1-vuotissynttäreiden tunnelmia!

perjantai 23. tammikuuta 2015

Viime viikonloppuna juhlimme nuoremman prinsessan 1-vuotissyntymäpäivää oikein olan takaa: perjantaina juhlimme perheen kesken, tosin pikku neiti päätti sitten nostattaa itselleen illaksi kuumeen, joten juhlinta meni vähän äkäisissä merkeissä. Lauantaina vieraita sitten piisasi melkein parinkymmenen hengen verran ja neiti oli edelleen hieman kiukkuinen... Vanhemmalle prinsessalle tuli pikkuserkkuja kaveriksi useampi ja heillä riitti menoa ja meininkiä vaikka muille jakaa! Ajattelin jakaa tänne hieman synttäritunnelmia tarjoiluiden ja koristelun muodossa, joten täältä piisaa!

Pikkuneiti esiintyi tylleissään jo torstaina kun olimme Studio Huoneella 1-vuotiskuvauksessa: voin vilauttaa tänne hieman synttärikuvienkin satoa kunhan saan kuvat käsiini! Neiti oli jo torstaina känkkäränkkätuulella, mutta toivon, että sieltä joitain hyviä otoksia olisi tulossa! Kuvaajasta ei ainakaan pitäisi olla kiinni, että toivokaamme, että mamin hauskuutustaidot tuottivat jonkinlaisen tuloksen!

Ikkunoihin askartelimme yhdessä Ernon kanssa viirinauhoja erilaisista skräppipapereista ja viirinauhojen päihin puhalsin vielä ilmapallot juhlatunnelmaa luomaan! Myös kristallikruunutriosta roikkui viirinauha: se oli mukana kuvauksissakin torstaina!


Hehe, tässä näkyy ne täydelliset juhlapullot: stockan mehupulloja on tyhjennetty oikein urakalla viime kesänä jotta saatiin hyvä kokoelta pulloja juhlatarkoitukseen! Ihanat vaaleanpunaiset piparkakkureunaiset pilkkunauhat tilasin etsystä kesällä ja niitä oli tarkoitus käyttää pullojen kauloilla jo esikoisen synttäreillä, mutta sitten päätimmekin olla pitämättä koko juhlia vallinneen kaaoksen vuoksi, joten nyt ne pääsivät vasta kunnolla tositoimiin! Ihanat paperipillit tilasin myös etsystä ja olikin hauska sattumus kun pillien myyjä (joka asuu Yhdysvalloissa) kertoi olevansa naimisissa suomalaisen miehen kanssa joka on asunut missäpä muuallakaan kuin Turussa!


Näpertelin maustekakusta cakepopseja, jotka laitoin tarjolle ikean kukkaruukkuun jossa oli risottoriisiä! En ollut tiennytkään, että cakepops-tikkuja on kestoversioinakin, joten oli iloinen yllätys kun löysin niitä konfetista!


Askartelin neidille myös synttärihatun juhlien kunniaksi ja valokuvia varten, mutta se ei todellakaan pysynyt neidin päässä, joten se toimitti vaan juhlakoristeen virkaa... Numerolappu on irroitettava, joten hattua voi sitten käyttää myöhemmin vaikka vanhemmalla neidillä!


Pallomeri kaivettiin taas juhlien kunniaksi esiin kaapista: se on takuuvarma hittituote kun juhliin on tulossa lapsia! Sijoitus on kyllä kannattanut: se on saanut juhlia jo monet juhlat ja vain puhallettava uima-allas kaipaa uusimista kun se viime juhlissa tyhjentyi yläosasta, mutta pallot ovat ihan moitteettomia ja miksikä ne tuosta menisivätkään! Jos joku tarvitsee pallomerta lainaan omiin juhliin, laittakaapa viestiä!

Leivoin juhliin myös omin pikku kätösin karjalanpiirakoita: jouluna teimme myös karjalanpiirakoita ystäväni kanssa, mutta nyt kun tein toista kertaa lyhyemmän ajan sisällä, oli selvää kehitystä tapahtunut! Nyt sain taikinasta kaulittua edelliskertaa ohuemman levyn ja laitoin enemmän riisipuuroa jolloinka piirakoista ei tullut niin kuivia! Kyllä ne hyvin vieraillekin näyttivät kelpaavan kun ainoatakaan ei jäänyt: sain kaksi viimeistä pelastettua naapureille ennen kuin kukaan ehti huomata!


Siellä se rouvakin haalarissaan räpsii kuvia instagramiin!


Pikkuneitejä touhuissaan! Nyt ollaan jo hyvin alettu levittämään syntymäpäiväduploja pisin lattioita... Jätskiduplot olivat kyllä ihan hittituote: sankari itse arvosti niitä syömällä niitä, mutta kaksivuotias tykkäsi jo kovin ja teki niistä hienoja jätskiannoksia ja tarjoili niitä vieraille!


Synttärikakuksi tein tällä kertaa tuollaisen kuppikakkukakun: mutakakkumuffinsseja ja kuorrutteena ihan vaniljakreemijauheella tiukennettua kermavaahtoa värjättynä! Helppo tehdä (vaikkakin pursotusta kävin opiskelemassa naapurin kondiittorin luona: tulos ei ihan vielä täydellisyyttä hivo) ja kätevää kun vieraille on annospalat jo valmiina! Koristeet tein jo hyvissä ajoin ennakkoon niin niistä ei tarvinnut stressata enää synttäriviikolla. Onko joku muu tehnyt kuppikakkukakkuja? Sain idean pinterestiä selatessani, ja teinkin samantapaisen kuin siellä oleva pöllökakku, mutta vaihdoin kuppikakkukuorrutuksen kermavaahtoon, sillä se on hiukan kevyempää ja mutakakkumuffinssit ovat niin tuhteja, että kermavaahto sopii niihin paremmin. Mutakakkumuffinssien reseptin löysin kerran ylen sivuilta kun etsin yksinkertaista kuppikakkureseptiä jota voisimme vanhemman neidin kanssa tehdä yhdessä, ja se on ihan paras: helppo kuin mikä ja kiva tehdä yhdessä lapsen kanssa kun aineet pitää vain sekoittaa keskenään!

(ohje: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/07/02/stromson-suklaakuppikakut )

Suklaakuppikakut (n. 12 kpl)

120 g tummaa suklaata (70 %) tai minttusuklaata
120 g voita
250 g sokeria
3 isoa munaa
100 g jauhoja
Aseta paperivuoat pellille. Laita uuni lämpenemään180 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa yhtä aikaa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä. Sekoita välillä. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Sekoita sokeri joukkoon sokeri. Riko kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin aina kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita joukkoon jauhot.
Jaa taikina muotteihin. Taikina on löysää, joten se on helpointa pursottaa muotteihin.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneet kuppikakut esimerkiksi suklaakuorrutteella.
Vinkki: Jos sinulla ei ole muffinssivuokaa, laita pari paperivuokaa päällekkäin - näin kuppikakku säilyttää paremmin muotonsa.


Edellä nähtyjen tarjoiltavien lisäksi tarjolla oli popcornia, prinsessakeksejä, minivaahtokarkkeja sekä lihavoileipäkakkua! Voileipäkakku on oma heikkouteni, ja kalakakku etenkin. Neidin kummitäti on allerginen kalalle, joten en viitsinyt pelkkää kalakakkua tehdä ja aika ja jaksaminen ei olisi riittänyt molempien tekemiseen, joten tein pelkkää lihaversiota: kakkuja tehtiin kaksi jättikokoista tuplaleveää kakkua ja rääpittävää ei kamalasti jäänyt, eli ilmeisen maukasta oli! Resepti siihen on tekeytynyt aivan omassa päässäni: ehkäpä joskus vielä paljastan reseptin teillekin...

1 kommentti

  1. Tarjottavat kutsuilla olivat sekä upean näköisiä, että erittäin maukkaita! Koristelut olivat myöskin viimeistä piirtoa myöten täydelliset :) Eipä tule nyt muuta kun kaikkia ylisanoja mieleen synttärijuhlien järjestelyistä :D Synttärisankarikin oli suloinen kuin mikäkin prinsessa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.