mitä meidän pihalle kuuluu?

torstai 4. kesäkuuta 2015

Kurkistetaanpas vähän tuonne pihan puolelle jälleen, kun siellä on tullut tässä lähiaikoina puuhailtua kaikki illat, satoi tai paistoi! Viljelylaatikoissa on lähes kaikki taimet ja siemenet kasvamassa, pensasmustikka istutettiin laatikoiden läheisyyten, samoin vadelmapensaat.

Puita on myös istuteltu neljä kappaletta: kaksi kirsikkapuuta aidan viereen ja kaksi päärynäpuuta nurmialueelle. Yksi kirsikkapuu odottaa vielä vuoroaan, sillä maakaapelin kytkentää ei ole vielä tehty ja puu tulisi juuri siihen samaan kuoppaan... Voipi olla, että tarinoin puunistutuksesta vielä myöhemmin lisää!

Tässä näkymää tästä hieman karummalta puolelta, eli juurikin siitä kaivuualueelta. Kirsikkapuiden alta siirsimme kolme tuijaa toiseen paikkaan tuijarivistön toiseen päähän, jotta tuijia on sitten oven molemmin puolin koko seinän pituudelta. Huomatkaa myös vihdoin valmistunut julkkarin maalaus!! Urakoitsijaa ei ole näkynyt, joten haimme maalit ja teimme homman itse; vain yksi uusi lapsen softshell -takki meni siinä rytäkässä piloille, eli ei suurempia ongemia!


Mikä iiiiiiihana auringonpaiste aamulla pihassa! Inhottava tuuli esti lapsia touhuamasta vesileikkien parissa (tai siis minä en siihen hommaan ryhtynyt), mutta aurinko onneksi lämmitti kuitenkin mukavasti.


Siinä se nyt sitten on maalauksien kera, VIHDOIN! Myös vasemmanpuoleinen ovi tuli paikkamaalattua, sillä siitä näkyi inhottavasti oranssia maalia listan alta joka irroitettiin, jotta ovi saatiin auki...


Tuonne talon nurkalle asti ylettyy nyt tuijat, ja niiden jatkeeksi istutettiin myös Pepi-päärynäpuu!


Vanhaan vesipaljuun laitoimme hortensian sekä orvokkeja toivottamaan vieraat tervetulleiksi!


Hiekkalaatikkokin oli hetkellisesti tyhjä leluista, mutta nyt se on jo taas täynnä elämää!


Istutuslaatikot odottavat sitä, viitsimmekö vielä käsitellä ne kertaalleen osmon puuvahalla vai jätämmekö ne kuitenkin tuollaisiksi harmahtaviksi.


Etualan laatikossa rucola on jo päässyt hyvään vauhtiin salaatin kanssa! Kaverina on ylimääräiset mansikan taimet, sillä emme raaskinneet heivata niitä menemäänkään. Huomasimme nyt tosin, että olimmekin istuttaneet palsternakat samaan, eli joko palsternakat tai mansikat saavat vielä väistyä... Note to self: merkitse istutetut siemenet HETI jottei pääse unohtumaan mitä on laitettu mihinkin.


Ooh, ihanat, ihanat mansikat! Haimme rönsyt mökkinaapurista mansikanviljelijältä jolla kasvaa eittämättä parhaat mansikat! Toivotaan myös meidän mansikoista maukkaita ja satoisia!


Alkaa jo näyttämään ihan kotoisalta tämä meidän pihamme, vaikka kukkia emme olekaan istuttaneet lainkaan yhtä ruukkukylvöstä lukuunottamatta.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.