Viikonlopun dinnerit!

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tykkäämme järjestää illallisia kavereiden kesken, jolloin ei ole tarkoitus kilpailla siitä kuka juo eniten viiniä ja sammuu ensimmäisenä vaan nautiskella hyvästä ruuasta ja ruokaviinistä lasten ollessa mukana touhuissa. Emme ole enää vuosiin ja vuosiin kaivanneet mitään yökerhoelämää, joten tällaiset rauhaisat illanistumiset ovat enemmän olleet meidän juttuja. Ravintoloissakaan ei tee niin kovin mieli käydä ainakaan kovin usein, sillä loistavaa ruokaa tekee kotonakin: tuntuu, että sitä on asettanut ravintolaruualle niin korkeat vaatimukset nykyään, että sitä mielummin tekee ruokaa kotona, sillä hoitovapaalla ollessa taloustilanne on heikompi. Toki ravintoloissa voi aina jonkun pizzan ottaa (Tintån pizzat!), mutta tosiaan mielellään syödään kotona ja kutsutaan ihmisiä tänne nyt kun tilaa on sekä valmistaa, että syödä!


Lauantaina saimme vieraita jälleen ja muistin napsia muutaman kuvankin herkuttelun lomassa. Seuraksi saimme Pikku Murusia -blogin (pikkumurunen.blogspot.fi) Mariannan miehensä ja koiriensa kanssa (nuo koirat meidät yhdistääkin alunperin) ja työnjako oli selvä: vieraat toivat jälkkärin ja blogissakin näkyvää punajuurileipää tullessaan ja me puolestamme vastasimme alku- ja pääruuista.

Tässä tarjolla pimeää ja rakeista kuvamateriaalia illasta... Kattauksessa käytimme meidän rakkaita Iittalan kastehelmi-lautasia ja työnantajalta joululahjaksi saatuja villeroy&bochin aterimia. Kävin lauantaina Kodin1:ssä kaverin kanssa ja sieltä tarttui mukaan annon valkoiset pellavaiset lautasliinat. Viinilaseista pidän Iittalan Sentasta: kaverillani sattui olemaan niitä joskus kaupan ja ostin niitä häneltä ja olen laajentanut sarjaa sittemmin kuohuviinilaseihinkin. Kuvassa komeilee myös 2-vuotiaan kattaus: muumilautanen, muumikulho, muumilasi ja muumiaterimet! Peilistä kurkkaa illan isäntä!


Alkuruokasuunnitelmissa oli tehdä punajuurikeittoa, mutta viime hetkellä vaihdoin suunnitelmaa ja tein punajuuririsoton. Pikku kämmi piti siinäkin kuitenkin tehdä: en muistanut, että punajuuret piti keittää kasvisliemessä ja nakkasin ne jo suolattuun veteen kunnes muistin sen liemen. No, liemenvaihto sai sitten aikaan sen, että paras väri jäi siihen ensimmäiseen liemeen ja risotosta ei tullut niin kauniin väristä kuin oli tarkoitus. maku kuitenkin oli kohdillaan, joten ongelma oli vain esteettinen! Risoton kaverina oli sitä taivaallista punajuurileipää ( http://pikkumurunen.blogspot.fi/2014/11/punajuurileipa.html ) levitteen kanssa, ja sitä meni naposteluun vielä illan mittaan kun pelailimme scrabblea.


Pääruokana nautimme sitä parasta pihvikastiketta, josta juhannuspostauksessa kirjoitinkin, ja sen kanssa naudan sisäfileetä, palsternakkapyreetä ja uunipunajuuria. Vesi tulee kielelle pelkästä ajatuksestakin! Oli meinaan ihan hyvää... Ruokajuomana minulla tyylikkäästi kylmää colaa!


Jälkkärinä nautiskelimme kaneli-pannacottaa, luumu-appelsiinicoulis sekä appelsiinimehussa haudutettuja luumuja: kyllä maistui!! Kiitokset vaan vieraille tästä herkusta!


Vielä sitten vähän reilun kaupan luomu-konvehteja kyytipojaksi!


Kyllä tuollainen kunnon illallistaminen vaan on ihanaa: hyvää ruokaa, lapset nukkumaan ja mukavaa seurustelua vielä sen päälle! Haittaa ehkä vähän remppahommia kun pitelee illallisia harvase viikonloppu, mutta ehkä välillä saakin hieman relata?


1 kommentti

  1. Toi teijän ruokapöytä on vaan niin ihana! Ja noi ruoat.. :P Nyt on tilaa pitää illalliskutsuja, kyl siitä rempastakin voi pitää välillä taukoa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.