sairastuvalla...edelleen!

perjantai 20. helmikuuta 2015

Huhheijaa! Täällä mies sairastaa edelleen, eli mitään ei tapahdu remontoinnin saralla... Nyt kun pikkuvessa olisi niin lähellä valmistumista, niin ottaa kyllä aivoon tällainen viikkotolkulla sairastaminen! Itse tekisin jos osaisin, mutta en viitsi kyllä ruveta tuon pikkuvessan kanssa harjoittelemaan... Onneksi sentään hetken oli mieskin terveenä ja käytiin katsastamassa mitä muumilaaksoon kuuluun talvella! Nuorempi neiti ei niin muumeista vielä välitä, mutta isosisko nautti sydämensä kyllyydestä kun pääsi halailemaan muumeja ja kokeilemaan ensimmäistä kertaa luistelua ja hiihtoa! Jos tämä talvi tästä vielä talveksi muuttuu, täytyy varmasti päästä vielä tuohon pellolle hiihtelemään!

Voisin vähän vilautella, että mitä siellä vessassa nyt oikein on tapahtunut! Koteloa on siis seinävessalle rakennettu hartaudella, ja se toivottavasti valmistuu tässä nyt lähipäivinä! Tässä vähän kuvia siitä mitä tässä on tapahtunut kaikenkaikkiaan:

Viemäröinti ja vedet vedettiin uusiksi tännekin tietenkin kun se runkovesiputki oli halki. Ei ihan edullinen pikku remppa kyllä taloon jonka piti olla asumiskelpoinen sellaisenaan...


No, nyt voimme olla ainakin vakuuttuneita siitä, että putket pelaavat kun ne on uusittu!


Seinällä näkyy tuo vanha peltilavuaarin paikka, sillä koppi on ollut ilmeisesti jonkinnäköinen siivouskomero. Lattiaa purettiin ensin laudan verran, jotta päästiin kurkkimaan olemassaolevaan viemäriin. Se oli kuitenkin kasvanut niin täyteen juuria ettei sitä ollut järkeä hyödyntää, vaan sekin piti sitten uusia. Ei muuta kuin lattia auki niin pitkälti että saatiin putket tulevaan lavuaariin saakka ja sitten lattia umpeen! Onneksi saatiin tässäkin tilanteessa säilytettyä vanha lankkulattia ilman, että sille piti tehdä mitään!


Pikkuvessasta tulee siis tuollainen "kuiva" vessa, eli mitään laatoituksia ei vessaan tule. Kosteussulku piti kuitenkin tietysti tehdä, joten asianmukaiset vedeneristykset tehtiin.


Nyt edelliskerrasta oppineena wc-pytyn runko tuli nyt kiinni sekä lattiaan että seinään, joten tällä kertaa pitäisi pytyn kestää istumistakin! Ehkä sitten joskus sen kylpyhuoneen vessankin vielä korjaamme... Heh, kaikennäköistä romua kaverin lapsen ruokalapusta tupperin tarjoiluastiaan löytyy täältä remppahuoneesta!


Kotelon rakennusvaiheista ei ole sen kummempaa kuvasarjaa, mutta tässä se näkyy melkein valmiina: pohja rakennettiin ensin kierrätysvanerista (käytetty valumuottina) ja siihen sitten ryhdyttiin listoilla ja kovalevyllä rakentamaan mieluista kokonaisuutta! Erno oli tehnyt reunukset jo melkein valmiiksi, kunnes huomasin, ettei ajatukset olleet kulkeneetkaan yhteen, sillä olin puhunut kaksipeilisestä kotelosta ja niin siitä olisi tullut vain yksipeilinen. Onneksi ei mitään maalia ollut vielä ehditty laittaa, vaan rimoja piti vain vähän uudelleenmitoittaa ja saatiin kuitenkin se kaksipeilinen lopputulos! Tämä kuva otettu hetkeä ennen tapetointia! Vessaan ajattelin jättää siellä jo olleen retron seinävalaisimen: kattokruunu sopisi hyvin överiin tyyliin, mutta ehkä yksinkertainen retrovalaisin kuitenkin rauhoittaa muuten niin kirjavaa menoa...


Allaskaappi ja allas tulivat nyt kuitenkin bauhausista, kun halvalla sai! Meillä olisi ollut jo pikkuallas valmiina, mutta bauhausissa tuli eteen niin mahtava tarjous, että päätimme hyödyntää sen: allaskaappi, allas ja peili 59e! Kaappi on perus kiiltävä valkoinen, allas neliskulmainen ja peili ilman kehyksiä, mutta emme nyt tähän hätään löytäneet mitään ihanaa vanhaa kaappia, joten tyydymme nyt toistaiseksi tähän... Tuunasimme kaappia kuitenkin vielä hiukan tuppeensahatulla lankulla PopÅ:n tyyliin! Peilin metsästäminen on ollutkin haasteellista, mutta onneksi ystävälläni sattui olemaan juuri oikeanlainen peili vailla käyttäjää, joten otimme sen lainaan nyt alkuun ennen kuin se täydellinen sattuu kohdalle!


Kokeilin nyt muuten suurentaa kuvia: onko kuvakoko parempi pienempänä, näin vaiko jotain näiden väliltä?

2 kommenttia

  1. Pikaisia paranemisia nyt sinne... En malta odottaa lopputulosta! Kiva, kun ruokalappummekin on päässyt kuviin, hih. :) Tämä kuva koko on mun mielestä oikein hyvä.

    VastaaPoista
  2. Tää kuvakoko on nyt tosi passeli! Tosta pikkuvessasta tulee makee! Hyvä idis toi lauta tossa käsienpesupisteellä :) Paranemista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.