Ostoksia Runosmäen koulun huutokaupasta!

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Olin siis 25.1 Runosmäen koulun huutokaupassa yhdessä äitini, anoppini ja appiukkoni kanssa. Itse olisin ollut aivan autuaan tietämätön koko huutokaupasta ellei äitini ja anoppini olisi siitä minulle puhunut, sillä meille ei valitettavasti tule edes Turun sanomia ja tänne pohjoiskärkeen ei edes mainoksia yllä juurikaan...

Huutokaupan tavaroista oli ennakkokuvia meklarin sivuilla ja tavaraa näytti riittävän: kuvat olivat kaikki täynnä kaikenlaista epämääräistä rojua, joten niiden perusteella en ollut kovin vakuuttunut. Paikan päälle päästyämme kuitenkin tajusin heti, että minulla oli aivan liian vähän rahaa mukanani, sillä siellähän oli vaikka ja mitä! Yksi asia meillä oli kuitenkin ihan kiikarissakin, nimittäin vanha liikuntasalin penkki! Sellainen täytyy ehdottomasti olla jokaisessa taloudessa missä on puolapuut, jotta voi liukua liukumäkeä! Muistaako joku? Olen hämmentynyt miten moni on sanonut ettei ole koskaan moista tehnyt!

Pitemmittä puheitta niihin ostoksiin! En jaksanut kaikkea kuvata, mutta ne tämän blogin kannalta mielenkiintoisimmat!

Ensin, ihan silkka vahinko-ostos: kartta, johon merkitty kaikki Turun alueen koulut: 5e! Sieltä se meidänkin talo löytyy! Kehykset eivät ole mitkään kaunokaiset, mutta sopii tänne kun tuota puunväriä vilahtelee siellä täällä muutenkin. Niitä vanhoja koulun Suomen- ja maailmankarttoja ostettiin hurjilla hinnoilla: parhaimmillaan sellaisesta maksettiin 75e! Itse olen omani ostanut facebook-kirppikseltä 20 eurolla, joten jätin sellaiset hankkimatta...


Sitten niihin ihanuuksiin: saksitukki ja saksia, metrin viivain, kolmioviivain, harppi ja kaksi puista karttakeppiä! Nämä niin päätyvät seinälle vielä jossain vaiheessa! Mieheni on siis käynyt ko. koulua ja oli ihan nostalgioissaan ja kertoi katkaisseensa yhden karttakepin aikanaan. Siellä oli näiden kahden lisäksi yksi katkaistukin yksilö, liekö se juurikin se!


Tuo saksitukki on niin hieno! se päätynee työpöydän koristeeksi vielä...


Karttakepitkin olivat niin kauniita! Sellainen pitänee laittaa roikkumaan kartan viereen!


Vähän urheiluvehkeitä! Pesäpalloräpylöitä olisi ollut ihan mielin määrin, mutta koostin niistä järkevän setin ja sain huudettua sen hyvään hintaan! Tämä maksoi muistaakseni arviolta 30e.


Harjoituskello, marakasseja lapsille, puisia nokkahuiluja, luko-pelit ja helmitaulu! Ihanaa koulunostalgiaa!


Pari näitä koululaistuoleja tuli myös ostettua ja yksi aallon jakkara myös! Ne maksoi yhteensä jotain 30e.


Soittimia huutokaupassa oli aivan pilvin pimein, ja niistä huudettiin korkeitakin summia: patarummut ja bongorummut keräsivät huutoja eniten... Itseä vaivasi piheys siihen asti kunnes tiesin millä summalla sain sen penkin mitä tulinkin hakemaan; kun olisin heti tiennyt miten edullisesti sain sen niin olisin uskaltanut huutaa enemmänkin soittimia.


Askarteluun kaiverrustyökaluja ja pensseleitä, pari kompassia ja suurennuslaseja!


Loppuelämäksi piipunrasseja ja kreppipapereita! Niitä oli aivan älyttömästi myös siellä. Kuvasta puuttuu vielä laatikollinen vihkoja, vahaliituja ja vesivärinappeja! Toinen opetuskello tuli myös mukaan ja vanha puhelin lasten leikkeihin. Lisäksi lapsille ostin pelejä ja leluja jonkun verran!


Tällä on kyllä leikitty aivan innoissaan!



Sitten se penkki: Ostin ensin tämän hintaan 20e (muita huutajia ei ollut, sattuneesta syystä, sillä penkit ovat 290cm pitkiä), mutta kun huomasin sen pakuun lastattuamme, että siitä puuttuu päästä juurikin ne "väkäset" joilla se kiinnitetään puolapuihin, kävin kysymässä saanko samaan hintaan kantaa toisenkin autoon, sillä muita huutajia eil ollut. Ja kävihän se! Eli näitä tuli sitten lopulta kaksi kappaletta!


Koulukalusto Oy:n jakkara, 5e! Harmittaa, että näitä jäi koululle vielä huutokaupan jälkeen ja ne sitten kylmästi purettiin osiin ja laitettiin kierrätykseen...


Toinen penkki in action! Että tuolta saa hyvät vauhdit liukuun! Moniko teistä on liukunut tällä tavalla liikuntatunneilla?


Kello! Tämä kello on ihan Ikean kello, mutta koulun seinällä ollut, joten pitihän se saada!



Keittolan helmiä vielä: nämä ovat ihan parhaimmistoa ostoksista!! Nuo peltikannut ovat niin hyviä kesällä kun pitävät juomat viileinä pitkään!


Aikamoisia helmiä mielestäni!

6 kommenttia

  1. Ei hitto mitä löytöjä!! Kateudesta vihree... =) miks siellä oli huutokauppa?onks se siis lopetettu/loppumassa vai varastontyhjennys?

    VastaaPoista
  2. Ei hitto mitä löytöjä!! Kateudesta vihree... =) miks siellä oli huutokauppa?onks se siis lopetettu/loppumassa vai varastontyhjennys?

    VastaaPoista
  3. Tuo musta puhelin on hieno 80 lukua, meillä vintillä hieman vanhempi, koulun peruja ilmeisesti. On tullut itsekkin laskettua tuollaisesta penkistä alas joskus voikkasalissa kouluaikoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teidän täytyy sitten kaivella vintin aarteet esiin kun pikkuiset tulee leikkimään; puhelimesta tykättiin meillä kovasti!:)

      Poista
  4. Eiiih, mulla ois tarvetta tollaiselle karttakepille! Saa hihkaista jos jossain olisi tiedossa :) pakarinen.paivi1@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.