meillä on vaatekaappi, vihdoin!!

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Nyt se on tapahtunut; melkein kahden vuoden odotus palkittiin ja mieheni rakensi meille vihdoin vaatekaapin! Ostin vaatekaapin elfa-liukuovet heti kaupanteon jälkeen kodin1:n -40% alekupongilla, mutta pienen mittavirheen vuoksi ovet ovat odottaneet paikoilleenpääsyä koko tämän ajan.

Elfan ovet ovat klassikko: olin menossa ostamaan valmiita vaatekaappeja, mutta niiden osoittauduttua melkoisiksi rimpuloiksi ryhdyin katselemaan elfan ovia. Koska Erno ei juuri silloin ollut talolla, otin summan mutikassa 250cm korkeat ovet. Oviin sai valita vaikka ja mitä: korkeus, leveys, moneenko osaan haluaa oven jaon, haluaako millaista lasia, haluaako peiliä jne.! Harmikseni kello oli jo vaikka mitä kun olin paikan päällä valintaa tekemässä niin sattui se harmillinen mittavirhe; muutoin olen täydellisen tyytyväinen valintaani!

Homma lähti lopulta liikkeelle mittailujen jälkeen siitä, että mies haki mäntylevyä, joka sitten maalattiin ja sahattiin oikeaan mittaan. En todellakaan halunnut mitään puristelevystä rakennettua runkoa noinkin arvokkaiden ovien ympärille ja vanhaan taloon pitää mielestäni olla kunnon puuta. Elfalta ei runkoja siis saa, joten se piti joka tapauksessa rakentaa itse.

Kun levyt oli määrämitassa, piti kiinnittää tukirakenteita, jotta koko komeus pysyy kasassa, sillä kaappi on kuitenkin 270cm leveäkin ja siinä on lopulta vain kaksi sivuseinää. Mittavirhe sattui siis ovien korkeuden arvioinnissa, joten katon entisen väliseinän hirrestä piti nirhaista hieman kirveellä pois. Tukirakenteeksi porattiin poikittainen liimapuupalkki sopivaan korkeuteen, ja seinämät kiinnitettiin lisäksi useilla kulmaraudoilla kiinni niin seinään kuin toisiinsakin.


Melko massiivinen kokonaisuus kaapista tuli, mutta massiivinen on makuuhuonekin! Kodin1:n myyjä osasi neuvoa, että 60cm on paras vähimmäissyvyys kaapille, jotta sinne mahtuu henkareita hyvin. Itsehän en olisi tullut tätä ajatelleeksikaan ja haaveilinkin alunperin pienemmästä syvyydestä kaappiin.



Ovipaketissa tuli mukana siis itse ovet ja kiskot. En voi varmaan liikaa hehkuttaa elfaa: ovet liukuvat niiiiiiiin smoothisti että ne valmiit kaapinrimpulat jäivät kakkoseksi mennen tullen!


Lattiassahan meillä on se pieni ongelma myös, sillä lattiat ovat keskipalkin molemmin puolin aavistuksen eri kokeudella. Listana meillä on välissä ollut tuppeensahattu haapalankku, mutta nyt se piti poistaa ja veistellä siihen vähän uutta muotoa jotta ovi mahtuu liukumaan mukavasti.


...Ja voi että lapset olivat innoissaan leikkimässä kotia tyhjässä kaapissa! Heillä oli todella hauskaa ja pitkään!


Tällainen tuli kynnyksestä: kaapin pohja haluttiin saada kuitenkin tasaiseksi, sillä sinne hankimme jossain vaiheessa elfan lankakoreja ja muistaakseni niissä pitää olla tasainen pohja. Muutoin sisuksiin hankimme varmaan ikean säilytysjärjestelmää, mutta ne elfan korit ovat vaan niin huippuja verrattuna ikean vastaaviin ettei siinä kannata säästää.


Kävin äsken räpsimässä vielä pari kuvaa kokonaisuudesta tämän hetkisessä tilassaan: kaapeista hiukan heijastuukin, että muutoksia makuuhuoneen suhteen on tehty muutoinkin!


Makuuhuoneen uudesta olemuksesta pitääkin ottaa kuvia enemmän ja näyttää mitä kaikkea siellä(kin) on tapahtunut! Olen raskaushormoneissani taas innostunut raivaamaan paikkoja ja Konmari-metodiinkin olen tutustunut. Tällä hetkellä tuntuu, että poistettavaa tavaraa on joka nurkka täynnä, joten mitään kovin laajoja kuvakulmia ei ole tarjolla...!


Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.