joulun koristeluja...

torstai 18. joulukuuta 2014

No niin, nyt voisin laittaa hiukan näitä kaamean kellertäviä joulukoristusten kuvia tänne näytille... On ollut todella vaikeaa koittaa saada tänne saliin joulun tunnelmaa, sillä tila on niin suuri ja meillä oli vanhasta asunnosta muutettaessa kuusi tonttua ja siinä ne koristeet oikeastaan olivatkin! Jotain suuria tonttuja olisin kaivannut tunnelmaa tuomaan, mutta mieleisiä ei löytynyt, joten päädyimme vain hankkimaan lisää lasisia joulupalloja stockmannilta ja ripustelimme niitä sitten ikkunoihin ja laitoimme ruokapöydälle. Huone on vain niin vaalea, että pelkät pallot näyttivät todella valjuilta kaiken valkeuden keskellä! No, onneksi tuota leikeltävää kuusiaitaa tuossa piisaa niin lähetin miehen leikkelemään vähän havuja ikkunoiden yläpuolelle tunnelmaa tuomaan! Havuista olisi ollut kiva tehdä jotain köynnöstä oikein jenkkityyliin, mutta me vain sidoimme havut punaisella joulunauhalla sinne päin ja niistä tuli ihan hauskat! Keskimmäisen ikkunan havut on haettu joskus yön pimeinä hetkinä, joten sen ovat näköisetkin! Täytynee käydä vielä aatoksi hakemassa uudet, tuoreet havut!

Virittelimme myös vanhat "juhlavalot" ikkunoihin kun emme mitään perinteisiä jouluvaloja laittaneet. Tämän vuoden jouluvalobudjetti meni tuohon pihalle kun hankimme sinne kaikki uudet valot, mutta jos aleista löytyisi kivoja tai sitten ensi vuonna miettii uudestaan...


Tuo jättikäpy on ihan huippu! Ostin niitä kaksi Helsingistä tuliaisina Riviera Maisonilta. Ajattelin, että niitä olisi vielä saanut Loviisan aitasta lisää, mutta sielläpä olikin jo lähes kaikki Riviera Maisonin koristeet loppu kun kävimme siellä pari viikkoa sitten!


Pienet neulahuovutetut tontut löysivät paikkansa yhden kristallikruunun reunalta! Nämä pikku kaverit ovat ihan huiput!



Suuremmat neulahuovutetut tontut (älkää edes kuvitelko, että olisin tehnyt ne itse! Kunnia kuuluu Ernon entiselle työkaverille Sannalle!) istuskelevat lelukaapin päällä kynttilänjalkoihin nojaamassa. Kynttilänjaloissa on Partyliten led-kynttilät, sillä ne ovat niin ihanan helpot ja tuovat hyvin aidonoloista tunnelmaa! Myös kynttilänjalat ovat aikanaan Partyliteltä tilatut: nämä samaiset kynttilänjalat olivat meidän hääpaikkaakin koristamassa pari vuotta sitten ja ne ovat ehdttomasti lemppareimmat Partylite -tuotteet joita meillä on! Kaapin päällä on myös minun salaiselta ystävältä saamani paketti joka odottelee jouluaattoa...


Giustina sai myös jouluasun itselleen: löysin eräistä myyjäisistä tuon kulkuskoristeen joulukoristeiden vaihtopöydästä ja ajattelin, että se löytää vielä jostain paikkansa. Nyt se sitten magneetilla kiinnitettynä koristaa meidän Justiinamme etumusta! Sypressi alkaa jo hapsottaa kun pienempi pikkutontuistamme on sen käynyt riittävän usein jo nyppimässä... Teimme esikoisen kanssa tuossa taannoin piparkakkutaikinaa ja havahduin yht'äkkiä siihen, että ympärillä vallitsi SE EPÄILYTTÄVÄ HILJAISUUS ja kun kurkkasin salin oviaukosta niin pikkuneiti oli nyppinyt sypressiä siten, että sirä vihreää röhnää löytyi aina parin metrin sätelläkin! No, käännyin takaisin piparkakkutaikinaan päin ja ajttelin, että suurin tuho on jo tehty ja annoin jatkaa touhuja kunnes saimme hommat valmiiksi...


Nämä ihanat kauratäytteiset tontut ovat kulkeneet mukanani aina. Sain ne varavanhemmiltani joululahjaksi muistaakseni jo joskus kun asuin vielö kotona ja ne ovat siitä lähtien kulkeneet mukanani! Lasikulhoissa on tässä joulun aikaan ollut kyllä konvehteja, mutta jotenkin ne kuitenkin ammottavat tyhjyyttään jälleen.. Iittalan allas-kynttilänjalka on uusi hankinta myös kun oli lahjakorttia käyttämättä ja se tuo mukavasti vanhan ajan henkeä!


Nämä ihanuudet odottelevat sitten taas joulukuusta saapuvaksi! En ole ikinä ollut perfect home -kutsuilla, mutta bongasin nämä erään facebook-ryhmän keskusteluista ja nämähän piti sitten ehdottomasti saada! Onneksi yksi ihana kävi kutsuilla ja tarjoutui ne minulle tilaamaan niin ehdin saamaan ne vielä tämän joulun kuuseen!


...ja siinä se on: joulukirja! Sinne alan nyt pitämään kirjanpitoa Paavolan jouluista: mitä on syöty, mitä on juotu, mitä on ostettu lahjaksi, mitä on saatu lahjaksi, millainen kuusi oli, millainen kortti on lähetetty, kenelle kortit on lähetetty ja keneltä niitä on saatu... Tämänkin idean sain eräältä ihanalta facebook-tuttavalta ja päätin, että tämän on aivan minun juttuni, sillä olen todella tarkka kaikesta ja rakastan vaalia ihania muistoja! Hankalaa olikin löytää riittävän kaunis kirja tähän tarkoitukseen, mutta sellainen löytyi sitten lopulta prismasta vallilan valikoimista!


Ruokapöytää koristavat kuusenhavut ja lasiset joulukuusenpallot sekä Partyliten Palmikko -somisteet. Somistus on mielestäni jotenkin mukavan kotoinen ja vanhanaikaisen tuntuinen!


Miltä näyttää? Laitakaa linkkejä omiin blogeihinne missä näkyy joulutunnelmia!

2 kommenttia

  1. Kyllä sä osaat sisustaa kauniisti ja niin hienoja nuo itsetehdyt tontut ynm.havut, minä olen havuja laittanut vain lintujen ruokapaikalle, ja valmistellut jo kevättä varten, että saan sit taas nököttää siellä puskassa kuvaamassa lintuja ja oravan poikasia. (Odotan kevättä enemmän kuin joulua.) Kiitos ihanasta joulukortista, voi että on suloisia tyttösiä.T. Naapurin yö kukkuja.

    VastaaPoista
  2. Sopii tosi hyvin talon henkeen ja sisustukseen noi joulukoristukset :) Tollaset kaikennäköiset kirjanpidot on kans niin mun juttu. Täytyy kans joskus alkaa pitää tollasta joulukirjaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.