makuuhuonetta edelleen...

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

No niin! Nyt on kamoja kannettu paikoilleen, tai no paikoilleen ja paikoilleen, mutta kuitenkin... Makuuhuone on ainoa huone johon en ole edelleenkään tyytyväinen, sillä siellä väijyy se ruskea nojatuoli joka ei sovi sinne ollenkaan ja muutenkin tavarat on vain ripoteltu ympäri huonetta. Viikonloppuna itse asiassa kannoimme (tai no Erno ja ystävämme kantoivat) lainasenkin ja muutakin huonekalua sisään, joten katsotaan saisimmeko jotain tavaroiden järjestelyä aikaan tässä lähitulevaisuudessa! Toistaiseksi senkki on ainut joka jäi asuinkerrokseen ja loput huonekalut majailevat vintissä... Listat tietenkin puuttuvat vielä ja tapetinreunatkin ovat yhä viimeistelemättä ja verholistat laittamatta, heh heh, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa! Näin kuvissa eron lattian sävyssä huomaa kyllä parhaiten: jotenkin kun täällä asustelee, ei eroa niin huomaa kun lattiaa koko ajan katselee... Ja kyllähän tuo ihana lumen tuoma valo ja auringonpaiste vaan tekevät tehtävänsä myös kuvien valoisuuteen!

Keli oli mitä mainioin ulkoiluun sunnuntaina kun kuvia otin: esikoisen kanssa pulkkailimme pihalla ja kävimme kurkkimassa naapurin lintujenruokintapaikkaa ja koirat hepuloivat mukana touhuissa ja Erno teki lumihommia. Nuorempi neiti senkuin vain veteli unta kupoliin ja heräsi vasta kun olimme jo tulleet takaisin sisälle... Onko ruudun toisella puolella muita kaksivuotiaiden vanhempia muuten? Että voi olla välillä uhmaikäisen elämä vaikeaa: "Haluan pulkan kyytiin!!!" "Haluan POISSSS!!!!" "Haluan vetää pulkkaa itse!" ...ja lopulta neiti paiskaa koko pulkan kaaressa lumipenkkaan ja heittäytyy itse perässä parkumaan... HUOH! Nuorempi neiti on todella temperamenttinen jo nyt ja tuo kaksivuotias uhmailee tuolla tavalla, että välillä täytyy laskea hitaasti kymmeneen! Ja siis mitään ruokaahan ei voi todellakaan syödä mitä on tarjolla, ja sitten pitää taas kiukutella kun on nälkä... Todella helppo combo esimerkiksi siellä Ahvenanmaan-reissulla: paluumatkan laivassa alkoi sentään ruoka jo maistua ja kotona trendi on onneksi toistaiseksi jatkunut! On nuo kiukkupussit siltikin vaan parasta elämässä vaikka epätoivon hetkinä saattaa ajatellakin hetkellisesti toisin!

No niin! Pienen aiheesta eksymisen jälkeen palataan itse asiaan, eli makuuhuoneen uuteen ilmeeseen! Viehättävät sisustuselementtimme imurit viihtyvät edelleen kuvissa, sillä en viitsi teeskennellä etteivätkö ne tuolla makuuhuoneessa majailisivat... Yöpöydät ovat saaneet myös täytteekseensä kaikennäköistä pehmeää puuhamatoista vieraspeittoihin... Täytynee tehdä asiaan muutos!


Tuo meidän sänkymme on kyllä SUURI ja se pomppaa esiin jokaisessa kuvassa, mutta onhan sillä kokoakin 160x240, että ei ihme! Vanha sänky oli matala futon-runko ja se oli taas niin pikkiriikkinen tähän verrattuna! Pidän massiivisemmasta kyllä nyt enemmän, sillä makuuhuoneessa on tilaa suurellekin sängylle eikä se kuitenkaan näytä tilaan liian suurelta.


Neidit tietenkin tulivat heti perääni kun karkasin kameran kanssa salista ja toivat lelut mukaan kuviin! Todellisuudessa makuuhuoneessa harvoin on leluja: räjähdys on yleensä valloillaan salissa ja välillä vanhemman neidin huoneessa.


Nuorempi kävi pienellä tutkimusretkellä omassa huoneessaan: kyllä tuo valkoinen lattia vaan sielläkin näyttää paremmalta! Tosin tuo minun vaivalla pesemäni keltainen matto näyttää valkoisella lattialla edelleen likaiselta...


Uutta senkkiä kaavailen tuohon ruskean nojatuolin paikalle ja nojatuolia mökille säilöön (se ei mahdu vintin portaista tietenkään)... Tuo telkkari mennee vintille, koska se ei sovi kyllä lainkaan värimaailmaan eikä se ole edes kytketty, ja sitten voikin alkaa pyöritellä loppuja tavaroita edestakaisin!


Tämän julisteen ostin sieltä PopÅ:sta! Juliste on vaan sikäli hankalan kokoinen, että juuri oikean kokoista kehystä ei löydy valmiina mistään. Kävin sitten lopulta hakemassa IKEA:sta tuon tumman kehyksen joka on reilun kokoinen, mutta siinä on passepartout joten juliste sopii siihen hyvin eikä sitä tarvitse toisaalta myöskään leikata!


Makuuhuoneen tapettihan on mieletön retrohelmi siskoni puolison mummin vintiltä: ostettu aikoinaan Wiklundilta ja hintalappukin oli rullissa paikoillaan! Rullia oli löytynyt kolme ja juuri kaksi ja puoli rullaa tarvitsimme makuuhuoneen tapetointiin. Vanhempani tapetoivat myös makuuhuoneen, mutta tämä tapetti olikin hieman haasteellisempi laitettava kohdistamisen vuoksi: vaikka tapetin kuviot olivatkin kohdillaan yläreunasta, eivät kuviot osuneet kohdilleen enää seinän puolvälissä... Liekö sitten tapetti vain sellaista, että kuvioita on mahdotonta saada kohdilleen?


Tuossa käytävän seinällä on vaatekasan alla myös uutukainen: koulun vanha naulakko! Tuosta naapurin kivikoulusta tänne päätyi naulakko meidän lasten ulkovaatteita kannattelemaan. Siinä on vanhat nimilaput ja muumi-kiiltokuvatkin paikoillaan! Sopii mielestäni hyvin sitomaan koko sisustusta yhteen, sillä puunväriä on ympäri taloa siellä sun täällä. Liukuovet odottelevat kohtaloaan edelleen käytävällä: nehän ovat siis väärän korkuiset, sillä tilasin ne liian korkeina kun en muistanut katossa olevaa vanhaa seinänpaikkaa... Katsomme siis miten saisimme ne kuitenkin paikoilleen asennettua jossain vaiheessa!



Ihana iltapäivän aurinko!!


Miltä näyttää?

2 kommenttia

  1. Hei,

    Olen myös etsinyt sopivaa kehystä tuolle julisteelle. Minkä niminen ja kokoinen Ikeasta ostamasi kehys on? Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kehys on Virserum nimeltään ja väri on tosi tumman ruskea, lähes musta! Koko on 50x70! Siinä oli tuo passe-partout jo mukana niin ei tarvinnut alkaa leikkelemään julistetta!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.