no se kylpyhuone!

torstai 16. lokakuuta 2014

Kylpyhuonehan on tässä ollut jo tovin suihkuseinää vaille valmis, mutta saumauksessa kävi pieni kömmähdys, ja sen fiksaaminen on vienyt aikaa, sillä se ei ole ollut niin tärkeä asia ja hommaa en ole puolitiessä halunnut kuvailla... Saumatessa meillä ei siis ollut vielä juoksevaa vettä käytössämme ja saumojen puhdistusvaiheessa piti vähän sitten oikaista eikä tullut vaihdettua vettä riittävän usein ja laatat ovat täynnä saumauslaastiviiruja! Niitä onkin ollut kiva puhdistella: onneksi ystävämme olivat meillä täällä kerran jälleen vähän jelppimässä ja me yhdessä kavereiden kanssa niitä sitten puhdistelimme. Ihmesieni oli muuten kova sana siinä hommassa! Kokeilimme ensin hangata karhunkielellä, sillä hommaan tarkoitettu metalliraaputin teki naarmuja kaakeleihin, mutta kaveri kysyi sitten että onko meillä ihmesientä. En ole ollut mikään ihmesienen vannoutunut käyttäjä, mutta tämän kokemuksen jälkeen olen todellakin! Olimme ostaneet ihmesienen ensimmäistä kertaa tänne talolle, mutta se oli vielä avaamattomana pahvivyötteessään, ja nyt niitä onkin sitten ostettu... Hiukan olisi muuten ollut vähemmän hommia jos olisimme saumanneet valkoisella niinkuin "normaalisti" eikä harmaalla joka oikein loistaa valkoisista kaakeleista! Harmaa loistaa myös mukavasti eri sävyisistä harmaista lattialaatoista, joten hommia on paiskittu jokunen tunti jos toinenkin! Edelleen tänä päivänä pieni alue on raaputtamatta! ...ja täällä minä vain kirjoittelen silti!

Mutta laitanpas nyt vähän vanhempaa kuvamateriaalia kylppäristä ja kertoilen mitä on tapahtunut. Pahoittelut päivittelyn hitaudesta: live-elämä on vienyt voiton koneella touhuamiselta!

Tältä laatoitus siis tuoreeltaan näytti... Eikö olekin hauskanen tuo tehosteraita? Olen edelleen pelkkiä sydämiä kun näen sen! Ja  seinissä on tosiaan sekä mattaa että kiiltävää laattaa sekaisin! (huomatkaa kaikki tuo ryönä tuossa lattialla...)


Kattohan näyttää siis edelleen tuollaiselta tuiki turvalliselta! Käytimme tuota seinästä sojottavaa johdonpätkää pyyhekoukkuna, heh heh!


Tuossa hahmottuu ehkä hieman se, että eteinen on mukavan avara nykyjään ja kylpyhuoneesta näkyy suoraan keittiöön ja saliinkin saakka.


Kylpyhuone on sen vuoksi suihkuseinää vaille valmis, koska suihkuseinä sanoi "poks" kun Erno sitä oli seinälle nostamassa! Sain tällaisen kuvaviestin sinne meidän Ahvenanmaan-reissullemme ja homma on siis edelleen fiksaamatta, hups...


Mitä sille sitten kävi? Siinä on ollut varmaan joku jännitys, sillä se poksahti aivan äkkiarvaamatta vaikkei se koskenut mihinkään ja kuten kuvasta näkyy, aivan tuhannen päreiksi! Kiva kiva...


Suihkukaappikin on lavuaareineen jo paikoillaan ja pesutorni on käytössä, wuhuu! Kuivausrumpu, I love you! Tällaisessa lämmittämättömässä talossa ei kuivu näillä syksyn kosteilla keleillä MIKÄÄN!


Sitten on päästy myös tällaisiin hommiin miehen kanssa yhdessä! Eli siis minäkin olen saanut tehdä jotain! Tai no, en sentään tätä vaihetta vielä...


Tällä kertaa kylppäriremontin yhteydessä sain haluamani seinävessan! Olisin halunnut sellaisen jo edelliseen asuntoon, mutta mies ei siihen suostunut sillä hän oli kuullut niistä "jotain" huonoa. Nyt kun hintakin oli kohdillaan niin sain tahtoni läpi!


Sitten niihin yhteishommiin, nimittäin laatoitukseen! En todellakaan tiennyt ettei laatoittaminen mitään rakettitiedettä olekaan ja täydellistä puuhaa kunnon perfektionistille joten kysyin saisinko auttaa seuraavassa laatoitusprojektissa, ja sainhan minä! Valvominen yötä myöten on syvältä, mutta kahdestaan ei lainkaan niin paha! Mestari hommissa:


Huomatkaa keskittynyt ilme! Kuvassa myös pipipussi, sillä onnistuin jotenkin tunaroimaan sormeeni melkoisen mustelman kynnen alle...


Siinä se on!! Olen erittäin tyytyväinen tähän yhteistyömme hedelmään!


Sitten se malja, itse murheen kryyni...MUR! Pytyksi valitsimme IDO seven D -mallin jossa ei ole mitään vaikeita kolosia mitä puhdistaa vaan se on ihanan linjakas ja yksinkertainen. Kyllä -sillä on todellakin väliä!


Näin sitä pyttyä asennetaan! Ystävämme Martta-täti: luimme kerrankin ohjeet kannesta kanteen, mutta ei siltikään mennyt kuin Strömsössä!


 Mitä sitten kävi? No, pyttyhän ei kestänyt painoa sitten lainkaan: pelkästään käsillä painamalla sain pytyn kotelosta napsautettua alarivistä yhden laatan halki! Saattoi olla hieman pettynyt meininki joskus yöllä kahden aikaan... Miten asia sitten ratkesi? Laitoimme laattapaketin pytyn alle ja siinä se on edelleenkin! Pitänee siis laittaa lisää tukirakenteita kotelon alaosaan, mutta sitä varten joudumme purkamaan kotelosta laatoitusta ja tekemään sen uudelleen, joten se nyt odotelkoot sen aikaa kunnes olemme tehneet prioriteettilistalla korkeampaa sijaa pitävät hommat ensin.

EDIT: kommentointiasetuksissa on ollut jotain häikkää: huikatkaa ihmeessä jotain, jotta tiedän onko kommentointimahdollisuus nyt avoin kaikille!

2 kommenttia

  1. Oliks toi laatottaminen vaikeeta? Se on varmaan kyl tosi hauskaa näpertelyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hups, on kommenttiin vastaaminen unohtunut kokonaan! Sanotaanko näin, että oma osuuteni oli kyllä ihan iisiä, mutta en tiedä miten yksin suoriutuisin koko urakasta...:D

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.