistä joutui sahaamaan pätkän pois ja sitä myötä myös jokaisesta sälepohjan laudasta samaten! Jalat sänkyyn sahattiin salin pöydän rakennusprojektista jääneestä liimapuutolpasta ja siitä saatiinkin ihan mukavan korkuiset jalat! Tähän kyhäelmään emme rahaa halunneet upottaa, joten laskin vain miten korkeat jalat saisimme tehtyä 180cm tolpasta ja teimme sitten sellaiset. Laitoimme sänkyyn varuiksi keskelle jalan myös, sillä vanhassa mallissa oli myös yksi tukijalka keskellä. Maalaamisen suhteen tulin toisiin aatoksiin sängyn valmistuttua: tumma runko tuo mukavasti särmää muuten niin vaaleaan tilaan ja se sointuu hyvin taulun kehyksiin ja puun väriset sängyn jalat ovat freesin näköiset sellaisenaan!


Lavasängyn lähtiessä tiehensä (autokatokseen) tuli jalkopäähänkin tilaa kummasti, sillä lavat veivät 240cm tilaa ja nyt 200cm patjan lisäksi runko vie varmaan viitisen senttiä extraa. Makuuhuone ei ole ikinä vielä ollut näin ihanan avara!! 


Lehtijutussakin näkynyt kampauspöytä sai lähteä vinttiin, sillä emme jaksa yhtään ylimääräistä tasoa jota siivota ja sen päällä vain oli miljoona pientä asiaa joista pyyhkiä pölyjä! Nimim. ruuhkavuodet vievät siivousinnon tehokkaasti! Nyt korurasiat ovat kaapissa sisällä, josta pienet innokkaat sormet eivät sitä paitsi tyhjentele niitä tuon tuosta.


Ah, minä niin pidän nyt makuuhuoneestamme!!<3

2 kommenttia

  1. Siis wau, tuo sänky on ihana ja teillä on niin mahtava asenne: tuumasta toimeen ja valmista syntyy!

    Niin ja kävin noukkimassa jo sen Unelmien Talo & Koti-lehden ja ihastelin teidän kotia. Kyllä siitä tuli remontin myötä tosi kaunis! <3

    VastaaPoista
  2. Onpa ihanan näköistä makkarissa! Tosi särmän näköinen tuo uusi sängynrunko ja siivouskin tosiaan helpottuu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.