jouluaaton tunnelmia Paavolassa

torstai 1. tammikuuta 2015

Heippa! Pientä radiohiljaisuutta ollut tässä ilmoilla, sillä joulu- ja välipäivien kiireet ovat vieneet mennessään. Joulun vietimme kotosalla minun perheeni ja isovanhempieni kanssa ja heti sunnuntaina suuntasin ystäväni ja tyttöjen kanssa evakkoretkelle Ahvenanmaalle pois lattian maalauksen alta. Siellä vierähtikin kaksi yötä ja sieltä palattuamme ei olo ole ollut ihan hehkeimmästä päästä kaksi yötä tuon kaksivuotiaan vieressä nukkuneena, joten vapaa-aika on mennyt siivoillessa, lepäillessä ja uuttavuotta järjestäessä. Nyt sekin on onneksi takanapäin ja huonosti nukuttujen öiden jälkeen koittaa ihana arki! Ei mitään uutta ja jännittävää toivottavasti tuon uhmailijankaan elämään tulossa lähiaikoina niin yöt sujuu paremmin kaikilla!

Jouluaattona napsin kuitenkin jokusen kuvan ympäri taloa (lukuunottamatta keittiötä joka oli jouluruokien vuoksi kaaoksen vallassa) kun kaikki tavarat olivat ihanasti ojennuksessa ja ilmassa leijaili odotusta ja jännitystä. On se vaan niin ihanaa kun tavarat on järjestyksessä ja koti on siisti ja saa vieraita kylään!

Tässä kuitenkin vielä arkistojen kätköistä ainut tallentunut kuva vielä meidän itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolta kun portaille levitettiin punainen matto (jyskistä ostettu halpa räsymatto joka värjättiin punaiseksi) ja ulkotulet paloivat ja herrasväki söi hienosti ja hyvin!


Tässä sitten vähän näkymiä jouluaaton tunnelmista: ihana lumi ja valo!! Eteisessä siirsin nuo perunalaatikot toiselle puolen ovea, jotta patteriseinä jäi näkyviin: eteisestä tuli jotenkin valoisampi kun puunväriä on vain toisella puolella ovea. Patteri ei todellakaan ole mikään kaunistus, mutta ei se mikään ihan kauhistuskaan ole, onneksi! Ihan ei ole vielä mitään viimeistelyä nähnyt tuo sahattu yläreuna...


Nyt on toinenkin ovi käytössä! Maalia se saa varmaankin vielä pintaan, mutta keväällä sitten paremminkin kun on kuivaa maalata: sen verran ovi puhaltaa sisään ettei näillä kosteuksilla kannata ruveta maalailemaan... Tuo putki varmaankin tässä ihan vaan maalataan, sillä en halunnut sille mitään koteloa: se on mukavan raffi tuollaisenaan ja vaikka alumiinin värisenä!


Makuuhuoneessa on tapahtunut muutoksia jo tämän kuvan ottamisenkin jälkeen, sillä lattia on saanut uuden värin ja seinälle on ripustettu taulu! Siitä varmasti lisää seuraavaksi!

Virkkasin noita juhannusruusu-mattoja kaksi, joten toinen jäi kylpyhuoneeseen ja toisen toin makuuhuoneeseen siten, että koirien kynnet ei rapisisi niin paljoa lattiaa vasten kun ottavat vauhtia hypätäkseen sänkynn kun vanhempi neiti tuppaa heräämään siihen aamuisin.


Salin taide on siirtynyt makuuhuoneeseen ja iMac siirtyi saliin. Koneelle ei tullut kovin paljoa käyttöä makuuhuoneessa, joten siirsimme sen saliin suosiolla.


Tuo ruskea nojatuoli joutaisi mökille, sillä sillä ei ole mitään tekoa makuuhuoneessa. Katsotaan miten sen käy... Nurkassa näkyy huoneen kaunistukset, eli imurit! Sitten kun joskus liukuovikaappi tulee makuuhuoneeseen saa imurinkin piiloon toivottavasti johonkin!


Tälle seinälle on tulossa liukuovet jossain vaiheessa. Osa kenkähyllyistä siirtyi makuuhuoneen puolelle pois eteisestä kun eteinen tuntui niin tunkkaiselta. Muutoin tuolla seinällä on vain kaikenlaista tavaraa epämääräisessä järjestyksessä: tavaroita pitänee pyöritellä vähän taas ympäriinsä nyt kun näitä kuvia katselee...


Ihanaa kun lastenhuoneetkin oikein tulvivat valoa kun on (oli!) lunta! Täällä nuoremman neidin huoneessa oli tuo makuuhuoneessa majaileva kapioarkku kun se ei muualle mahtunut, mutta nyt sen ollessa salissa sai pikkuhuonetta hieman väljemmäksi... Myös tämän huoneen lattia maalattiin, sillä lattia oli huonossa kunnossa ja paikattu.


Tämän huoneen lattian säästimme toistaiseksi: lattian voisi kyllä käsitellä vaikka osmon top oililla niin sen saisi pestyäkin kunnolla: nyt lattia on karhea, joten peseminen ei oikein onnistu...


Jouluna sai taas huomata puutteen keittiövarustelussa: kauniita tarjoiluastioita on aivan liian vähän! Asiaa ei tule arkena niin huomattua, mutta aina kun tulee vieraita, huomaa etsivänsä sitä sopivaa tarjoiluastiaa jota ei kuitenkaan ole, ja lopun viimein ruoka on esillä jossain "väärän värisessä" tupperwaren purkissa...


Joulukuusi haettiin 20. päivä Heikkilän luomutilalta hevoskyydillä. Hevoskyydin lisäksi paikalla oli tonttuja ja ladon viereen oli heinäpaaleista koottu istuinpaikkoja nuotion ympärille jossa saimme paistaa makkaraa ja juoda kuumaa glögiä: mieletön kokemus! Vanhemman neidin kanssa olemmekin käyneet jo ratsastamassa ja ratsastuksen ollessa joulukuun tauolla päätimme satsata kuusenhakureissuun niin, että saatiin vähän heppailua mukaan touhuun ja neiti oli aivan haltioissaan heppakyydistä! Oli se kyllä meidän aikuistenkin mielestä hienoa painella vanhojen puisten hevoskärryjen kanssa kuusimetsälle!

Meillä on ilmeisesti ollut melko kilttejä lapsia, sillä päiväunien aikaan tontut olivat tuoneet kuusen alle valtavan kasan lahjoja! Pukki (lue: pukitar!) toi vielä oman säkkinsä mukanaan, joten tekemistä riitti kyllä pakettien avaamisen tiimoilta! Vanhempi neitikin hieman ihmetteli, että miksi hän on saanut niin paljon paketteja kun ei ole ollut omien sanojensa mukaan kiltti!


Ennen joulua virittelimme syntymäpäivien ja juhlien riemun, eli pallomeren saliin jotta joulunalusaika meni vähän joutuisammin, ja menihän se! Molemmat tytöt nauttivat pallomerestä täysillä, ja oli ihanaa katsella molempien neitien riemunkiljahduksia kun he kaatuivat pallojen sekaan! Ei mikään kaunistus tuo pallomeri, mutta niiden riemunkiljahduksien ja naurun arvoinen!


Tämän näköinen oli meidän koti jouluaattona!

2 kommenttia

  1. Ihanan näköistä. Mukava kuulla vähän kuulumisia.

    VastaaPoista
  2. On teillä kaunis koti joka kaunistuu kaunistumistaan aina vain kauniimmaksi, kun ajattelee mistä lähditte,pelkästä tyhjästä 1-2 koululuokasta. Toivotan Hyvää Vuotta 2015 !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.