No se salin lattia!

tiistai 29. heinäkuuta 2014

No niin! Nyt on salin lattia jo melkolailla lopullisessa kuosissaan, joten on aika kirjoittaa, että mitä sitä on tullut tehtyä!

Kuten saatoin jo mainitakin, pikkuneidin kummisedän ollessa täällä meidän apuna, he yhdessä mieheni kanssa hioivat lopulta lattian käsin. Pienellä sähköhiomakoneella hommasta ei tullut oikein mitään ja totesin konetta kokeillessani, että lattian hioo melkein nopeammin käsin kuin ylikuumentaa koneen ja odottelee sitten sen jäähtymistä aina pitkän tovin. Isolla lattiahiomakoneella emme halunneet ryhtyä hommiin, sillä lattia on sen verran epätasainen, että sillä ei olisi saanut kaikki epätasaisia kohtia kunnolla hiottua, jotta maali tarttuu. Vaihtoehtona toki se, että isolla koneella hioo niin paljon, että lattiasta tulee täysin tasainen, jolloin hommassa ei olisi enää mitään järkeä, sillä melkein siinä tapauksessa ostaisi uutta lautaa vaan ja löisi vanhan päälle...

Maalivalinnasta sen verran, että päädyimme käyttämään lopulta uula pellavaöljymaalia puulattialle, sillä minua viehätti sen vain puolikiiltävä lopputulos. Betoluxista luin paljon positiivista (en betolux akvasta), mutta en halunnut kuitenkaan niin kiiltävää pintaa lattialle ihan jo lasten liukastumisenkin takia. Jokin siinä korkeakiiltoisessa valkoisessa on alkanut jo tökkiä... Valkoisen sävyjä ei onneksi ollut kuin muutama, sillä lähetin miehen ostoksille itse humputellessani lasten ja ystävän kanssa Helsingissä. Mies valitsi lopulta sävyn pouta (meidän mielipiteellämme kuitenkin) ja sävy on kyllä täydellinen!!

Ensimmäistä maalikerrosta... Ja tietenkin ihan vaan pensselillä!


Tässä kuvassa näkyy hyvin pahimmat epätasaisuudet! Tuollaista pientä pistemäistä painaumaa on lattian etuosassa paljon! Kaveri meinasi, että olisiko opettajattaren korot jättäneet jälkensä lattiaan? Veikkauksia otetaan vastaan!


Ensimmäinen maalikerron kuivana ja toista levittämässä yön pimeinä tunteina. Maalin kuivumisaika ennen uuden kerroksen maalaamista on vuorokausi levityksen jälkeen ja maalin kokonaiskuivumisaika jopa kuukauden! Kuivumista voi kuitenkin edistää pitämällä valoja päällä ja siten, että kohde saa mahdollisimman paljon auringon valoa; onneksi meillä on monta ikkunaa ja paljon loisteputkivalaisimia!


Toinen kerros peittää jo huomattavasti paremmin! Ei ollut vaikeuksia huomata, että mistä on jo maalattu!



Tuloksesta jäi vielä hieman läpikuultava, joten päätimme laittaa vielä kolmannen kerroksen. Ohensimme maalia ensimmäisellä kerroksella ja vielä kolmannellakin, mutta toisen kerroksen maalasimme 100% maalilla. Tässä kuvassa näkyy ehkä parhaiten maalin oikea sävy! Maali on valkoista sävytettynä kolmella grammalla mustaa ja pönikkä maalia oli valtava!


Kolmannessa kerroksessa oli todella vaikeaa erottaa, että mistä on maalannut! Maalasimme kolmatta kerrosta päivänvalossa ja aurinko häikäisi todella paljon, mutta laskemalla seinästä monesko lauta oli menossa, pääsi joten kuten jyvälle.


Tässä on pari huonoa kuvaa lopputuloksesta. Sävy ei todellakaan ole noin keltainen, mutta tästä näkyy hyvin rustiikkinen lopputulos! Olemme aivan rakastuneita meidän upeaan lattiaamme!! Kyllä nyt kelpaa lasten ja koirien kirmailla!



Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.