loman loppurutistus!

perjantai 26. elokuuta 2016

Olen näköjään unotunut kokonaan leikkimökkipuuhiin ja esikoisen synttäripuuhiin enkä ole muistanut kirjoitella tänne lainkaan! Leikkimökkiprojekti oli tavoitteena saattaa loppuun Ernon loman loppuun mennessä ja sitä ollaankin nyt sitten touhuttu ahkerasti. Toissa viikonloppuna nuorimmaisen kummit tulivat majoittumaan mökkiin, joten senkin puolesta se olisi ollut kiva saada valmiiksi. Olisi niin... Harmiksemme tapetti loppui kesken hommien ja tilasin tapetin sitten mitä pikimmiten. Tapetin oli määrä saapua silloin perjantaina, mutta toimitus siirtyi sitten maanantaille, kiitos ups:n... Maanantaikaan ei toki riittänyt, vaan tapetti tuli todellisuudessa tiistaina.



Maalasimme mökin ensin tapetin pohjalle, jotta tapetti ottaa kunnolla kiinni. Tapetointi sujui yllättävän hyvin vaikkei kumpikaan meistä ole koskaan tapetoinut! Kuviotapetti oli tietysti siitä haasteellinen, että kuvio ei tietenkään kohdistu optimaalisesti ympäri koko mökin, eli ruma kohta tuli. Onneksi tajusimme ajatella asiaa ennen aloitusta ja jätimme epämääräisen kohdan oven puolelle johon tapettia tuli vain n. 20cm korkeudelta.

Eikö se hyvä tapetointipöytä olekin tärkeä? Tässä meidän näkemyksemme sellaisesta! kipsilevyn päällä leikkasimme tapettia oikeaan mittaan ja metrinen liitutauluviivain oli oiva apu viivojen piirtämisessä. Vettäkin ripsautti muutamaan otteeseen tapetoidessa, mutta siirsimme vain välillä välineet sisälle ja jatkoimme sateen lakattua. 


Esittelyssä remppaeleganssia kauneimmillaan! Päällä ikivanha arctia -paita 90-luvulta ja Ernon shortsit!


Kyllä jännitti! Hyvin se onneksi sujui, vaikka pelkäsimme, että pilaamme koko homman ja menee arvokkaat tapetit pilalle!




Tässä näkyy hyvin tapetin oikea väri. Kuten kuvasta näkyy, paita on toiminut remppapaitana projektin alusta loppuun maalitahrojen perusteella!


Tapettiliimaa piti aika tavalla pyyhkiä saumoista ja lastasta, joten otimme mukana vettä ämpärissä ja reipuja.


Saatoimme tapetoida myös jo yön hämärtyessä toisinaan...




Listat ja puolipaneelit ostimme puuvalmiina ja maalasimme ne itse valkoiseksi. Aikamoinen homma etten sanoisi! Kelit ovat olleet sen verran sateisia, että teimme maalauspisteen saliin ruokapöydän viereen, jotta saimme listat nopeasti maalattua. Myös katto maalattiin paneloituna sävytetyllä valkoisella maalilla, jota sain paikalliskirppikseltä ilmaiseksi. Aikamoinen homma oli katon maalaamisessa, sillä huonekorkeutta on jonnin verran!


Tämän enempää en nyt ehdi kirjoitella, mutta lisää kuvia tulossa pian! Tytön synttärikemuihinkin pitänee vielä palata!





2 kommenttia

  1. Siis aivan ihanat tapetit ❤️ Ja synttäripostausta odotellessa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ryhdynkin heti työstämään seuraavaa tekstiä!:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.