synttäriviikonloppu ohi; huh!

tiistai 24. tammikuuta 2017

Nyt on kolmevuotiaan kekkereistä toivuttu vihdoin: huhheijaa, sanon vaan! Neitiä juhlittin peräti  kahtena päivänä ja sunnuntaina ennen omia kekkereitä kävimme vielä voimistelun valokuvauksessa sekä serkkupojan synttäreitä juhlimassa! Eilen vielä työpäivä, joten väsymys oli taattu eilisiltana!

Laitetaanpas tässä heti tyrkylle pari sunnuntaina napattua kuvaa neitokaisesta prinsessahepeneet yllä. Mikko saa ottaa taas tytöistä kuvia kun Aliisan 1-vuotiskuvaus tulee ajankohtaiseksi niin emme otattaneet nyt jälleen kuvia.


Tämä kuva kuvaa tuota pientä pippurisielua hyvinkin osuvasti! Varmaan kaikki neidin tietävät ovat samaa mieltä?


Isosiskosta piti tietenkin napata kuva myös!


Palataan kuitenkin oikean synttäripäivän aamun tunnelmiin; näin onnellinen synttärisankari meillä aamusta oli, heh heh! Neiti oli päättänyt haluavansa Minnisynttärit, vaikka mitään sen kummempaa Minni -faniutta emme ole havainneet tähän mennessä. Kortti oli siis luonnollisesti teeman mukainen! Paketista paljastui (vuodesta 2012 saakka jemmattu) muumitalo asukkaineen! Lahja oli erittäin mieluisa!


Sitten aiheeseen kakku! Suunnitelmissani oli korkea kakku liukuvärjätyllä liipatulla kuorrutuksella (kreemiä/kermaa) ja jollain valuvalla. Koristeeksi tein Minnin korvat ja rusetin sokerimassasta kimalteiden kera (tietty!).

...Ja uskokaa tai älkää: KAIKKI MENI KUTEN SUUNNITTELIN!!

Rupesin epäröimään, että pystyykö kermavaahtokuorrutuksen päälle valuttamaan suklaaganachea niin ettei ganache uppoa kermaan ja sotke koko komeutta, joten kyselin asiasta parilta kondiittoriystävältäni. Toinen ei varsinaisesti tähän tilanteeseen suositellut yrittämään ja toinen sanoi, että anna mennä vaan! Päätin, etten ota mitään riskejä nyt kun onnistuin liukuvärjäyksessä niinkin nätisti ja kakku oli kauniin näköinen. Kuitenkin jo ensimmäisten vieraiden saavuttua otin ganachen, laitoin sen pussiin ja lähdin kuitenkin valuttamaan sitä kakun päälle. JA SE ONNISTUI! Huhheijaa! Kerrankin riskinotto kannatti mitä kakuntekoon tulee! Olen kyllä ylpeä kakusta, sillä vastaavanlaisia en ole ennen tehnyt! Kakun välissä oli vadelma-sitruunamoussea ja joka toisessa välissä moussen lisäksi mustikkahilloa. Kakku maistui hyvin ja loput syötin perhekerholaisille maanantaina.


Kakunmodausepisodin jälkeen en ehtinyt kuvailemaan synttäripöytää kummemmin, mutta pari kuvaa nappasin ennen kunnon härdelliä. Tarjolla oli jälleen popcornia, karjalanpiirakoita ja munavoita, voileipäkakkua (kala), keksejä, mehua, pitkiä suolatikkuja, karkkeja, jäätelöbuffet sekä broileripastasalaattia. Ruoka meni jälleen hyvin kaupaksi ja paljoa ei jäänyt meidän "vaivoiksemme"!


Askartelimme Ernon kanssa yhdessä juhliin Minni-teemaisen viirinauhan päivänsankarille!


Yritelmäni käyttää disney-fonttia toimi, sillä 4-vuotiaamme kysyi heti viirin nähdessään, että "Miks tuolla Pepin viirinauhassa lukee disney on ice??"!Karjalanpiirakatkin onnistuivat "just eikä melkein"! Kuoresta tuli ihanan ohut ja kerrankin piirakat näyttävät hyvinkin tasalaatuisilta ja suolaus onnistui myös! Ilmeisesti vieraat olivat samaa mieltä menekistä päätellen!Kakkuun ostin siihen sopivat pitkät, sileät kakkukynttilät joissa oli vielä ihanan herkullisen värin lisäksi hileitä!


Kyllä juhlia vaan on ihana järjestää, mutta täytyy myöntää, että moiset kekkerit imee kyllä tehokkaasti kaikki mehut koko porukasta! Synttärikemuja odotettiin lasten osalta vähän turhankin innokkaasti, sillä vanhemmat tytöt eivät juuri viikolla nukkuneet ja sen seurauksena luonnollisesti emme me vanhemmatkaan! Ikäväksemme Myylle nousi vielä kuumekin juhlien jälkeen, joten eipä täällä nukuta edelleenkään! Viikonloppuna Ernokin täyttää pyöreitä, joten sen kunniaksi isot tytöt saavat mennä isovanhemmille yökylään, jotta me muut saamme nukkua univelkoja pois rauhassa edes yhden yön. Onnea on auttavaiset isovanhemmat!<3


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.