resepti: Paavolan parhaat kasvispihvit

tiistai 26. toukokuuta 2015

No niin! Nyt on toinen erä maukkaita kasvispihvejä paistettu ja on aika paljastaa herkullinen resepti niihin! Kasvispihvejä olemme tehneet paljon ennenkin, mutta aina on hiukan jännittänyt, että miten pihvit pysyvät kasassa kun massa on niin vetistä. Nyt löysin sellaisen reseptin, jossa oli riittävästi sidosaineita (=kananmunaa ja jauhoja sekä juustoraastetta) ja hieman aineksia lisäämällä ja reseptiä suurentamalla muotoutui tämä herkkuresepti:

Tästä reseptistä tuli 23 pihviä, jotka ovat halkaisijaltaan 10 cm ja n. 1 cm paksuisia

2 kesäkurpitsaa
6 porkkanaa (keskikokoisia)
2 sipulia (keskikokoisia)
1 palsternakka (keskikokoinen)
1 sellerin pala (niitä kaupan valmiiksipakattuja)
n. 2dl juustoraastetta
mausteita (itse laitoin grillimaustetta, ruususuolaa ja valkosipulia ja kaikkia näitä suht reippaasti)
10 kananmunaa
(1dl jauhoja)

lisäksi laitoin tuoretta lipstikkaa reippaasti (saksilla leikkelin pieneksi niin irtoaa makua kunnolla!) ja sipulinvarsia niin pihveihin tuli taivaallinen maku ja lisää vihreää väriä!

Kaikki ainekset vain raasteeksi ja sipuli hienoksi (harkitsemme tosissamme kenwoodiin raastin-lisäosan hankintaa!), joukkoon mausteet ja munat. Jauhoja oli alkuperäisreseptissä, mutta tällä kertaa unohdin niitä laittaa, ja pihveistä tuli ihan yhtä maukkaita ilmankin ja ne pysyivät hyvin koossa. Munia tulee tosiaan PALJON, mutta ainakin pihveissä on sitten jotain proteiinia ja ne pysyvät satavarmasti koossa!



Meillä on kotona sellainenkin turhake kuin tupperwaren hampurilaisprässi, jonka olen saanut joskus tupperware-esittelijänä ollessani lähemmäs 10 vuotta sitten. Tuolla kaapissa se on lojunut kaikki nämä vuodet, kunnes jokin aika sitten päätin kokeilla sen käyttöä jauhelihapihvien valmistuksen apuna, ja se osoittautui loistovehkeeksi: sillä saa tehtyä ihanan tasakokoisia pihvejä hieman pienemmällä vaivalla! Etenkin kasvispihveistä tulee niin täydellisen mallisia kuin tehtaalta konsanaan!

Pihvitaikinasta valuu nestettä jonkin verran, mutta se ei haittaa mitään. Raastovaiheessa puristelin kyllä ylimääräistä nestettä pois, mutta kyllä sitä vaan kummasti riittää pellillekin asti.


Valunut neste hyytyy pellille, sillä siinä on vettä ja valkuaista, mutta se on helppo veitsellä leikata pois ennen pihvien irrottamista.


Paistoaikaa en osaa sen tarkemmin sanoa, sillä itse paistoin kahdella isolla pellillä ja kiertoilmalla. Pihvit ovat valmiit, kun ne ovat saaneet väriä pintaan ja tuntuvat kimmoisilta sormeen. Sopiva paistolämpötila on 200 astetta.


Tänään nautimme burgerit paikallisen herkkuleipomon, Kreivilän koulun leipomon seesaminsiemensämpylään tehtynä ja ai että ne olivat hyviä!! Jopa Erno sanoi, että nyt ollaan aika lailla täydellisen äärellä! Ei muuta kuin kokeilemaan ja kertokaa mielipiteenne! Olen vähän tällainen kokeileva kokki ja ihan tarkkoja määriä en koskaan katso kun jotain reseptiä kehittelen, mutta eiköhän reseptistä jotain osviittaa saa kuitenkin!




2 kommenttia

  1. Kiitos tästä reseptistä! Pihvit maistuvat erinomaisesti muillekin kuin kasvissyöjille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Näissä on kyllä makua!:) kiitos kommentista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.