pikku neidin ristiäisistä!

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Tässä muutama räpsy (huonolla valolla) meidän nuorimmaisen ristiäisistä!

Olemme perinteisesti tehneet ristiäisiin pahvista sellaisia kolmion muotoisia töttöröitä kuten häissä konsanaan, mutta olemme laittaneet niihin joka kyljelle jonkin kuvan pikkuisen alkuviikkojen varrelta. Niin vierailla on mahdollisuus katsella kuvia kaikissa pöydissä ja he saavat nähdä niitä vähän henkilökohtaisempiakin kuvia joita facebookissa ei ole jaettu. Töttöröiden askartelu ei kauaa aikaa vienyt (KIITOS LULU AVUSTA!) ja on hauska lisä ristiäispöytiin.

Tyttäremme kastettiin täällä Paattisten vanhassa puukirkossa ja kahvitus pidettiin seurakuntatalolla. Tarjoilupöydän koristeeksi tilasin miniones -nettikaupasta lightbox -valotaulun ja pastellisen kirjainsetin sekä jätskilampun. Jätskilamppu toimii tällä hetkellä hyvänä yösyöttövalona ja lightbox on vaan niin kiva, että olihan se pakko saada!


Tarjoiluiden kanssa meni taas aivan överiksi: ennen tarjolla on ristiäisissä ollut kakku ja voileipäkakkua, mutta nyt innostuin tekemään niiden lisäksi myös macaronleivoksia sekä uunidonitseja!


Tytöt kävivät isin kanssa poimimassa tien varrelta ja omasta pihasta kukkia pikku pulloihin ja anoppi toi isommat kimput pöytiin Nauvosta kesämökiltä.


Tällä kertaa teimme kana-fetavoileipäkakkua sekä kylmäsavulohi-rapuvoileipäkakkua. Kakkua jäi onneksi pienet palat iltapalaksi, mutta etenkin kanakakku näytti maistuvan erinomaisesti ja kehujakin sain!


Anopilta en ole kuvia vielä saanut, mutta tässä omalla kameralla räpsäisty kuva päivän prinsessasta!


Täytekakussa enempi oli parempi koristelussa! Ruusupursotukseen olisi pitänyt laittaa enemmän pastaväriä, jotta se olisi ollut enemmän marmoroidun näköinen eikä tuo pursotus ole edelleenkään vahvin aueeni, mutta lopputulokseen olen kuitenki kohtalaisen tyytyväinen. Kakun väliin laitoimme luottotäytteet mustikkahilloa ja vaniljakreemiä.


Macaron-leivoksia teimme naapurin kanssa yhdessä yhden satsin ja kokeilin toisen satsin yksin. Ensimmäisessä satsissa mantelijauho oli liian karkeaa ja kuori oli todella epätasainen ja tässä toisessa erässä kuoret eivät kohonneet aivan odotetulla tavalla. Kyllä minä vielä onnistun! Väliin laitoin mascarpone-vadelmahillosekoitusta.


Kyllä ristiäisetkin vaan saa äidin herkille: olin purskahtaa itkuun jo pitkin viikkoa silkasta liikutuksesta, sillä ristiäisetkin on jotenkin jonkun lyhyen aikakauden loppu. Kasteessa itkin sitten jo aivan vuolaasti tietenkin, kuten tapana on ollut!

Mutta täytyy edelleen hehkuttaa noita uunidonitseja: ne on ihan huippuja kun ovat niin helppoja tehdä! Tai no olisivat olleet helppoja jollen olisi ensin tehnyt pursotuspussiin liian suurta reikää ja piti tehdä lisää taikinaa, ja jos toiseen taikinaan olisi muistanut laittaa sokeria ettei olisi tarvinnut tehdä kolmatta kertaa lisää... heh! Ei mennyt kuin Strömsössä tälläkään kertaa, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin!

Voileipäkakkuihin aloitin tekemään täytteitä jo perjantaina ennen kuin sain ystäväni tänne Ahvenanmaalta auttelemaan. Lauantaina sitten kokosimme voikkarit (niissä ei mennyt mikään reisille!), teimme makean kakun pursotusta vaille valmiiksi ja teimme donitsit. Macaron-kuoret olin tehnyt jo aiemmin, eli niidenkin täyttö oli ainut homma niiden osalta sunnuntaille. Onneksi ristiäiset alkoivat vasta klo 16 ja sain ystäväni jälleen avuksi!!

1 kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.