joulukuusi on täällä!!

lauantai 19. joulukuuta 2015

Nyt se sitten sunnuntaina laitettiin paikoilleen, nimittäin meidän perheen joulukuusi! Kuulun siihen koulukuntaan, että kuusi pitää laittaa hyvissä ajoin ennen joulua, jotta siitä voi sitten hankkiutua jo uudeksivuodeksi eroon. Viime vuonna kuusi tuli vasta viimeisenä viikonloppuna eli neljä päivää ennen joulua ja minusta se oli vähän liian myöhään. Tänä vuonna ei budjetti antanut periksi lähteä hevoskyydillä Vinttiteatterin järjestämälle kuusenhakuretkelle, vaan saatiin kuusi tuosta lähinaapurustosta ystäväpariskunnalta vastapalveluksena. Loistavaa!!

Kuusi ei ole mikään myyntitarkoitukseen kasvatettu peltokuusi, mutta ihan luomu metsäkuuseksi aivan täydellinen: harvahko, mutta symmetrinen ja sopivan pitkä rungon ollessa kuitenkin riittävän ohut kuusenjalkaan!

Lapset olivat aivan innoissaan joulukuusesta, ja vaikka väsymys painoi neitejä kuusenhakureissulla. Kuusi jätettiin ensin pihalle huilaamaan hetkeksi ja se nostettiin sisään kuivumaan ennen kuin lähdimme ratsastamaan, jotta päästiin samana päivänä vielä koristelupuuhiin! Koristelutraditio pitää sisällään tiettyjä asioita, jotka toteutuvat joka vuosi; tässä niistä yksi...

Ernon pitää aina testata valot ensin jossain pistorasian lähellä ettei yksikään lamppu ole palanut. Muikea mies siis kuvassa toimittamassa tärkeää tehtävää!



Siinä se sitten jo seisoo! Ihan mahtava!! Lapset olivat aivan innoissaan mukana koristelutouhuissa, ja koristeiden paikkaa onkin jo sunnuntain jälkeen vaihdettu "parempaan" kertaalleen.


Pienet joulun juhlijat onnessaan kuusenkoristelusta!


Meillä joulukuusi pukeutuu perinteisiin väreihin ja materiaaleihin: punaista ja kultaa löytyy ja materiaaleina lasia ja olkea. Nuo roikkuvat "jääpuikot" ovat hankintojani ensimmäiseen omaan kuuseeni stockmannilta, ja ne ovat muovisia jotteivat painaisi aivan liikaa. Myös iittalan keraamisia koristeita löytyy jokunen kuusesta, mutta värit ovat niissäkin perinteisiä. Meille ei tähän mijööseen vain mitenkään sovi mikään musta-valko-blingbling -kuusi enkä sellaista tokikaan itsekään haluaisi. Jotain paperisia koristeita voisi tehdä itse vielä nauhan muodossa vaikkapa, mutta se jääkööt ensi vuodeksi kun neidit ovat jo omatoimisempia apureita!

Mennäänkö teillä joulukoristelussa trendivärien mukaan vai luotetaanko teilläkin perinteiseen tyyliin?


2 kommenttia

  1. Kotona lapsuudessa meillä 60 luvulla kuusessa oli suomen lippuja ja oikeat kynttilät palamassa, ja hopeanauha, sit oli vielä kuusen karamellit, samanlainentaisi olla lähes joka pereessä, ei silloin vielä koristeltu joulua sen enempää, niin taisi olla 3 haaraisessa kynttilät vielä palamassa.
    Lahjat oli sellaiset että saatiin yhteiset sukset tai potkukelkka, suklaata ei tainnut olla muuta kun suklaajoulupukki.Elämä oli paljon köyhempää, mutta onnellista.

    VastaaPoista
  2. kommentin korjaus-perheessä, ei pereessä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.