Uusi vuosi, uudet kujeet!

lauantai 7. tammikuuta 2017

Niin se vain vuosikin taas vaihtui kuin huomaamatta! Meillä juhlittiin uuttavuotta ystävien kera tähtisadetikkuja poltellen ja tällä kertaa yksinkertaista ruokaa syöden.

Illan menuussa oli päärynäpossua kaverini, Jotain tekemistä -blogin Pian antamalla reseptillä. Yksinkertaista ja hyvää!

Reseptiä jakoon, tietenkin!

1-2 possun sisäfileetä

-> paista pinnat kiinni

5 dl kuohukermaa
1 pikkusisko -juusto (se vastaava mitä löytyy prismoista ja cittareista)
2 mustapekka -juustoa (samat sanat kuin yllä)

-> sulata juustot kermaan ja halutessasi suurusta hieman vaikka maizenalla

2-3 prk säilykepäärynää

Lado vuokaan possut, päärynät hieman pienittynä ja kastike.

Uunin keskitasolla 225 asteessa noin tunti.

Päärynäpossun kanssa me teimme perunakakkua ja juuresranskalaisia (ihan niitä valmiita pussista!) ja hyvin maistui koko porukalle!


Jälkiruuaksi söimme ranskalaista perinteistä galette des rois -kakkua (kuninkaiden kakku), johon oli piilotettu manteli kuten asiaan kuuluu. Kakulle kävi vähän köpelösti kun siitä reunojen huolellisesta taittelusta huolimatta pursusi täytteet ulos ja koko komeus oli melko hurjan näköinen, heh heh! Mutta pienen pelastusoperaation jälkeen kakusta saatiin kelpo ja se syötiinkin yhdeltä istumalta; niin hyvää se oli!! Kuvia kakusta ei ilmeisesti tullut otettua, mutta esimerkiksi täältä näkee miltä kakku näyttää.  Tai ainakin miltä sen piti näyttää!

Joulukoristeet sai lähteä meiltä jo heti tapaninpäivän jälkeen, joten perus talvisia kynttilöitä lukuunottamatta sisällä ei jouluun liittyviä juttuja ollut. Aina kun yrittää ottaa kivoja kuvia kattauksesta huomaa mitä kaikkea kaapit oikein kaipaisivatkaan sisällensä Kauniit tarjoiluottimet olisivat hankintalistalla ja niitä ah-niin-nähtyjä hobstar-laseja olen myös himotellut. Ihana koko ja kaunis kuviointi!


Tällä kertaa jaksoin ja ehdin panostaa kattaukseen jopa näin paljon! Kastehelmen lautaset ovat kyllä ihan huiput: niistä en luopuisi!


Laitoimme possujen päälle (meillä oli kolme fileetä) laitoimme reilummin kermaa (n. 8 dl), mutta vähempikin olisi riittänyt.


Nuo kaupan juuresranskalaiset ovat kyllä hyviä! Porkkanaa ja palsternakkaa, nam!!


Kuohuvaa oli tietenkin tarjolla juhlan kunniaksi. Alkupalojen kanssa kilistelimme glögi-spritella (kylmää glögiä ja 7upia 50:50 -suhteella) ja myöhemmin oikein kuohuviiniä. Alkupalana söimme huojuvaa tornia pelatessa ruissipsejä ja kakkutukun Hermannin herkkunäkkileipiä kylmäsavulohitartarin kera. Helppo ja maukas!




Illan agendalla oli tehdä helppoa ruokaa ja pelata lautapelejä ja suunnitelma toteutui hyvin: ennen ruuan valmistumista pelasimme huojuvaa tornia ja ruuan jälkeen ennen paljua ja saunaa pelasimme muumi -lautapeliä. Kävimme kahden aikuisen ja lasten voimin ensin paljussa ja lasten mentyä nukkumaan menimme paljuun ja saunaan vielä uudestaan aikuisten kesken. Onnistunut ja mukavan rento ilta siis. Minäkin heiluin yöpuku päällä ja tukka pystyssä koko päivän ja illan paljuun asti!

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille! Meidän uusi vuosi alkoi miehen sairasloman merkeissä ja itse aloitan satunnaiset ilta- ja viikonloppuvuorot kun hoitovapaani alkaa. Apua; nyt se äitiysloma jo loppuu!

1 kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.