retki kurjenrahkan kansallispuistoon: savojärven kierros

torstai 9. huhtikuuta 2015

Teimme tuossa taannoin sitä ainoana superaurinkoisena ja -lämpimänä viikonloppuna retken Kurjenrahkan kansallispuistoon. Vaikka olemme kummatkin aina Turussa asuneet, emme olleet kumpikaan käyneet Kurjenrahakalla! Puhuin retkestä jo viime vuoden puolella, mutta päädyimme silloin vielä lykkäämään retkeä, sillä lapset olivat niin pieniä vielä. Nyt päätimme erään etapin päätteeksi hieman rentoutua ja viettää laatuaikaa perheen kesken ja lähdimme eväiden kera kuuden kilometrin patikkareissulle pitkospuille Savojärveä kiertämään!

Yllättäen kierroksella oli jokunen muukin reippailija, mutta me menimme paikalle sen verran myöhään, että saimme tulla toisen puolikkaan melko rauhassa. Kyllä se luonto vaan oli kertakaikkisen upea!! Savojärvellä on uimapaikkakin ilmeisesti, joten sinne menemme ehdottomasti kesällä katselemaan, sillä meiltä ajaa sinne vaivaiset 15 kilometriä! Olemme joskus vuosia sitten yrittäneet mennä kurjenrahalle toiselta lähtöpaikalta, mutta emme kertakaikkiaan löytäneet sinne (haha)! Nyt ei tarvinnut onneksi kuin ajaa suoraan ja opasteet ohjasivat parkkipaikalle!

Kuvia tuli napsittua muutamia reissun varrelta:


Vanhempi neiti 2,5 vuotta oli ensimmäisen puolikkaan vähän laiskemmalla tuulella, sillä hän oli nähnyt isin pakkaavan repun täyteen hyviä eväitä ja odotti kuin kuuta nousevaa, että pääsisimme grillauspaikalle!


Isi saikin neitiä jonkun verran kantaa sylissä, mutta onneksi hän suostui nousemaan myös olkapäille, jotta kantaminen helpottui. Minä kannoin manducassa nuorempaa neitiä 1v2kk. Ensimmäinen puolikas sujui kantaen edessä, toisella puolikkaalla siirrettiin neiti taakse. Hienosti hän viihtyi vaikkei ole oikeastaan koskaan manducassa tykännyt olla! ...Ja onneksi hän on niin pieni, että mamikin jaksoi hänet kantaa!


Paikoitellen reitillä oli vielä luntakin, mutta pääasiassa aurinko oli jo lämmittänyt lumet pois. Järvi oli vielä paksun jääkerroksen alla. Kerrassaan mykistävä luonto siellä kyllä oli. Reitiltä löytyi kyllä paljon ihmeteltävää pienille tytöille ja vanhemmillekin!

Savojärven kierros on tosiaan kuusi kilometriä pitkä, ja noin puolessa välissä kierrosta on grillikatos, jossa on puita ja sytykettä, että voi laittaa grillin kuumaksi. Meillä oli mukana nakkeja, viinirypäleitä, pähkinöitä ja näkkileipää, eli tyttöjen takuuvarmoja hittiruokia. Grilli oli ruuhka-aikaan jo valmiiksi hiilloksella mikä sopi hienosti nälkäiselle retkiporukalle! Hyvin maistuivat eväät pienen reippailun jälkeen ja eväiden voimalla jaksettiin patikoida vielä aavistuksen pidempi loppupuolikas.

Suosittelen lämpimästi lähtemään kiireettömälle metsäretkelle vaikka koko perheen voimin. Aikaa meillä kului retkellä reippaasti: emme edes katsoneet kelloa, sillä meillä ei ollut mihinkään kiire, mutta kyllä me varmasti lähemmäs neljä tuntia reissulla olimme! Aika kului kuin siivillä ja retken jälkeen oli vanhemmilla raukea olo: lapset olivat onnistuneet keräämään uskomattoman määrän energiaa ja kotona puuhastelut vielä jatkuivat. Seuraavaa retkeä odotellessa!


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.