Pukkipalon reitti

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Nyt on Helsingin komennukselta kotiuduttu! Olimme miehen työn perässä Helsingissä lasten kanssa reilun viikon verran kun mies oli siellä kaksi viikkoa hommissa ja vähän on kisaväsymystä ollut havaittavissa, heh.

Sarjassamme patikoitia Kurjenrahkan kansallispuistossa! Pääsimme miehen ja vauvan kanssa kolmisin viettämään päivää isompien tyttöjen ollessa mummin ja pappan kanssa Nauvossa, joten päätimme käyttää päivän ensin leikkimökin rakentamiseen ja sen jälkeen menimme romanttisesti syömään naapuripitäjän kebab-ravintolaan! Varsinainen treffiosuus oli patikkaretki Kurjenrahkalle Pukkipalon reitille. Savojärven kierros on upea reitti ja mukavan lyhyt (6,3km), mutta tällä kertaa halusimme kokeilla jonkun muun reitin testataksemme sopisiko reitti päiväretkikohteeksi lasten kanssa.

Reitti oli kaunis ja metsäinen, mutta reitti kulki yllättävän paljon hiekkatiellä ja mielestämme reitti oli jokseenkin tylsä, sillä metsän siimestä ja hyttysiä oli niin paljon... Savojärven kierroksella suo- ja järvimaisemat ovat upeita, mutta sellaisia maisemia tällä reitillä ei paljoa ole, tai itse asiassa järvimaisemaa ei lainkaan.

Kun suota tuli kohdalle, piti siitä napsia muutama kuva; sen verran kaunista se suomaisema on!







Reitti oli yhdeksän kilometriä pitkä, ilma oli kostea ja lähdimme matkaan vastaan 18.10, joten hikinen reissu oli tiedossa! Urheilun kannalta reissuun lähdettiinkin, ei sen puoleen. Toisella reppu selässä ja toisella vauva kantorepussa edessä ja suhteellisen rivakka tahti takasi hyttyslauman hyökkäyksiä kun hiki nousi pintaan, huh huh! Kertaakaan ei kannattanut metsäisille osuuksille pysähtyä, mutta kun sitten piti kuitenkin pysähtyä syöttämään vauvaa, Erno huitoi hyttysiä ympäriltänme! Voitte varmaan vain kuvitella sellaisen utuisan ja herkän vauvan syöttöhetken luonnon helmassa ja siihen sitten sen miehen heilumaan ympäriinsä!

Metsäisillä osuuksilla oli kaunista maisemaa ja kaatuneita puita.



Reitillä oli hieman vaikeakulkuisempia nousuja, joten reitti ei senkään puolesta sovi ihan vielä meidän lapsille, mutta oli kyllä upeat näkymät kalliorinteeltä!!



Tässä vielä puhelimesta selfie treffiporukasta!



Matkalla vastaan tuli muutakin eläimistöä hyttysten lisäksi, nimittäin yhdellä soisemmalla pätkällä pitkospuut aivan vilisivät pieniä sammakoita! Aivan ihania! Yritin parhaimpani mukaan napata pikkuisista kuvia, mutta verenimijät iskivät välittömästi kiinni. Paljon erilaisia lintuja tuli myös bongattua äänen perusteella, mutta myös ihan näkösällekin osui joitain yksilöitä, muun muassa närhi!

Ei osunut sammakkokuvassa tarkennus ihan kohdilleen, joten alempana kännykällä napsaistua kuvaa.



Valtavia muurahaiskekoja oli siellä sun täällä vähän väliä; koira parat kävivät yhdessä pesässä tassuttelemassa, mutta eivät toistamiseen kokeilleet kun vähän tassuja kutitti sen erehdyksen jälkeen!


Ihana reissu oli kyllä ja oli ihanaa päästä retkelle ilman isompia lapsia. Sai kerrankin ottaa retken ihan urheilun kannalta ja sai kartoitettua reittiä tulevaisuutta varten. Onko joku muu käynyt patikoimassa pukkipalon reittiä tai muita Kurjenrahkan reittejä?

1 kommentti

  1. Ollaan kerran käyty, pitäisi käydä vielä ja kun siellä on se laavu, niin paistais makkaraa siellä ja kuuntelis lunnon ääniä,syksyhän kohta on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.