vanha kartta seinällä -vihdoin!

torstai 12. helmikuuta 2015

Pikaista päivitystä täältä enterorokkotuvalta: kyllä -se tauti olikin enteroa ja me saimme sen sitten koko porukka! Huh! Mies on ollut koko viikon sairaslomalla ja tosi kipeä samoin kuin vanhempi tyttökin. Nuorempi neiti on tähän samaan syssyyn tehtaillut 4 uutta hammasta, joten huutoa ei ole tästä taloudesta uupunut viimeiseen reiluun viikkoon! Tänään olikin pakko jo tarttua tuunausprojektiin kun kultaseni nukkuivat toista karvakuonoa lukuunottamatta kaikki meidän sängyssämme, joten sain hetken rauhan touhuta... Siitä projektista lisää kunhan se tuosta valmistuu! Huomenna kutsuu Bauhaus pensseliostoksille! Myös pikkuvessassa on tapahtunut eilen; toivottavasti vanhempani eivät sairastu, sillä tajusimme taudin enteroksi vasta eilen illalla...

Mutta siis, tällaista "uutukaista" tulin tänne vilauttelemaan:

Tämä on siis jo vanha ostos facebookin maalaisromanttiselta kirpputorilta viime kesältä. Ostin samalla kerralla kaksi karttaa, Suomen ja Euroopan. Kartat maksoivat 20 euroa kappaleelta ja ne ovat ihanan repaleisia ja kuluneita! Kävi vielä niinkin hyvä tuuri kun myyjän kanssa noudosta sovin (olin menossa äitikavereita tapaamaan Tampereelle), että yksi tuttu olikin myyjän tuttuja ja hän sitten nouti kartat minulle ja toi yhteiseen tapaamiseen! Homma tietenkin meni vielä tuosta loisto suunnitelmasta ketuilleen, kun unohdin kartat erään kerhotilan ulko-ovelle ja huomasin sen puolivälissä kotimatkaa... Onneksi toinen kaveri kävi ne sieltä pelastamassa ja toi ne sitten tänne Turkuun kun tulivat sukuloimaan!

Kyllä nämä kartat niin hyvä löytö oli, sillä siellä Runosmäen koulun huutokaupassa juurikin kartat olivat niin kovissa hinnoissa; jopa 75 euroa maksettiin kartoista kappaleelta! Mietin siellä huutokaupassa myös sitä, että miten monelle näitä karttoja edes mahtuu suosiolla kotiin? Suomen kartta on tosi korkea, mutta esimerkiksi Euroopan kartta on puolestaan todella leveä!

...ja tärkeä huomio: kyllä, kartan alla pelataan Super Mariota! Olen saanut vanhan ninteno-konsolin mieheltäni syntymäpäivälahjaksi joskus vuosia sitten, ja nyt kaivelimme sen esiin ja olemme vähän verestäneet vanhoja taitoja, haha!

...ja kyllä vain: tuo kattolistan alareuna on ruman näköinen edelleen! Se on tässä vain jäänyt ja seliseli. Nyt laitamme sen kuntoon!!


Tässä vielä pari otosta tuosta koulukartasta kun valo osui paremmin makuuhuoneeseen!



Täällä erillisessä laatikossa on Turun pohjoinen osa, eli meidän Paavolamme myös!


Löytyykö monilta muilta vanhoja karttoja seiniltä?

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.