tuunausprojekti: rokokoosohva!

tiistai 19. elokuuta 2014

En ole koskaan ollut mikään antiikin ystävä; ennemmin pidän viilutetuista huonekaluista kuin romanttisista rokokoohuonekaluista, mutta hiljalleen mieleeni on syöpynyt kuva tuunatusta rokokoosohvasta! Ihana, kauniin muotoinen sohva on tullut vastaan kampaamo unik:n tiloissa ja olen sitä aina ohi kävellessäni ihaillut (vilahtaa sivulla http://www.kampaamounik.fi). Nyt vihdoin kun tilaa on enemmän, sain myöntävän vastauksen kun kyselin mieheltä josko voisin sellaista ruveta metsästämään!

...ja ei muuta kuin tori.fi laulamaan! On muuten todella paljon eri mallisia sohvia ja niistä sopivan mallisen löytäminen oli kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, sillä seulani on äärimmäisen tarkka! Esimerkiksi tämän mallinen sohva ei mene minun seulastani läpi: (kuva lainattu tori.fi http://www.tori.fi/satakunta/Rokokoosohva_12989279.htm?ca=16&w=3)


Oman sohvani kävin noutamassa huonekalutori hassiselta Nummesta. Sohvasta puuttui verhoilunauha suurimmasta osasta sohvaa ja toisessa käsinojassa on tahra, joten hinta sohvalle oli miellyttävät 100 euroa! Myös ylereunan puukoriste on rikki, mutta sekään ei minua haittaa, sillä sohvalla ei ole mitään antiikkiarvoa kuitenkaan tämän raiskauk...tuunauksen jälkeen. Kangas on täydellinen: vihreää samettia, jossa on ornamenttikuviota! Olin täysin myyty!

Tässä kuvaa sohvasta ennen projektia: (kuva löytyi juhannuskuvien joukosta ja on melkoisen kamala salamoineen päivineen mutta väri ilmenee tästä hyvin!)

                                      

No, mitä sohvalle sitten tehtiin? Reunanauha sohvaan piti hankkia, tietenkin, ja sen varalle suunnittelin jotain villiä! Mietin jopa jotain kirjavaa nauhaa, mutta päädyin kuitenkin kunnon verhoilunauhaan joka sopii ajan henkeen! Nauhaa löysin ensin pienen pätkän etsystä täydellisessä, vanhan roosan tapaisessa sävyssä, mutta en tietenkään mitannut menekkiä ja sitä oli liian vähän (eikä myyjällä ollut enempää). Mistäs muualtakaan nauha sitten lopulta löytyi kuin ebaystä! Nauha on tismalleen samanaista kuin etsystä tilaamani, mutta sävyltään hiukan kirkkaampi. Päädyimme jättämään tummemman nauhan käyttämättä jotta koko sohva olisi samoissa sävyissä.

Nauha on tarkalleen ottaen tämä: (tässä muut värivaihtoehdot: http://www.ebay.com/itm/2-YARDS-Woven-Braided-Gimp-Trim-Home-Decor-Embellishments-Upholstery-Pillow-Trim-/281393510764?pt=Sewing_Trims&var=&hash=item41845c396c)


Puuosat halusin maalata, mutta pähkäilin valkoisen ja mustan välillä: valkoinen olisi todella raikas ja sopisi jonkun pirteän nauhan kanssa hyvin, mutta onko taloon tulossa jo liikaa valkoista? Musta toisi mukavaa kontrastia ja sopisi kyllä vihreään mukavasti! Päädyin pähkäilyssäni kuitenkin siihen turvalliseen valkoiseen, ja päädyin sitten maalaamaan sohvan lattiamaalilla! Pohdiskelin, että jos maali soveltuu puulattiaankin niin eikö se menisi hyvin sohvan puuosiinkin ja sävy ainakin natsaa lattiaan kun se on samaa!

Tässä testailin tummempaa nauhaan puuosan kanssa... Ihan kiva, mutta kaipasin jotain räväkämpää!


Tässä arvon leidit maalamassa ensimmäistä kerrosta. Ensin hioimme puuosat hienolla hiekkapaperilla huolella (se veemäisin osuus!).

Puuosat jäivät selvästi kuultaviksi vielä ensimmäisen kerroksen jälkeen, ja etenkin kun työvälineinä oli pieni vesivärisivellin ja 12cm leveä jättisivellin niin eri osat jäi eri näköisiksi... Note to self: tarkista työvälineiden kunto kun aiot ruveta hommiin mielellään sellaiseen aikaan, että kaupat on vielä auki!

Tässä kuva "loistavista" työvälineistämme!


Tässä näkyy hyvin ero kahden eri siveltimen jäljiltä... Vedin sitten kuvio-osat kahteen kertaan per kierros kun muita osia maalattiin vain kertaalleen.



Kahden maalikerroksen jälkeen näytti jo näinkin lupaavalta kauempaa tarkasteltuna, mutta läheltä katsottuna kahden eri pensselin jälki erottui vielä liikaa. Enhän siis edelleenkään ollut ostanut sitä yhtä sopivankokoista pensseliä!


Minä niin pidän selkänojan puukoristeesta!! Tässä maalattu kahdesti.


Kun sohva oli maalattu kolmesti, tartuimme miehen kanssa kuumaliimapyssyyn ja nauhaan. Mies laittoi liimaa ja minä kuljin perässä nauhan kanssa. Tässä kuvassa värit ovat hyvin kohdillaan!


My precious!





Loppuun vielä muutama puhelinkuva. Miten värit ovatkin niin oikeanlaiset puhelinkuvissa? Pitäisi vain ehtiä opiskellä noita kameroita hieman niin saisi väritkin toistumaan kauniimmin...



Hehe, behind the scenes: pyykkivuori...




No, miltä näyttää? Kommenttiboksi huutaa tyhjyyttään!

peeäs: nyt olis torissa näköjään Turussa mieletön sohva myynnissä!!



http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Rokokoosohva_10095701.htm?ca=16&w=1&last=1

5 kommenttia

  1. Todella upea sohva ja hyvä siinä on istuakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sepä siinä onkin, että ei ole edes pöllömpi istua vaikka on kaunis! kiitos!

      Poista
  2. Sul on kyl silmää! Värit on hyvin kohdillaan, sohvasta tuli tosi söpö ja freesi :) Vähän tekis mieli kans... Ehkä sit joskus isompaan kotiin!

    VastaaPoista
  3. Woo, hurjan hieno! Näyttää vielä hyväkuntoiseltakin. Nuo vanhat kun voivat joskus olla sisuksiltaan aika pommeja. On hauskaa, miten hinta putoaa usein siinä vaiheessa jos joku näkyvä osa on rikki, kuten nauha irronnut. Se nyt on kaikkein pienin juttu korjata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, ja voisin väittää, että luonnossa väri on vieläkin herkullisempi!;) kiitos kommentista!!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.