itsenäisyyspäivän juhlintaa

maanantai 14. joulukuuta 2015

Meillä juhlistettiin itsenäisyyspäivää jälleen juhlallisin menoin: pihalla oli ulkotulet ja jouluvalotkin on viritetty (tästä näystä en tietenkään ottanut kuvia), punainen matto oli jälleen levitetty juhlavieraita varten ja ylimääräiset romut oli siivottu vieraiden tieltä. Olimme kahden ystäväni kanssa perjantai-illasta sunnuntaiaamuun päivä Tukholmassa -risteilyllä, joten hommaa järjesteli mieheni lasten kanssa kaupassakäynnin muodossa ja minä jakelin ohjeita tekstiviestitse, että mitä pitää ostaa ja kuka tekee mitäkin. Ystävämme Mirja lupautui tekemään jälkiruuat ja siskoni Annika lupasi ottaa vastuun ruusukaalimuhennoksesta.

Sunnuntaina aamulla väsyneet matkalaiset saapuivat kotiin ja mielessä siinsi rehellisyyden nimissä vain päiväunet, sillä unet laivalla jäivät vähän lyhyiksi, vaikkakin nukuin laivassa yllättävän hyvin. Sunnuntaina aamusta sitten odottelimme Lindan kanssa, että meidän perheen kolme muuta jäsentä heräävät ja pääsimme aamupalantekopuuhiin ja uintireissulle. Siinä aamupöhnässä saimme kuitenkin jo ajatusta päivän kulusta hahmoteltua ja lihoja valmisteltua sen verran, että kun Linda jäi uinnin ajaksi meille, sai hän laittaa lihat jo uuniin. Pienen jännitysmomentin tarjosi myrskystä johtunut sähkökatkos, joka kesti puolitoista tuntia juuri silloin kun lihojen piti mennä uuniin. Sähköt onneksi palasivat ja saimme lihat kypsiksi, vaikka aikataulu vähän viivästyikin asian johdosta.

Menussa oli tällä kertaa alkumaljan kera amuse bouchena kakkutukun herkkunäkkileipää skagenröralla, varsinaisena alkuruokana nautimme tryffelirisottoa, pääruuaksi valmistui ystävän kasvattaman taatusti onnellisen lampaan ylikypsää lapaa revittynä sekä pulled porkia kera herkkukastikkeen, ruusukaalimuhennoksen ja uunijuuresten ja jälkiruuaksi saimme nautiskella kolmea herkkua: päärynä-kinuski-pannacottaa, mariannejäädykettä sekä ihanan kirpeää karpalojäädykettä kuuman kinuskikastikkeen ja jäisten karpaloiden kera!

Kun aikataulu meni vähän säädöksi, kuvasaldo on sen mukainen! Sen lisäksi otin vahingossa ensimmäiset kuvat ilman muistikorttia, eli kuvia ei tietenkään ole missään... Sähläri kun sähläri! Tässä ollaan jo täydessä touhussa pääruuan kanssa, eli kaikki sättäävät ympäriinsä ottamassa ruokaa, sillä tällä kertaa emme laittaneet ruokia valmiiksi annoksiksi.


Tältä näytti allekirjoittaneen lautanen! Herkkukastiketta oli pakko ottaa vielä vähän lihan kyytipojaksi ja leipää coleslaw'lla, tietenkin! Ruusukaalimuhennos on vaan niin herkullista: se on siskoni hommia jouluruuaksi ollut nyt pari vuotta ja mietin, että se sopisi tälläkin erää lisukkeeksi. Sitä tulee ehdottomasti myös meidän perheen joulupöytää kun aattona vietämme joulua ihan vain oman perheen kesken.


Ensimmäinen jälkkäri oli niin käsittämättömän herkullista karpalojäädykettä, että oksat pois! En ole itse mikään suuri makean ystävä, mutta tuo kirpeä jäädyke kinuskikastikkeen kera oli aivan täydellistä! Pannacotta ja mariannejäädyke ei ollutkaan enää niin kauniisti esillä (söin niitä samasta lasista todella esteettisesti), niin ne eivät päässeet kuviin lainkaan. Linnan juhlia katsottiin tietenkin ruokailun lomassa ja yritettiin bongata ystävän anoppia ja appiukkoa, jotka livahtivat lopulta aivan silmiemme edestä meidän huomaamattamme! Onneksi taltiointi pelasti vielä, ja teimme sen bongauksen lopulta! Ilta ei kovin pitkään jatkunut, sillä maanantai oli kuitenkin normaali työpäivä, mutta olikin ihan kiva ettei ilta venynyt ihan mahdottoman pitkäksi.



Paavolaan on jo rantautunut joulukuusikin! Siitä kuvia seuraavalla kerralla: Erno jää vanhempainvapaalle huomisen jälkeen kuukaudeksi niin josko sitä ehtisi päivittelemään vähän ripeämmällä tahdilla sitten! Mukavaa joulunodotusta!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.