Paavolan joulu 2015

maanantai 28. joulukuuta 2015

Nyt se joulu sitten on ohi! Oli kyllä huippu joulu tänä vuonna: olimme kotona oman perheen kesken ja mitään aikataulua ei ollut! Aatonaattona pidimme ystävien kanssa pienet valvojaiset pizzalaatikoiden kera, joten aamulla nukutti kymmeneen asti! Esikoinen heräsi tietenkin jo hyvissä ajoin, mutta aaton kunniaksi sai katsoa lastenohjelmia heti aamusta alkaen niin me muut saimme vielä nukkua. Jouluaaton ulkoilu suoritettiin jäisellä pellolla retkeillen ja sen jälkeen maistui päikkärit molemmille lapsille. Sillä välin olivatkin tontut käyneet tuomassa kuusen alle jo hiukan paketteja! Söimme jouluaterian joskus kolmen tienoilla ja pukki tuli vähän ennen kuutta sitten vihdoin! Kaikki olivat olleet ilmeisen kilttejä paketeista päätellen ja lapset odottivat koko päivän niin reippaina pukkia ja pukin käytyä leluilla leikittiin sulassa sovussa koko loppuilta! Mahtavan rento aatto! Minua ei saa enää aattona mihinkään jollei ole pakko!

Tässä vähän kuvatunnelmia aatosta meillä:

Piparkakkutalon uskalsi nostaa salin pöydälle kun olimme itse silmä kovana koko ajan: muutoin koirat olisivat varmasti käyneet maistamassa sitä!


Joulukortteja saimme tänä vuonna ennätysmäärän! Kiitos kaikille meitä muistaneille!



Meidän vakio joulukoristeisiin kuuluvat Ernon vanhan työkaverin Sannan tekemät ihanat neulahuovutetut tonttuset!


Siellä niitä paketteja sitten oli kuusen alla päikkäreiden jälkeen!!


Olen kyllä edelleen super tyytyväinen meidän kuuseen: ei mikään täydellinen jenkkikuusi, mutta sopii meidän kodin tunnelmaan!





Aatonaaton valvojaisissa ystävän mies askarteli ison läjän erilaisia origameja pöydälle koristeeksi: lapset olivat aamulla ihmeissään, että mitä ne tontut olivatkaan yön aikana tuoneet!


Meidän joulupöytäämme kuului tänä vuonna seuraavanlaisia ruokia:

- porkkanalaatikko
- imelletty perunalaatikko
- palsternakkalaatikko
- bataattilaatikko
- uunilohi
- kylmä- sekä lämminsavulohi
- punajuurisalaatti (punajuuri, raejuusto, purjo)
- kinkku
- kermassa haudutetut ruusukaalit
- leipinä joululimppu, saaristolaislimppu sekä hapankorppu
- lapsille kurkkua, tomaattia


Kyllä me jouluruokia söimme tyytyväisiä vielä eilenkin, mutta illalla teimme jo salaattia kaloista. Tänään maistuukin hyvin jo take-away -kiinalainen sapuska, kun ystävä kohta saapuu tänne!

Kuvaa kun katson nyt, niin jospa ensi jouluksi saisi tehtyä pöytään pöytäliinan, kun sellaista ei valmiina tahdo tuohon 2,5-metriseen pöytään löytyä...

4 kommenttia

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.