piha tällä hetkellä

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

No niin! Luvassa vähän tällaista ATM-kuvaa pihalta! mitään en ole kerännyt sivuun tai järjestellyt, eli ihan kaunistelematonta kuvaa on luvassa!

Talon edustalla roikkuu edelleen esikoisen synttäriviiri ja nuupahtaneet ilmapallot, kröhöm... ja nuo levyt, jotka nojaavat kivijalkaan ovat nojanneet siihen kevättalvesta saakka. Levyt olivat hiekkalaatikon suojana talven ajan ja siihen ne jäivät sitten nököttämään, vaikka olen niiden siirtämisestä puhunut koko kesän. No, ensi kesänä sitten!


Pihan keskelle istutimme nuorimmaisen ristiäislahjaksi saaman omenapuun, jotta sen alle voi joskus aikanaan vaikka mennä makoilemaan. Pihaloungen katos on solmulla sen takia, ettei se jää kiinni joka paikkaan, kuten sille jo kerran kävi! Nyt on taas mahtava keli loungella köllimiseen, joten taidammekin napata aluslevyt esiin ja laittaa pienen köllipaikan taas valmiiksi!


Multaa on edelleen käyttämättä pihalla. Erno tilasi sitä silloin kesän alussa aikamoisen läjän viljelylaatikoita ja pensaita varten ja loput olisi vieläkin levittämättä, kun vaan keksisimme mihin sitä lykätä! Rikkaruohot sentään saimme suurimmaksi osaksi kitkettyä, sillä kesän Helsingin reissun aikana ne olivat ehtineet jo melkoisiin mittoihin!


Sauna ja palju ovat pihan perällä leikkimökin vieressä. Ai että kun olikin ihanaa käydä taas saunomassa viikonloppuna kun isot tytöt olivat mummin ja pappan kanssa mökillä ja pieninkin oli nukkumassa! Paljua emme olekaan täyttäneet aikoihin, kun sitä tulee vähän huonosti lämpimillä keleillä käytettyä...


...Ja se leikkimökki! Ihanaa auringonpaistetta ollut nyt tämän viikon ja lämpötilatkin olleet kohdillaan!


Keinuprojektikin on vähän vaiheessa edelleen, sillä meillä odottaa yksi rengaskeinu tuolla autokatoksessa laittajaansa! Lautakeinukin tarvitsisi tukevamman kiinnityksen.


Viljelylaatikoista on tullut ihan mukavasti satoa tähän asti, ja punajuuret ja palsternakat ovat vielä maassa. Porkkanoista osaan tuli todella puinen sisusta ja varret olivat järkyttävän paksuja ja pitkiä; onko kellään kokemusta moisesta? Viimeisistä porkkanoista tein parisen viikkoa sitten paahdettua myskikurpitsakeittoa porkkanalla, kun tytöt ovat sitä niin toivoneet. Myskikurpitsakeitto on ollut kesään mennessä ainut sosekeitto joka on uponnut ja kesällä tytöt tykkäsivät Helsingissä puistoruokailun porkkana-juustokeitosta, joten laitoin porkkanat kurpitsakeittoon; hyvää oli!!


Päärynäpuut ovat jääneet valitettavan huonolle hoidolle, sillä niiden kimppuun iski muurahaiset tai kirvat tai jotain ja en ole saanut ötököitä hävitettyä. Päärynäpuissa on tällä hetkellä vain yksi hedelmä siinä missä viime vuonna kahdessa puussa oli varmaan viitisentoista! No, emme tästä lannistu, vaan toivomme parempaa satoa ensi vuonna!



Heh, tässä tällainen realistinen "vikalista" meidän pihalta. Kaikki ei todellakaan ole niin kaunista ja virheetöntä kuin mitä sitä haluaisi antaa näkyä, Mutta lapsiperheessä eläminen ja kevät ja kesä on mennyt pienen vauvan kanssa niin en ole ottanut sen suurempaa stressiä aiheesta vaikka täydellisyyden tavoittelija olenkin...

4 kommenttia

  1. Kaunis piha tuo silti on ja leikkimökki tosi upea,eihän sitä kaikkee kerkiä tekemään, kun on pirpanoita,jotka tarvitsevat oman ajan.

    VastaaPoista
  2. Joko kioski on sulkeutunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kioski aukeaa tarvittaessa, sillä kioskin myyntiartikkelit on lähellä leikkimökissä säilössä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.