kokonaiskuvaa keittiöstä

perjantai 12. joulukuuta 2014

No niin! VIHDOIN kokonaiskuvaa tuosta meidän keittiöstämme! Jo oli aikakin! Tuntuu, että keittiössä on aina joku tiskivuori jossain tai jotain vastaavaa, että kuvaaminen tuntuu työläältä. Nyt kuitenkin nuoremman neidin vedellessä 16-tuntisia yöunia mami sai rauhassa toimia kun muumit toimivat parin jakson ajan vanhemman neidin lapsenvahtina. Keittiö on tosiaan nyt sellaisessa mallissa, että sieltä puuttuu enää välitilan laatoituksen silikonit ja NE LATTIALISTAT... Eli kohtalaisen hyvällä mallilla kun viime viikolla Erno sai tuon seinän paikkauksen valmiiksi. 

Juuri tuossa Ernolle päivittelin, että aikamoisissa olosuhteissa me tässä ensin oltiin kun keittiön virkaa toimitti vanha keittiötason pätkä ja siinä sit kaikki ruokailuvehkeet ja hygieniatuotteet ja vanhalla pihapöydällä sit keittolevy ja mikro löytyi myös... huh! Tiskaaminen hoitui ulkona lämpimällä ja kuivalla kelillä nurmikolla ja huonolla kelillä kannettiin ulkopöytä sisälle ja tiskasin siinä aina kun ehdin... Ehkä parhainta oli kyllä jos joku sattui tulemaan auttamaan ja tiskasi vaikka tiskit minun kanssani tai yksin kun tuo nuorempi neiti oli vielä tämä ostettaessa aikamoinen huutelija ja saattoi koko tiskioperaation ajan huutaa kurkku suorana vieressäni: ei kelvannut kanto- eikä rintareppu, ei sitteri... Siinä mielessä otolliseen aikaan kyllä tämä löydettiin, että neiti oli kuitenkin vielä sen verran pieni ettei liikkunut jolloin kaikenmaailman työkaluja ja rakennusjätettä pystyi pitämään lattioilla eivätkä ne eksyneet pieneen suuhun! Vanhempi neiti taas puolestaan ei ole oikeastaan 1-vuotispäivän jälkeen laittanut suuhun mitään, onneksi!

Tältä täällä nyt sitten näyttää! Jääkaapin oveen on nyt kuitenkin puheistani huolimatta eksynyt tyttöjen kerhokuvamagneetit ja yksi kerhoaskartelu... Tuo jääkaappi on tosiaan hieman hölmösti kun peittää tuota keittiön kaapistoa, mutta muuta paikkaa möhkäleelle ei ollut ja onneksi kuitenkin laatikosto aukeaa täysin.



Tasolla on mahdollisimman vähän tavaraa, eli kenwoodin yleiskone, väliaikaisesti itsenäisyyspäivän juhlista jääneitä toffeita purkissa, hedelmäastia ja tuo vanha vaaka tavaroineen. Toisella puolella on myös pari juttua... mutta pieni tämä tavaramäärä on edellisen asunnon keittiöön verrattuna!


Tässä kuvassa näkyy hyvin tuo lamppujen ero: vasemmanpuoleisessa lampussa on sellainen hehkulampun näköinen LED-lamppu ja oikealla puolella se sellainen puoliksi valkoinen lamppu joka siis valaisee vain alas. Ostin perjantaina itsenäisyyspäivän ruokien lisäksi LED-lamput, jotta oltaisiin saatu se asia hoitoon ja kuika ollakaan, toinen lampuista oli rikki! Lamput maksoivat 19,95 euroa kappaleelta joten hieman otti pannuun... No, lampun saimme vaihdettua onneksi, mutta harmitti lamppujen eriparisuus kun tuli vieraitakin.


Tässä tämä minun lempparijuttuni! Mietin, että olisinko panostanut ja ostanut sen Musta 5101 -tiskiharjan myös, mutta tuo valko-mustakin sopii hyvin! Ko. merkiltä ostoslistalla on valkoinen metallikori hedelmien säilytystä varten. Menen ensi viikolla kaveriporukalla katsastamaan PopÅ -pop up -myymälän Läntiselle pitkällekadulle ja sieltä sen korin kotiutan sitten kun siellä niitä on. PopÅ on mielenkiitoinen konsepti: vanhaan kivitaloon on kerrostalokaksioon perustettu joulunalusajaksi pop up -myymälä, jossa myydään erilaisia sisustustuotteita ja joitain elintarvikkeita, lähillä Nicolas Vahélta. Onko joku käynyt jo PopÅ:ssa?


Ehdoton Party Lite -lempparini Mercury-kynttilänjalkojen lisäksi on tämä Lumotut piparkakkutalot! siihen tulee mielettömän kaunis valo ja se sopii mainiosti talviaikaan! Sen vieressä on Tivoli audio, mutta juuri näitä kuvia katsellessani mietin, että sen voisikin siirtää tuonne toiselle tasolle jossa ei ole välitilan laatoitusta! Radio ei tuppaa oikein kuulumaan tuolta salista keittiöön saakka niin täytyy molemmissa olla omat vehkeet.


Oikeassa reunassa taso loppuu tuohon pikkuvessan oveen. Sille kopille ei ole siis tehty oikeastaan mitään vielä: viemäröinti on käsittääkseni tehty ja muuten se toimii tällä hetkellä tavaran säilytyspaikkana, sillä lattiakin on poissa...



Tässä taasen näkyy tuo meidän budjetti-rekkimme: haaveilin hay:n loop-rekistä alkuun, mutta päädyimme tähän halparatkaisuun, sillä 160 euroa rekistä tuntui liian suurelta summalla tämän hetken taloustilanteeseen. Pihalla sattui olemaan valmiina ja sahattu männynoksa (sitä kyllä lyhennettiin vielä hieman) jonka sitten kuorin ja siihen vain kiinnitettiin koukut ja ohutta kettinkiä. Hintaa rekille tuli alle 10 euroa! Myös eteisen lattia näkyy tässä kuvassa! Ärsyttää kun eteisen laatoitus ei mene samassa linjassa keittiön lattialankkujen kanssa, mutta ei voi mitään: ryhdyimme laatoittamaan kurasyöpön vierestä suoraan ja se ei sitten ilmeisesti ole suorassa tai sitten kaadot vaikutti...


Tuolla hay:n baarijakkaralla istuskelen tälläkin hetkellä tätä kirjoittamassa kun lapset nukkuvat päiväunia ja koirat on jo ulkoilutettu. Jakkara löytyi finnish design shopin outletista tuossa taannoin kun ystäväni sen ystävällisesti sieltä minulle roudasi! Se oli -30% alessa, joten sehän oli suorastaan "pakko" ostaa kun sen mentävä rako oli kun tarvitsin jonkun miellyttävämmän tuolin tähän lastenkyttäyspaikalle!


Vanhempi neiti liimaili pankista lähetettyjä lumihiutaleita ikkunoihin ja ne ovatkin yllättävän kivoja! Minun ja siskoni vanha joulukalenteri on nyt meidän tyttöjemme käytössä: haaveissani tekisin itse säkkikankaasta toisen jossa olisi kauniista huovasta tehtyjä erilaisia taskuja... No, ehkä ensi vuonna sitten!


Tuossa tason yläpuolella on tosiaan ainut yläkaappi meidän keittiössämme: mukavan ilmava se kuitenkin on! Kaappi on kippikaappi malliltaan joten se on miellyttävä käyttää ja mikrolle oli vaan tuo kolo kun emme halunneet integroitua mikroa ostaa vanhan ollessa vain vuoden-kaksi vanha. Siinä keittiömaailman suunnitelmassa olisi ollut tuossa lattiasta kattoon -tyylinen kaappi jossa syvennys mikrolle, mutta tämä ilmavampi ratkaisu on kyllä kivempi, sillä tähän sai kivasti tuon kahvi- ja teepisteen ettei kaikkien vehkeiden tarvitse olla samalla tasolla.


Osassa kuvia näkyy myös salin pöydällä 24/7 vallitseva kaaos: osan kuvia otin eri aikaan kuin toiset, joten toiseen kuvaan koitin hieman raivata pöytää...


Molemmat neidit kun ovat hereillä, on kaaos päällä koko ajan: illalla onneksi lelut kerätään pois ja voi hetken nautiskella siististä kodista kynttilöiden loisteessa!


Salista asyi kuvattuna tällainen suora! Tuolta  kylpyhuoneesta on erittäin miellyttävää heittää koiralle palloa kun sitä saa heittää pidemmän matkan kuin pari hassua metriä!


Neidit heti sättäämässä ympäriinsä kun molemmat ovat hereillä ja eväät syöty. Keittiö on kyllä kivan kokoinen, että siinä mahtuu hyvin useampikin ihminen tekemään ruokaa ja lapset voivat temmeltää lattialla. Viikonloppunakin meitä oli parhammillaan viisi ihmistä; kaksi miestä hämmensivät kastikkeita ja yksi nautti huurteista siinä seurana ja kaksi naista sitten touhusi muun ruokahomman parissa toisella seinällä! Tykkään todella myös lattian sävystä vaikken olisi ikinä itse moista väriä valinnutkaan: sävy on juuri oikeanlainen vanha sävy ja sopii loistavasti muihin väreihin!


1 kommentti

  1. Toi lattian väri on musta ihana; se korostaa noita valkosia kaappeja ja koristeellisia ovia :) Ja sulla on tosi hyvä taito löytää noita kaikkia ihania sisustusjuttuja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.