ikea duktig -leikkikeittiön tuunausta!

maanantai 16. helmikuuta 2015

Jes! Vihdoin olen saanut tartuttua tähänkin pikku tuunausprojektiin, kun lapset ja mies ovat sairastaneet ja itse pääsin suht helpolla. Isi ja tytöt nukkuivat kuumetta pois ja mami hioi ja maalasi keittiötä! On ollut turhauttavaa hoitaa puolitoista viikkoa täällä sairastupalaisia, joten jotain pikku projektia on ollut pakko tehdä ja siihen sopiva projekti oli juurikin tämä maalaushomma. Leikkikeittiö on ollut meillä nyt reilun vuoden, ja se on sellaisenaan kelvannut hyvin tähän asti, sillä Portsassa asuessamme ei meillä niin selkeitä värejä sisustuksessa ole ollut ja nyt kun minulla on selkeä näkemys millaisista väreistä tytön huoneessa pidän, on keittiön koivunväriset osat alkaneet häiritä silmääni. Jos huone olisikin kokovalkoinen, ei puun väri niin haittaisi, mutta kun lattiat ovat jo ruskeat ja seinässä on lisäksi harmaasävyinen tapetti, ei enempää tuollaisia perusvärejä saa olla. Olin nähnyt kuvia vastaavista tuunausprojekteista netissä, joten samalla kun kävin ostamassa tapettiliimaa vessan tapetointia varten, ostin myös maalit tähän projektiin (tai luulin ostaneeni).

Ensin oli edessä tietenkin se ärrrrrsyttävin vaihe, eli koko roskan hiominen. Hioin koko komeuden hienolla hiekkapaperilla niin, että sain pinnan rikki jotta maali tarttuu kiinni. Keittiö olisi kannattanut purkaa osiin, mutta muistellessani sen loputtomalta tuntunutta kokoamisoperaatiota, päädyin siihen, että maalaan sen kuitenkin jo koottuna! Hyvä idea, mutta toteutus vähän hankalampi: eihän tuollainen normaalikokoinen pensseli mahtunut niihin keittiön yläosan hyllylokeroihin sisään! Ei muuta kuin Erno sahaamaan ja varsi pois niin hyvin mahtui!  Vähän myös oli säätämistä siinä, että sai tuon valkoisen taustan kalustelevyn pysymään siistin näköisenä kun maalasi hyllyjen ja kaappien sisäpuolia! Valo tuolla makuuhuoneessa on lisäksi vähän huono (jossa projektin siis suoritin poissa uteliaiden pikku näppien ulottuvilta), joten kyllähän siinä sitten vahinkojakin tuli tehtyä: ensimmäistä kerrosta maalatessani maalasin tasoa niin innokkaasti, plus että sen sävy on niin lähellä valkoista, että en huomannut maalanneeni tuota tason alla olevaa valkoista levyä, ja jouduin sitten vielä lopuksi maalaamaan sen valkoisella ohuelti. Selittelyt sikseen, ja kuvia kehiin!

Tässä on siis kuva lähtökohdasta (kuva ikea.com)


Sitten vaan omasta keittiöstä hana, lavuaari, keittolevy ja ovet irti ja hommiin! Mukana puuhassa oli tietysti aina välillä tuo vanhempi pikku assistentti!


Tämä oli tulos ensimmäisen maalikerroksen jälkeen. Kuvasta ei niin näy, mutta aika läpikuultavaksi jäi vielä lopputulos ja pensselin vedot näkyivät liian selkeästi.


Huh, hikeä pukkaa ohimolle kun edes ajattelen noiden pikkulokeroiden näpertämistä!


Tässä näkyy sävy melko hyvin, eli ihan aavistus punaista valkoisen maalin joukossa. Ajattelin, että tällä kertaa en halua mitään överi vaaleanpunaista vaan todella hillityn sävyn, ja mielestäni siitä tuli hyvä! Olin jo Bauhausissa katsonut värikartasta sävy jota halusin sekoitettavan, kunnes kävi sitten ilmi ettei maaleja sävytetä niin pienissä purkeissa kun olisin tarvinnut, joten ei auttanut kuin ostaa pikkuinen purkki punaista maalia ja sekoittaa itse. Jos jollain siis tarve punaiselle maalille, meiltä löytyy, sillä tuohon sävyyn meni sitä niin vähän etten edes joutunut ottamaan sitä purkin sisältä, vaan pelkkä kannessa ollut maali riitti!


Keittiö koottiin tänään takaisin ja isi sitten asetteli tavarat paikoilleen ja pikkuneiti pääsi touhuamaan leikkeihinsä. Ehdottomasti parempi kyllä näin valkoisena! Vertailukohtana siis tämä näkymä ennen!



Keittiöön on olemassa siis ne hopeanväriset muoviset jalkojen jatkeetkin, mutta meillä ne eivät ole olleet käytössä vielä; ensin vanhempi neiti oli liian lyhyt ja nyt nuorempi, joten keittiö saa olla ilman lisäkorkeutta vielä hetken...


Minulle tosiaan myytiin Bauhausissa 0.25 litran purkki helmi kalustemaalia valkoisena ja uskoimme molemmat myyjän kanssa, että sillä tämän projektin toteuttaisi, mutta eihän sillä maalannut keittiön kuin kertaalleen! Maalia jäi ensimmäisen maalikerroksen jälkeen varmaan kolmannes purkista, joten pakko oli lähteä vielä uudemman kerran maalikaupoille, ja sillä kertaa ostin sitten jo litran purkin lisää maalia, jotta se varmasti riittää loppuun saakka ja muihin projekteihin myös. Ei siis mikään ihan edullinen tuunausprojekti, sillä maaleihin meni ensin n. 13e, jonka jälkeen ostin sen ison purkin maalia n. 25e ja kaksi tasoituspensseliä yht. n. 10e ja se punainen maalikin maksoi jotain vähän lisäksi. Mutta kyllä se ehdottomasti oli tämän lopputuloksen arvoista!


Tässä ihastellaan sitten jo uunissa muhivien ruokien valmistumista!


Hauska pikku projekti kyllä, ja seuraavat odottelevat jo tekijäänsä! Onko täällä muita keittiötä tuunanneita?

2 kommenttia

  1. Tulipas siitä hieno! Ihanan hempee toi vaaleanpunainen :) Tollanen olis ollu lapsena aika kova juttu kyl!

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka kiva! Itsekin haluaisin välillä jotain sille tehdä, mutta toisaalta täällä on taas kaikki muu niin valkoista. Hieno on joka tapauksessa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.