Valaisinhankintoja

maanantai 22. syyskuuta 2014

Asia, jota ei ole pitkiin pitkiin aikoihin tullut hommattua, nimittäin valaisimia! Täällä kun on rutkasti enemmän tilaa kuin vanhassa asunnossa, piti luonnollisesti hankkia muutama valaisin lisää kokoelmiin! Toiseen lastenhuoneeseen meillä oli jo edellisestä asunnosta jäänyt hattivatti-valaisin, mutta toinen lastenhuone kaipasi uutta valaisinta ja makuuhuoneeseen piti hankkia kaksi valaisinta. En tiedä yhtään mikä on tällä hetkellä "in", mutta kesän Tampereella vietetyn päivän aikana ihastuin siellä sisustusliikkeessä sellaisee ihanaan, kävyn näköiseen lamppuun... En tietenkään muistanut ottaa kuvaa lampusta, mutta kun tämä asia tuli ajankohtaiseksi, ryhdyin googlailemaan Tampereen sisustusputiikkeja jälleen ja sielä se liike sitten löytyi ja heidän sivuiltaan lamppu:

Vita silvia! (kuva: inessa.fi)


...ja selvisi sitten myös maalaisuuteni: lamppuhan ei esitä käpyä kuten luulin vaan artisokkaa... Tämän valaisimen laitoimme makuuhuoneeseen sängyn yläpuolelle ja ostimme sen siinä tavaomaisessa koossa. Mini-kokoinen olisi ollut kerrassaan suloinen, mutta sille ei löytyisi paikka kotoamme.

Katselin sitten samaisen kaupan muitakin merkin valaisimia ja ihastuin totisesti pilvimäiseen EOS -valaisimeen:

(kuva: inessa.fi)


Tästä minulla oli sellainen visio, että kun olen hankkinut molemmille tytöille huoneeseen rykelmän eri sävyisiä pompomeja kattoon ripustettaviksi, niin lamppu sopii sinne pallukoiden joukkoon mainiosti! Valaisin on juuri samaa kokoluokkaakin (ostimme mini-kokoisen) kuin isommat pompomit!

Mitä muita valaisimia meiltä sitten löytyy?

Salissa, eteisessa ja keittiössähän on vanhat koulun loisteputkivalaisimet ja ne aiomme säilyttää muistona menneistä ja nehän valaisevatkin loistavasi jos on tarvis! Harmiksemme yksi valaisimista on jotenkin rikki salissa (salissa yhteensä kuusi näitä) ja se pitää aivan järkyttävää möykkää lämmettyään! Pitää kysellä sähkäriltä, että olisiko asialle jotain tehtävissä...



Saliin hankimme kaksi niitä Markslöjdin kristallikruunuja joita on vilahtanut täällä aiemminkin ja yhden sain vielä lahjaksi ja ne tulevat ruokapöydän yläpuolelle kunhan niille vedetään sähköt ensin (pintavetoina, kuten ajan henkeen kuuluu!).


Saliin tulee kristallikruunujen lisäksi ikean suuri maskros jonka ostin Lontooseen muuttaneelta opiskelukaveriltani muuton alta pois! Suurikaan maskros ei näytä tämän kokoisessa tilassa liian suurelta, vaan koko on aivan nappi!



Tällä hetkellä lastenhuoneisiin tulevat pompomit leijailevat ruokapöydän yläpuolella. Tästä rykelmästä puuttuu muutama pallukka, sillä nappasin niitä mukaani lasten valokuvaukseen...


Keittiö... Nyt kun keittiö on koottu (siitäki pitää ehtiä kirjoittamaan pikapuoliin!!), on ajankohtaista miettiä keittiön valaistusta. Keittiössä on kaksi suurta loisteputkivalaisinta katossa, mutta juuri siihen kohtaan, jossa seinän vieressä on pitkä kaapisto ja taso, ei valo yllä tarpeeksi... Visioin siihen sellaisia pelkkiä johtoja joista roikkuu suuri lamppu, mutta sain kuitenkin pienen tuunausidean (jälleen) ja lähden toteuttamaan sitä kunhan sähkäri palaa lomilta... Vai onko jollain jotain loistavia ideoita? Pakko laittaa tähän maistiaiskuva keittiöstä ja eräänlainen behind the scenes -kuva jossa näkyy kaikki roina joka pöydällä makaa nyt ennen kuin olemme saaneet tavarat laatikoihin... Keittiön takaseinä levytetään siis vielä ja siihen tulee se välitilan kaakelointi jahka laatat olisivat valmiit...





1 kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.