Kesäkioski on valmis!!

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

No niin! Me otimme ja rykäisimme kioskin valmiiksi nyt! Leikkimökin laudoituksesta jäänyttä pohjamaalattua paneelia käytettiin hyllyiksi, joihin Erno sahasi lovet mittaamiini kohtiin ja ne porattiin lavoihin kiinni siten, että hyllyt ovat lokeroita. Lokeroissa pysyy maitotölkitkin pienessä tuulenpuuskassa pystyssä hyvin ja muksuilla ei mene hermot jos tavarat ei pysy hyllyillä.


Olemme säästelleet erilaisia purnukoita lasten kioskileikkeihin ja toin lapsille niistä osan jo leikkeihin.


Heh, kuvassa saattaa nukenvaunuissa nukkua oikea vauva...


Sauna siirrettiin tosiaan juhannuksena oikealle paikalleen, joten sen jäljiltä pihalla on pyöreä, kuivunut ruoholäntti, mutta eiköhän se tuosta virkoa kun nyt on sadellutkin taas helteiden välissä!


Kyltin kirjoitin ihan vain mustalla permanent-tussilla: toivottavasti pysyy hyvin myös!


Viirinauhan askartelin ristiäiskutsupahveista ja laminoin viirinauhan vedenpitäväksi. Kätevää, kun sitä ei tarvitse sateella kanniskella mihinkään pois.


Jokin kauniimpi systeemi pitäisi keksiä kioskia korottamaan kuin nuo pattinginpalaset, jotta kioski ei nappaa maasta kosteutta.



Mallailimme leikkimökkiin etuikkunoihin vähän piparkakkureunaa...


Tässä näkyy vähän meidän tekemisen meininkiämme: aina on useampi projekti käynnissä, kuten nyt täytän traktorin renkaiden tekemiä painaumia kun sauna siirrettiin... Siellä se seuna nököttää taustalla! 


Maalaukseen käytimme leikkimökin maalauksesta ylijäänyttä purkkapinkkiä maalia ja lainasimme hieman kanttilautoihin tarkoitettua valkoista maalia tehosteeksi. Maali oli mitoitettu aivan nappiin, sillä pinkki maali riitti juuri ja juuri kioskin maalaamiseen kertaalleen! Kaksikin kerrosta olisi voinut maalata, mutta lisäilin paksumpia kerroksia tarpeen mukaan niihin kohtiin, jotka altistuvat eniten sateelle. Meinasin ensin, että maalataan vaan koko kioski pinkillä kun sitä kerran oli niin reilusti jäänyt, mutta onneksi keksin, että tehtiinkin etuosasta raidallinen: väristä tuli tosi kiva niin!

Maalasimme hyllyt ja kehyksen erikseen ja kiinnitimme ne kuivina paikoilleen, jotta maalia tulee hyvin joka paikkaan. Tuossa sitten keskiviikkoiltana kävimme lasten käytyä nukkumaan kokoamassa koko komeuden kasaan ja kirjoitin yläkylttiin vielä tekstin ja asettelimme viirinauhan etumusta koristamaan! Olen todella tyytyväinen lopputulokseen!

Onko teillä kesäkioskeja askarreltu lapsille? Linkkejä kuviin omista projekteistanne!


1 kommentti

  1. Tulee mieleeni lapsuuteni kesäkioski Kokkolan Trullevissa. Teillä on meilkein yhtä laaja tavara valikoima kuin siellä. Poikkeus ainostaan että piti soittaa kelloa, kun myyjä ei ollut paikalla. Oli uimassa ja tuli märkänä myymään. T. Saara

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.