eteisen ja kylpyhuoneen tilannetta...

lauantai 19. heinäkuuta 2014

Miltäs täällä taas näyttää eteisessä ja kylppärissä? Ystävämme Joni on ollut täällä Ernon apuna pari päivää ja hommat ovat edistyneet huimasti! Hirren korjauksen yhteydessä tukihirsien päälle rakennettiin uusi rossilaudoitus ja siihen ryhdyttiin rakentamaan uutta lattiaa ja vesijohtoja ja viemäreitä. Tässä siis lähtötilanne, eli tyhjää täynnä ja siinä sitten vanerit väliaikaisratkaisuna, jotta päästään liikkumaan makuuhuoneista ovelle ja keittiöön sekä saliin.


Tässä kuvassa uutta rossilaudoitusta naputeltu eteisen vanhan oven kohdalle!


Rossilaudoituksen päälle asennettiin tervapaperi ja sen päälle sitten korjattiin lattiakoolaukset.


Sen jälkeen oli vuorossa LVI-tekniikan uusinta. Uudet putket asennettiin vanhojen putkien viereen, mutta luonnollisesti uuttakin haaraa tehtiin huoneiden muutoksen vuoksi. Eikö tässä kuvassa ole ihan selvästi jo näkyvissä pesutornin, käsienpesualtaan ja suihkun paikat??


Joni teki myös muutostöitä patteriputkien siirtämiseen liittyen, sillä hän on ammattimies siihen hommaan.


Lattiakoolausten ja putkien väliin alkoi sitten talvi, eli ekovillan puhallus!


En ollut ikinä nähnyt moista operaatiota, ja oli kyllä mielenkiintoinen toimitus; miten sitä höttöä saattoikin olla niin hyvin joka paikassa puhalluksen jälkeen??


Villan päälle sitten nidottiin arvo ilmasulkupaperi. Saumat teipattiin ilmasulkuteipillä.



Arvon päälle ammuttiin vielä laudoitus 5cm raoilla.



Laudoituksen päälle ruuvattiin 15mm kipsilevy tänään. Levyn päälle asennetaan sitten seuraavaksi lattialämmityskaapeli ja valu. Remonttimies ansaitsi tämän jälkeen pullakahveet.


Eteisessä lattian rakennus etenikin sitten aivan eri tavalla kuin kylpyhuoneen puolella. Lattiakoolauksen päälle ammuttiin vielä ristiin 2x2 30cm jaolla.


Suojaus on villan puhalluksessa tärkeää: suojaseinä jo vähän repsotti, joten se korjattiin ennen eteisen puhallusta.


Eteisen valmiit villat tasoitettuna.


Villoituksen ja koolauksen päälle eteiseen asennettiin 21mm havuvaneri.


Talvisissa vermeissä vanerin mittausta...


Eteisen parioven eteen päätimme hankkia oikein lapsiperheen unelman eli kurasyöppö-kuraritilän! Siksi siis viemäri oven edessä ja vesiputketkin vedettiin jotta saadaan jokin suihku siihen viereen.


Vanerointi valmiina. Oli muuten huikeaa astella eteisen vanerilla ilman että se joustaa jalan alla senttiäkään noiden edellisten viritysten jälkeen!


Eteiseen tulee tämän jälkeen vielä 6mm kipsilevy, jonka jälkeen asennetaan lattialämmityskaapeli ja valu.

Miksi lattiat sitten rakennettiin eri tavoin? Kylpyhuoneen lattiakorkeus pysyy tällä tavoin maltillisempana. Kylpyhuoneen puolen lattiakoolaus oli niin hyvässä kunnossa, että se jätettiin paikoilleen, mutta eteisen koolaus uusittiin hasardin kylpyhuoneen jättämän mädäntymisen vuoksi ja koolaus asennettiin alemmas. Nyt kylpyhuoneen lattia tulee vain hieman eteisen lattiaa ylemmäs. Kyllä kaksi miestä sai kahdessa päivässä ihan käsittämättömän paljon aikaiseksi! Suurkiitokset siis vielä tätäkin kautta Jonille!

Minäkin pääsin toisena päivänä vähän taas välillä hommiin! Mitähän minä olen mahtanut feinillä ja puukkosahalla tehdä??

4 kommenttia

  1. Huikee edistyminen ja varmaan mahtava fiilis kun sai uudet putket vedettyä puhjenneiden tilalle! Onko vesi voitu laittaa päälle vai riittääkö vielä putkihommia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä riittää hommaa: vesikalusteet on laittamatta ja tietenkin täytyy kaikki kytkeä samalla ellei sitten tee jotain sulkua, että saisi vain esimerkiksi kylpyhuoneen vedet päälle. Vedeneristys pitää myös hoidella kuntoon. Hiljaa hyvää tulee tai jotain!

      Poista
  2. Työtä näissä on, mutta kyllä se sitten palkitaan. Meilläkin pitäisi LVI-työt tehdä kylpyhuoneeseen. Minä itse enemmän jo mietin pintoja ja sisustusta, en malta odottaa, että kaikki on valmista. http://www.vesipiste.fi/lvi-palvelut/

    VastaaPoista
  3. Tuo onkin kätevä, jos ei vanhoja putkia tarvinnut ottaa pois. Ja saitte myös nuo haaroitukset tehtyä. Olisi myös kohta käytävä vanhempieni luona hieman tarkastelemassa tilannetta. Ilmeisesti heillä on tarve putkitöille, joten mielenkiinnolla selvitellään, mitä kaikkea siellä täytyy tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.