tuolin tuunausta!

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tässä vihdoin pieni kuvakooste viimeisimmästä tuunailuprojektistamme! Ostin taas sieltä facebookin maalaisromanttiselta kirpputorilta tämän tuolin ja se sijaitsikin kivasti täällä päin Raisiossa, joten ylimääräisiä kuluja 30 euron tuolille ei enää tullut! Hakusessa oli siis jokin tuoli kampauspöydän eteen makuuhuoneeseen joka ei olisi ihan perus pinnatuoli kuitenkaan. Jotain romanttisempaa oli hakusessa pidemmän aikaa ja mitään sopivaa ei vain tuntunut löytyvän. Tämä kun sitten sattui eteen niin se oli otettava, vaikka vain väliaikaisratkaisuksi! Tämä verhoiluprojekti suoritettiin pari päivää ennen kuvaushommia keskellä yötä ystäväni kanssa, joten kuvat ovat kaikkea muuta kuin valoisat ja hyvät! ...Ja tietenkään en muistanut napata kuvaa tuolista vanhan verhoilun kanssa ennen kuin ryhdyimme hommiin!

No mutta: tällaista siis löytyi kulahtaneen sametin alta:


Alla siis vaahtomuovia, eikä lainkaan vanua! Vanua pitäisi käsittääkseni olla istuimessa lähinnä kangasta jottei istuinosa sähköisty tai vastaavaa, mutta kun sitä tässä tuolissa ei ollut enkä ollut tajunnut ostaa vanua valmiiksi, jäi se tälläkin kertaa laittamatta ajanpuutteen vuoksi. Alkuperäisenä verhoiluna oli tosiaan sininen auringon haalistama sametti, joka oli kiinnitetty koristenastoilla, jotka oli hakattu vieri viereen helminauhamaisesti ympäri tuolin. Ensin Erno irroitti nastat (Yritimme ystäväni kanssa ensin, mutta totesimme homman sujuvan ainakin puolta nopeammin Ernon sen yksin tehdessä!) jonka jälkeen asettelimme kankaan uuden kankaan päälle ja neulasimme sen kiinni ja lopulta leikkasimme uuden kankaan tismalleen vanhan kankaan reunoja myöden.


Kuvia itse prosessista ei juurikaan ole, sillä asialistalla oli noin sata projektia samaan aikaan ja Erno oli puuhastelemassa toisaalla niin kauan kunnes teimme hommaa jo kaikki yhdessä kolmisin kun emme meinanneet saada kangasta millään asettumaan... Tässä kuitenkin kuvaa välivaiheesta kun vihdoin olimme saaneet kankaan taiteltua paikoilleen! Edellinen kangas oli leikattu ihan ihmeellisen malliseksi, sillä se ei ollut lainkaan symmetrinen, joten noiden etukulmien taitteiden kanssa meinasi tulla hankaluuksia.


Kulman taitteet piti saada siisteiksi ja taitteisiin riittävästi kangasta sisään ettei lankoja repsottaisi taiteesta. Aiemmassa verhoilussa kulmissa oli nastat, joten nyt laitoimme vähän kuumaliimaa pitämään taitokset siistinä. Reunalle laitoimme sitä jo hyväksi havaittua verhoilunauhaa, jota laitoimme myös rokokoosohvan reunoihin.


Kangas valikoitui tähän projektiin puhtaasti sen perusteella, että siskoni tilasi ko. kangasta omaan verhoiluprojektiinsa ja sitä jäi häneltä yli juuri sopiva määrä. Tämä harmaa sävy sopiikin täydellisesti makuuhuoneen harmaaseen puuvillamattoon, eli nappi valinta! Kangas on tilattu kankaita.com -nettikaupasta, josta siskoni tilasi ensin näytetilkkuja joista valittiin ko. kangas sitten tilattavaksi.


Tässä näkyykin tuoli sitten tosi toimissa! (ei kylläkään maton kera, sillä rakkailla karvakuonoillamme on ilmeisesti kastraatiosta huolimatta kevättä rinnassa ja matto odottaa pesua...) Onpas muuten kökkö kuva, pahoitteluni! Seuraavassa postauksessa voisinkin vähän vilauttaa makuuhuonetta taas kokonaisuudessaan niin tuolikin näkyy!


Lopuksi vielä tarkennettakoon, että en ole eläissäni verhoillut mitään, mutta ei se niin vaikeaa sitten ollutkaan hyvässä seurassa yhdessä pähkäillen!

1 kommentti

  1. Tosiaan kysäisin sillon Muovikum:in myyjältä sen vanun tarkoitusta ja sain vastaukseksi että sen tarkoitus on suojata kangasta.
    Teitte kyllä upeaa työtä verhoilun kanssa! Vielä livenä tuolin nähneenä voin kehua kuinka hienosti kangas mukaili tuolin linjoja ja oli napakasti paikoillaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.