Piha eilen!

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Tuoreita ulkokuvia, olkaatten hyvät! Räpsin muutaman kuvan eilen pihalla ollessamme kun rakensimme vanhemman neidin kanssa eur-lavoista punkkaa nuoremman vedellessä sikeitä kärryssä. Meillä on tosiaan "omaa tonttia" n. 2000 neliötä ja se on meille siivutettu hallinnanjakosopimuksella. Tontti on ihana, sillä se ei ole aivan tien vieressä ja se rajautuu kahdelta sivulta (eli juuri salin ikkunoiden ja makuuhuoneiden ikkunoiden puolilta) korkeaan kuusiaitaan! Ei sen puoleen, että tuolla kuusiaidan takana ei siis ole kuin toisella sivulla pellon takana talo... Eli melko mukava rauha pihan puolella on! Etupiha ja toinen sivu rajautuu sitten siten, että talon edessä on autokatos ja vähän kauempana isompi puinen koulurakennus. Tästä päin vasemmalla on sitten muutaman kymmenen metrin päässä kivinen koulurakennus, jossa on vuokra-asuntoja. Siellä yläkerrassa asuvat meidän huiput naapurit!!

Kuten kuvasta näkyy, julkkari on edelleen maalaamatta kun se homma jäi syksyllä kosteiden ilmojen vuoksi tekemättä ja nyt odottelemme sitten suotuisia maalauskelejä!

Hiekkalaatikko on ollut pihassa melkein alusta asti; sen bongasin torista edullisesti huomioonottaen, että kyseessä on Lappset:n hiekkalaatikko!

Selvennän vielä noita kahta ovea sen verran, että jos joku on pudonnut kärryiltä, niin varsinainen ulko-ovi on tuo oikeanpuoleinen ja vasemmanpuoleinen ovi on se, jonka taakse kätkeytyi se kylppäri ja jossa nyt on kuraeteinen!


Lääniä on tuonne talon oikealle puolelle kivasti ja sinne haaveilen pienen kasvimaan perustamisesta ja ruokailuryhmän rakentamisesta! Vanha ruokailuryhmämme on koomisen pieni tämän kokoiselle pihalle... Trampoliinin saimme tätini perheeltä, sillä se oli heidän kaatopaikkakuormassaan! Meille se kelpasi mielihyvin ja 2,5-vuotias neiti rakastaa hyppiä ja juoksennella siinä!


Roudasimme neidin kanssa pihalle kuusi eur-lavaa ja patjan, jotta saimme mukavan aurinkoköllöttelypaikan; siellä me sitten koirien kanssa loikoilimme ja nautimme auringonpaisteesta! Lavoista voisikin rakentaa jonkun sohvasysteemin kesäksi!


Tätä postausta pitikin kirjoitella leppoisasti pihalla köllötellen, mutta pikku neiti oli eri mieltä kanssani... Pihaa koristaa edelleen tuo "ihana" roskienpolttotynnyri: se on muuten ollut ihan hullun paljon käytössä remppahommia tehdessä! Tuolla oikealla kuusiaidan pielessä oli se meidän "huussimme" silloin ennen kunnon vessanpyttyä! Naapuri hieman kuultaa sieltä aidan takaa. Kuusiaita on kyllä siitä mukava, että se antaa näkösuojaa kesät talvet!


Huomenlahjaksi saamani palju on nököttänyt surullisen yksinäisenä koko talven: emme ole yksinkertaisesti ehtineet lämmittää sitä juuri ollenkaan!! Viime syksyn haravointiurakka on saanut jo jatkoa, sillä viime viikon kova myrsky katkoi niin paljon oksia, että haravointia on saanut aloitella uudestaan ja kuusiaidan alusia on saanut haravoida neulasista ja kävyistä. Selkäni on vain valitettavasti kanssani eri mieltä haravoinnin mukavuudesta, ja olenkin ollut selkäkipuisena viime viikon lopulta saakka...


Talon takanakin on mukavasti tilaa touhuilla! Takapihalta löytyy pari omenapuuta ja villivadelmapensaita.

Takanä näkyy vilaus kivikoulusta!


Pidän pihastamme kyllä paljon: on ihanaa, että piha on jo elänyt pitkään, eikä tarvitse aloittaa pihan tekemistä ihan nollasta! On myös ihanaa, että piha on suht tasainen eikä mitään suurempia kuoppia ole, jotta lasten on turvallista touhuta ja temmeltää!

Pihasuunnitelmina olisi rakentaa aita tontin kahdelle sivulle ja perustaa kasvimaa! Pihakalusteet olisi mukava myös rakentaa, jotta kauniista kesäpäivistä saa kaiken irti!

Nyt nukkumaan, ja seuraavaksi makuuhuoneen kuulumisiin!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.