Kesäkurpitsaraviolit!

perjantai 21. lokakuuta 2016

Tulipas kokeiltua hauskaa ruokaa tuossa pari viikkoa sitten, nimittäin askartelin kesäkurpitsaravioleja! Saimme kesäkurpitsaa miehen työkaverilta ja olin siitä kuumotellut tekeväni ravioleja antipastaa -blogin reseptistä innostuneena. Kun sitten eräänä kauniina päivänä lapset touhuilivat sovussa ja tyytyväisinä keskenään, päätin ryhtyä tuumasta toimeen!

Homma tyssäsi luonnollisesti ennen kuin oli ehtinyt alkaakaan siihen, ettei meillä ollut oikeita mausteita, jotta olisin voinut noudattaa reseptiä tarkalleen, joten päätin unohtaa koko reseptin ja vain noudattaa tekotapaa ja maustoin täytteen (broilerin jauheliha) kaikenlaisilla mausteilla joita kaapista sattui löytymään. Ohjeessa kesäkurpitsat höylättiin juustohöylällä siivuiksi, mutta itse käytin lopulta kuorimaveistä, sillä sillä sai ohuempia ja siten joustavampia siivuja aikaiseksi.

Siivulle sitten vain täytettä nokare, toinen suikale ristiin ja cocktailtikku vielä pitämään koko komeus kasassa!


Ladoin raviolit uunivuokiin, voitelin ne keltuaisella ja laitoin vielä suolaa ja pippuria päälle.


Kyllä niissä aika näprääminen oli, täytyy myöntää!


Valmiista tuotoksista en tietenkään ehtinyt napata kuvaa, sillä söimme sitten lopulta kiireessä ennen esikoisen jumppaharkkoja ja lapsethan eivät luonnollisestikaan syöneet ravioleja lainkaan. Me miehen kanssa sitten söimme raviolit sweet chili -kastikkeeseen dipaten! Ravioleihin olisi sopinut jokin kastike kyytipojaksi tosiaan, mutta kyllä ne ilmankin maistuivat! Jos siis kesäkurpitsaa on yllin kyllin, niin suosittelen kokeilemaan raviolien tekoa!


Kesäkurpitsasta olemme aikanaan kokkailleet paljonkin miehen kanssa, sillä vuonna 2006 kun aloimme seurustelemaan, anopilla ja appiukolla tuli ihan käsittämätön kesäkurpitsasato! Muistan kun Erno toi minulle tuliaisiksi kesäkurpitsaa ja terveiset äidiltään ja kesäkurpitsa mahtui juuri ja juuri pituudeltaan auton takakonttiin! Yksi kurpitsa painoikin varmaan useita kiloja! Silloin sain Ernolta myös nipun kesäkurpitsareseptejä jollain imelällä tekstillä ja sydämillä varusteltuna; miten söpöä?? Muista erityisen hyvin Ernon erikoisen kesäkurpitsakeiton!<3

Onko jollain joitain suosikki kesäkurpitsareseptejä? Laittakaa ihmeessä jakoon!!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.