leikkimökin tilanne!

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Nyt taas välillä päivitystä leikkimökin tilanteeseen! Treffipäivänä ennen Helsingin reissua asentelimme ja maalailimme nurkkalautoja ja Erno teki etuikkunoihin piparkakkureunaiset ylälaudat. Myös liian pitkät runkopuut sahattiin poikki, jolloin mökistä tuli huomattavasti valmiimman oloinen. Isojen ikkunoiden pokat ovat aika kulahtaneet jo, mutta muutama kerros maalia varmaan saa ne näyttämään freesimmiltä. Kyllä maalaus ja nurkkalaudat saavat mökin näyttämään kerrassaan suloiselta; mökki oli ilman lautoja mielestäni todella korkean näköinen, mutta nyt se näyttää sopusuhtaiselta!

Mallailimme piparkakkureunaisia ikkunanpokia ensin paikoilleen ennen kuin löimme ne kiinni, mutta pohjamaalissa ne eivät vielä näyttäneet miltään. Etuikkunat olivat yövieraita varten umpeen levytetty, sillä lasit pitäisi leikata vielä. Anoppi onneksi osaa leikata lasia, kun mies ei siinä onnistunut ja hän on luvannut tulla siinä meitä auttamaan. Räystäslauta on makuuni liian lyhyt, joten se vielä vaihdettaneen.


Eikö olekin heti jo skarpimman näköinen mökki kun on laudat paikoillaan?


Päätyjen kanssa on vähän pohtimista vielä, sillä mielestäni pystylaudoitus pitäisi jatkua sivuilla loppuun asti, mutta näin ei vielä toistaiseksi ole. Erno meni myös maalaamaan yhden noista ylimenevistä osista valkoiseksi ilman neuvottelua, joten jotain pitänee vielä tehdä...


Poikittaiset puut katon ja seinän välissä ovat olleet viimeisiä maalattavia juttuja.


Jotenkin vaaleanpunaisen maalin sähäkkyyskin taittuu valkoisten kanttien myötä, eikö? Nyt mökkiä voi jo katsella ilman aurinkolaseja!;)


Tässä kuvaa aivan tuoreeltaan taas joitain maalikerroksia myöhemmin. Tuulikello on roikkunut mökin oven pielessä jo juhannuksesta asti ja se on juuri sopiva siinä!


Ikkunoiden sivujen ja nurkkalautojen sivujen maalaaminen on älyttömän pikkutarkkaa hommaa! Minä en pärjännyt siinä ollenkaan, mutta mies on joskus töissään maalannut enemmänkin, joten hän sai hoitaa sen homman. Näistä kuvista poiketen lautojen sivut on nyt jo maalattu, sillä kuvien ottamisesta on pari päivää aikaa.


Leikkimökistä ei todella tule mikään pimeä soppi, sillä ikkunaa piisaa!


Sisähommiakin on ehditty vähän tekemään: kipsilevyt on nauhoitettu ja tasoitettu ja seuraavaksi edessä olisi se fun part, eli hiominen, heh heh!


Tasoitusta tehdään vain mökin seinien yläosaan, sillä alaosaan tulee paneeli. Kuka sitä turhaa työtä tekisi!


Kova tavoite olisi saada mökki valmiiksi ennen esikoisen syntymäpäiväjuhlia, koska toki haluamme mökin vielä tälle kesälle leikkiin. Sellaista tavoittelimme viime kesänäkin, joten jaksaa jaksaa vaan!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.