Juhannus 2014

maanantai 23. kesäkuuta 2014

No niin! Tässä tulee juhannuksen kuulumisia;


Työn alla oli juhannuksena entisen keittiön purkutyötä hirsiremonttia varten. Alla näkymä eteisaulasta eli mahdollisesti tulevasta keittiöstä: tavaraa piisasi kyllä kun talon valtasi parhaimmassa tapauksessa 7 aikuista, 2 lasta ja kaksi koiraa! Onneksi saatiin Kodin1:stä muuttolaatikoita lainaan niin saatiin tavaraa kannettua talolle ja takaisin kotiin.


Kyytiä saivat pinkopahvit ja tuulensuojalevyt ja ikkunan vasemmalta puolelta paljastui samanlainen lautaseinä kuin kylppärin puoleltakin, eli siinä lienee ollut ennen oviaukko!


"Ihanaa" säpälettä...



Keittiön kaapit yritimme poistaa mahdollisimman varoen, jotta saamme niistä vielä kaapit mökille tai vaikka leikkimökkiin!


Tästä näkyy hyvin tuo entinen oven kohta.


Ah! Keittiössäkin ollut ihana, loistokuntoinen helmiponttipaneeli, mutta yllättäen se on pitänyt peittää...


Juhannusaaton tunnelmia: Erno löysi keittiön kaapista aakkoset ja muutaman ystävänpäiväkortin ja käynnissä tarkistus, että onko kaikki aakkoset tallella! Toimme mökiltä pihakalusteet, jotta saimme syötyä, sillä kotiimme tuli vieraita yöksi juhannuksena emmekä tietenkään voineet ottaa kotoa pöytää mukaamme.


Tässä löytämäni upeus! Torista sen bongasin ja huonekalutori Hassiselta noudin. 100€ maksoin siitä! Reunanauhat puuttuu ja ei ole muutoinkaan mikään priima, mutta kelpaa tuunausprojektiini mainiosti! Siitä lisää sitten kun sen aika on...


Oli meillä juhannuskokkokin! Vähän ehkä erilainen kuin yleensä, mutta kyllä sitä kelpasi paljusta katsella! Toimme siis mökiltä myös paljun: täytyy sitä jotain juhannusfiilistä saada vaikka hommia painetaankin!


Ulkotulet viritettiin myös tunnelmaa tuomaan, ja kieltämättä olo oli kuin mökillä olisi ollut, sillä yllätykseksemme talon runkovesiputki oli halki ja suunnitelmamme juoksevasta vedestä valui sormiemme lävitse... Onneksi myyjä tuli nopeasti paikalle kun kuuli putkesta ja toi meille lisää letkua jotta saimme vedettyä vettä paljulle! Juhannussaunasta olimme sopineet jo aiemmin ja saunaan ja pesulle pääsimme kivikouluun.




Juhannuspäivän aktiviteetteja, eli salin tyhjennys ja lattiamaton repimisoperaatio. Oli muuten paikoitellen melko piukassa! Jotain citrus cleaner -nimistä myrkkyä kun suihkautti liimakohtiin niin irtosi jo huomattavasti helpommalla! Kaveripariskunta oli tällä välin Ulkoiluttamassa lapset ja koirat joten me saimme kolmisin työrauhan.


...ja ei muuta kuin sorkkarautaa vaan lastulevyjen väliin ja vääntämään! Miten paljon ruuveja voikaan olla käytetty yhden lattian kiinnittämiseen?! PALJON!


Tässä vaiheessa lattiamatto ja ensimmäinen kerros lastulevyä on irroitettu ja vastaava työnjohtaja herännyt päiväunilta. Huomatkaa harja lattialla; se oli kovassa käytössä neidillä!


...ja sitten niitä ruuveja. HUH HUH! Ruuvejen irroittaminen oli kyllä pala kakkua sen muovimaton repimiseen verrattuna...


Tässä koko urakan ihanin vaihe: niin helppoa! Seinästä paljastui kaunista hirsiseinää ja odotettua leveämmältä osuudelta muuria.




Pienempikin työnjohtaja heräsi unilta ja saapui tarkastelemaan työn etenemistä!


Rankan työrupeaman jälkeen kelpaa mennä vähän paljuun köllöttelemään (LUE: pitämään teekutsuja)!


Juhannukseen kuuluu olennaisena osana tietenkin herkuttelu ja siitä halusimme hyvän ruuan ystävinä pitää kiinni myös raksaolosuhteissa! Siitä lisää seuraavaksi...

Muita raksalla juhannusta viettäneitä?


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.