oreo-juustokakku!

torstai 10. marraskuuta 2016

Nyt pukkaa reseptiä ihanaan oreo-juustokakkuun! Reseptin bongasin alunperin facebookissa pyörivästä Tasty -sivun videosta ja lähdin kokeilemaan sitä pari viikkoa sitten. Itse en piittaa kovin makeasta, mutta tämä kakku oli täydellistä omaan makuuni! Kakun voi varmasti tehdä myös esimerkiksi dominokekseistä, mutta halusin tehdä itse sen oikeaoppisesti oreoista, jotta maku on sama kuin alkuperäisessä reseptissä. Oreoita ei harmikseni ollut prismassa kuin pieniä, yhden "pötkön" pakkauksia, eli kolme pötkylää riitti kakun tekoon.


Näitä tarvitset:

24cm irtopohjavuoka
leivinpaperi pingotettuna pohjaan jotta kakun saa irti pohjasta

36kpl oreo-keksejä
75g voita
2 prk (yht 400g) maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin valio eilaa)
2 prk (yht 500g) mascarponea (löytyy vihdoin myös laktoosittomana!)
2,5 dl maitoa
vaniljaa
4 liivatelehteä

1. Erottele oreo-keksien pohjat ja täytteet ja hienonna keksit pohjaa ja päällistä varten.
2. Tee pohja yhdistäen 200g keksimurua ja 75g voita ja painele se vuoan pohjalle tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin juustokakkumassan valmistuksen ajaksi.
3. Lämmitä liedellä ensin miedommalla lämmöllä ja sitä vähitellen nostaen tuorejuusto, mascarpone, keksien täytteet ja ripaus vaniljaa. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa, mutta varo pohjaanpalamista! Jotta keksien sisukset sulavat massaan, saatat joutua käyttämään vispilää apuna.
4. Lisää seokseen kuuma maito johon on liotettu liivatelehdet (seoksen saa tehtyä pikaisesti mikrossa!).
5. Massa tuntui omaan makuuni todella löysältä tässä vaiheessa, joten annoin seoksen jäähtyä hyvän aikaa kellarin viileillä portailla ja kun seos oli huoneenlämpöistä, kaadoin sen vuokaan.
6. Ripottele päälle keksimurua siivilöitynä, jotta muru jää kakun päälle kiinni.
7. Anna jähmettyä yön yli ja nauti!!


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.