Mitä on tapahtunut tiiliseinälle?

perjantai 1. elokuuta 2014

Nyt on sitten ollut projektina laittaa salin tiiliseinä kuntoon, jotta saamme salia käyttöön ihan kunnolla. Luin jostain sivuilta, että tiilipölyn sitomiseen voi käyttää saunasuojaa, joten sitä laitoimme ostoslistalle! Olin itse hyvin skeptinen moisesta vinkistä, mutta ei tullut muitakaan kuningasajatuksia niin ostimme supi saunasuojaa ja ryhdyimme hommiin! Sittemmin luin purkin kyljestä ohjeen, että tuotetta voi nimenomaan käyttää tiilen pölynestoon.

Ensin piti huolitella pinkopahvi katon yläreunasta siistiksi, piikata lattianrajasta vielä hieman laastia ja irrottaa poistoilmaventtiilit. Olisi muuten kannattanut tehdä tämä homma ennen lattian maalausta, nimim. lattia punaisen pölyn peitossa ja sitä pyyhkiessä lattialle jäi punertavaa, sillä rätti ja imuri ei yllä pieniin koloihin joissa pölyä oli...

Että tuollainen vanha hapero tiili pölyttääääää! Ajattelin näppäränä emäntänä vähän valmistella ja harjata tiilet läpi ennen kuin aloin sutimaan supia pintaan, mutta mies keskeytti puuhat kertomalla, että tiili pölyää ihan tappiin asti ja että turhaan niitä sitten harjailen. Kiva kiitos! Kumma kun tuntuikin siltä, että pölyä irtoaa ihan hemmetisti!

Tiilistä oli piikkauksen lomassa murtunut paloja ja toisaalta joissain kohdin laastia oli vielä hieman tiilen päällä ja se teki hommasta melko kenkkua. Supia sai töpötellä oikein voimalla kaikkiin mahdollisiin koloihin siten ettei punaista jauhetta jäisi mihinkään kuivaksi näkyviin. Sali on vielä hyvänä bonuksena todella korkea tila (330cm) joten työergonomia oli oikein huipussaan keikkuessani 150cm tikkailla jatkovarren kanssa!

Kun olin saanut seinää jonkun pätkän käsiteltyä rupesi mies pähkäilemään josko homman olisikin tehnyt hiukan näppärämmin ruiskulla! Minua ei kauheasti naurattanut kun olin seinää tuputellut ja sivellyt varmaan tunnin verran hartiat krampissa! Uskottelimme kuitenkin itsellemme, että pensselillä sutiminen oli ainut järkevä vaihtoehto... Aikaa projektiin meni ehkä kokonaisuudessaan 1,5-2h, eli ei mikään paha rasti kun ottaa huomioon minkä ihanan yksityiskohdan tiiliseinästä saamme!

Erno naputteli laastit luukkujen ympäriltä mahdollisimman varovaisesti sotkun ja kolhun välttämiseksi. Toisessa luukuista oli linnunpesä!


Tämä kuva on ilman salamaa... Ylemmässä, salamalla otetussa kuvassa näkyy hyvin väriero, joka syntyy käsitellyn ja käsittelemättömän seinän välille!


Tässä näkyy väriero myös hyvin!


Alareunan siis käsittelimme edellisiltana valmisteluhommien yhteydessä ja aloitimme eilen urakan ylhäältä sitten varsinaisesti, sillä pölyä putoaa matkan varrella sen verran, että pöly ei sitten sotke jo käsiteltyä pintaa.


Tässä koko seinä on jo käsitelty.


Lopputulos näytti alkuun vähän härskiltä, sillä tuotetta valui pitkin seinää, mutta valmiina valumat eivät näy!

Tältä seinä näyttää nyt valmiina (eroa ei kyllä tästä juurikaan näe...)! Eikä pöllyä enää mitään!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.