Saana ja Olli ja uusi tulokas!

lauantai 9. tammikuuta 2016

No niin! Jotain uutta noin niin kuin sisustuksenkin näkökulmasta tänne meille, nimittäin kovat pakkaset ja kodin1:n -40% alennuskuponki ovat ajaneet minut mattokaupoille!

Ystäväni antoi minulle jo joululahjaksi pienen Saana ja Ollin aitta-maton makuuhuoneeseen johtavalle käytävälle, ja se on ollut aivan täydellinen! Kuvaa kyseisestä matosta en tietenkään tajunnut ottaa, mutta eiköhän sekin täällä tule vilahtamaan. Sain maton luonnonvaalean sävyisenä ja se on juuri siihen paikkaan loistava sävy! Olinkin yllättynyt joulukuussa popÅ:ssa vieraillessani, että Saana ja Ollin (tai no Finarten valmistamat) matot eivät ole laisinkaan pahan hintaisia puuvillamattoja kun otetaan huomioon, että ne valmistetaan kierrätyspuuvillasta kestävää kehitystä kunnioittaen! Suomalainen nuorekas design on aina plussaa! Tämän sävyinen pikkumatto meillä siis on: (kuva Saana ja Ollin omilta sivuilta)



Kun sitten lattiat alkoivat viiletä toden teolla ja keittiön lämpötila huiteli aamuisin rapsakassa 13 asteen lukemassa, päätin ryhtyä etsimään meille sopivaa mattoa. Keittiössä on hieman hankalan väriset lattiat ja kun välitilan laatoituksessakin on useaa väriä, niin oikean sävyn pohtiminen ei ollutkaan mikään ihan yksinkertainen juttu. Joululahjamattoa kun sitten kokeilin lämmöneristysvaikutuksensa vuoksi ilman villatossuja, huomasin, että kyllähän se puuvilla pitää kylmää loitolla aivan yhtä hyvin kuin villakin; eihän se lattia teidä onko sen päällä villaa vaiko puuvillaa! Kun matto on vain tiheään kudottu, se eristää ihan hyvin puuvillaisenakin! ...Ja plussaa toki myös siitä, että puuvillamattoa on hiukan helpompi pitää puhtaana kun sitä voi laakapesuna itsekin pestä.

Matontarpeen selvittyä ryhdyin -40% alennuskupongin rohkaisemana katsella kodin1:n valikoimia ja yllätyksekseni sieltä löytyi juurikin Saana ja Ollin mattoja! Pikaisella pohdinnalla päädyin tykästymään harmaaseen sävyyn samasta aitta -kuosista jota pienempi mattokin on, sillä keittiön sijainti on heti eteisen vieressä ja sinne voi hyvinkin äkkiä eksyä pieniä kuraisia koiran tassuja varkain ennen kuivaamista ja harmaa olisi myös hyvä sävy keittiön sävymaailmaa ajatellen. Toinenkin potentiaalinen vaihtoehto matolle kuitenkin löytyi; se on annon valikoimista ja nimeltään vakka. Matto näytti jo kuvassa hieman levottomalta ja turhan tummalta ja sitä se sitten olikin paikan päällä sitä katsoessanikin. Lisäksi maton kuvio on vain printattu puuvillaan päälle, joten matto oli todella kovan tuntuinen! Kiva kuosi kyllä; samaa kuosia meiltä löytyy keittiöstä keittiöpyyhekin!


Liikkeeseen tänään päästyäni katselin mattoja ja en ollutkaan lainkaan tajunnut, että vaalean harmaa sävykin oli todella kaunis! Koitin siinä sitten arpoa vaalean harmaan ja tummemman harmaan välillä, mutta päädyin nappaamaan mukaani kuitenkin sen tummemman harmaan, jota olin alunperinkin ajatellut, sillä sävy tuntui sopivammalta keittiön lattiaan. Varmistin kuitenkin vielä kassalla, että maton saa tarvittaessa tulla vaihtamaan. Se sopi, joten eikun vain matto kainaloon ja menoksi. Tällaiselta se nyt sitten näyttää lattialle levitettynä! Ja on se vaan ihana! Sävy sopii hyvin välitilan yhden kaakelin sävyyn, mutta valitettavasti synttärikakunkoristeaskartelun ja ruuanlaiton sotkema keittiö ei ollut ihan kuvausvalmiina, joten kuvat ovat tarkasti rajattuja...



Mitäs tykkäätte?

Lisäksi tähän loppuun vielä pieni infontynkä: meille olisi huhtikuussa tulossa yksi pieni prinsessa lisää taloon jos kaikki vain menee suunnitelmien mukaan!<3 Kesän hiljainen hetki on johtunut pitkälti massiivisesta väsymyksestä, joka toivonmukaan alkaisi jo vihdoin olemaan takana päin! Mies on ollut nyt kolme viikkoa vanhempainvapaalla, joten väsymystä on saanut hiukan taitettua. Sellaisia tänne!


1 kommentti

  1. Nuo matot on ihania!!! Miten niitä saataisiin tänne Irlantiin?? :) Ja baby, olen niin innoissani teidän puolesta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.