Kiireviikon jälkeen: pikku neiti puoli vuotta!

tiistai 18. lokakuuta 2016

Huhheijaa mikä viikko viime viikko olikaan! Oli perus kerhoilut ja sen lisäksi piti organisoida meno ryhmäneuvolaan, sieltä kampaajalle, valokuvaus meillä keskiviikkona aamulla, torstaina leipomiset ja kaupassakäynti, perjantaina neuvola ja nuorimmaisen puolivuotiskahveet, lauantaina Ernon mummin hautajaiset ja illalla siskoni ja hänen kihlattunsa tupaantuliaiset ja sunnuntaina aamusta lähdettiin vielä risteilemään! Hengästyttää kirjoittaakin! Aikamoista touhua suunnitella kaikki ruokailut, pyykinpesut, vaatteet, eväät ja vaikka mitä koko viikolle! Kyllä uni maistui jo sunnuntaina illalla laivassa samaan aikaan kun lapsetkin menivät nukkumaan!


Tiistaina kiiruhdimme päikkäreiden jälkeen ryhmäneuvolaan ja sieltä kampaajalle kaupunkiin, jotta saatiin koko porukalle hiukset kuosiin kuvauksia varten. Kampaajalta kiiruhdin itse vielä jumppaan tänne Paattisille, sillä edellisviikolla ollessani siellä ensimmäisen kerran olin niin kipeä jumpan jälkeen, että arvelin paremmaksi ehtiä paikalle seuraavalla kerralla jottei lihakset taukoviikon jälkeen kipeytyisi jälleen.


Keskiviikkona Mikko tuli nappaamaan kuvia meidän perheestä ja sen lisäksi Myyn nelivuotiskuvat ja Aliisan puolvuotiskuvat. Oli menoa ja meininkiä! Kuvauksen tuloksia saadaan ihastella koevedosten muodossa toivottavasti ensi viikolla ja niitä saan tänne näytille heti kun sitten saamme valikoitua sopivat jatkoon. Mikkoa varten piti tottakai myös leipoa porkkanakakkua, ja ehkä siinä oli hyvä syy tehdä Ernokin tyytyväiseksi -onhan porkkanakakku hänen lemppariaan!


Torstaina isot tytöt lähtivät alkuillasta mummilaan ja pappalaan kun mies meni tekemään heidän remonttiaan ja itse suuntasin ruokakauppaan nuorimmaisen kanssa. Note to self: älä mene stockan herkkuun pelkän kaukalon kanssa kauppahallin parkkipaikan viimeisestä nurkasta, sillä takaisin tullessa voi olla ikävää kantaa kolme kassia ruokaa ja kaukalo takaisin autoon! Huh huh! Illalla aloitin kakun leipomisen perjantain kahvitusta varten ja Erno puolestaan teki pastasalaattia kahvitteluja varten, jotta pitkänmatkalaisetkin saivat vähän kakkua kummempaa.
Lauantaina aamusta pukeuduimme tummaan ja suuntasimme saattamaan Ernon mummin, ihanan iso-mummin viimeiselle matkalleen. Tilaisuus oli koskettava ja lapsille opettava. Lapsilla oli paljon kysymyksiä joihin vastasimme parhaan kykymme mukaan ja muistotilaisuudessa he saivat sitten piirrellä ja touhuilla keskenään serkkujen ja pikkuserkkujen kanssa.
Illalla lapset menivät mummilaan yökyläilemään kun suuntasimme vielä Ernon kanssa hilpeämpiin tunnelmiin juhlimaan siskon ja hänen puolisonsa uutta, ihanaa kotia. Mukavat juhlat ja ihana, ihana koti!!


Sunnuntaina meinasi väsy jo painaa silmää, mutta laivamatka oli varattu, joten sinne sitten lähdettiin 8.15 aamulla kun oltiin haettu isot tytöt mummilasta mukaan. Olimme laivalla family-hytissä ja se teki reissusta kyllä mukavan! vaunujen kanssa kun ollaan liikenteessä, ei pieni hytti riitä millään meidän perheen kokoiselle porukalle, joten oli huippua saada toinen hytti väliovella johon me vanhemmat pääsimme nukkumaan nuorimmaisen kanssa ja vaunut mahtuivat toiselle ovelle hyvin. Päikkäritkin maistuivat hyvin koko porukalle! Yleensä käymme laivalla vain päiväristeilyillä, sillä yön viettäminen pienessä hytissä yöllä heräilevien lasten kanssa ei houkuttele, mutta nyt oli kyllä täyden kympin kokemus! Hytti oli nyt niin jännittävä ihana kiipeilypaikka isommille tytöille ja pieninkin viihtyi, että todellakin mennään uudelleen! Leikkipaikalla emme ehtineet olla kuin tunnin-puolitoista, mutta touhua riitti jokaiselle hetkelle kuitenkin! Ja se ihana ruoka!


Kuvituksena tässä kirjoituksessa on kuvia kuvauspäivältä, perjantaisista kekkereistä, sankarin puolivuotislahjasta sekä viimeinen kuva tältä päivältä juuri kun hän tovi sitten heräili uniltaan. Kakku oli melkoinen suklaapommi! Kuorrutus meni "vähän" överiksi, mutta oli pakko saada ihana suklaa-fudgekuorrutus hyödynnettyä kokonaan, heh! ehkä ensi kerralla teen sitä puolet vähemmän niin ei tarvitse överikuorruttaa ja valutan ylimääräiset ritilältä alas...

Lahjaksi ostimme neidille samanlaisen kanindocka-nuken kuin kummityttömme sai 1-vuotislahjaksi elokuussa. ihana pehmoinen ensinukke! Nuken ostin Linnankadulta Li'l decor -nimisestä uudehkosta putiikista samalla kun hain sieltä lightboxiin uusia kirjaimia. Kerrassaan ihana kauppa!


Neiti piti paljon myös muista paketeista! Lahja ei todellakaan ollut kahvittelun edellytys, mutta joitain yllätyksiä hän kuitenkin sai! Kuvassa tutkitaan mummin ja pappan tuomaa brion toukkaa. Nyt muksujen kanssa touhuamaan ennen kuin haemme isoimman kerhosta. Ensi viikolla tulee uusin Unelmien Talo&Koti ulos!





2 kommenttia

  1. Onpa teillä ollut kiireinen viikko, hih! Ja voi...tuo kakku. Se on niin upea!

    Ja paljon onnea puolivuotiaalle ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.