DIY jalkalistat

torstai 5. helmikuuta 2015

Huh! Pientä hiljaiseloa tullut taas vietettyä, koska aina ei vain jaksa valvoa enää remppahommien jälkeen enää varsinkin kun sain tuossa viettää pari viikkoa töitä tehden! Erno oli kotona tyttöjen kanssa ja minä sain tehdä hommia ihanassa hiljaisuudessa!! Kuulostaako siltä, että oli kivaa? Se oli kyllä mukavaa vaihtelua kotiäidin arkeen! Sitä sai syödä hiljaisuudessa ilman, että ruokailun jälkeen pitäisi siivota neliötolkulla lattioita ja käydä vessassa ihan yksin!

Pariviikkoisen rupeaman päätteeksi viikko sitten sunnuntaina oli Runosmäen koulun (entinen Nunnavuoren koulu) huutokauppa, sillä koulu puretaan homeongelmien vuoksi. Sinne menin anopin kanssa huutelemaan pari juttua mielessäni ja sieltä ei totisesti tarvinnut lähteä tyhjin käsin pois! Palaan ostoksiin seuraavassa postauksessa paremmin, sillä nyt haluan esitellä meidän uusimman diy-projektin: jalkalistat saliin!

Jalkalistojen suhteen olin tiukka, että haluan saada puiset listat enkä mitään kökköä MDF:ää, mutta budjetin ollessa rajallinen ja tarvittavien listametrien määrä niin valtava päädyimme nyt ainakin toistaiseksi siihen MDF:ään. Listojen löytäminen meidän vaatimuksiamme vastaamaan ei todellakaan ole ollut helppoa, sillä lattialautojen ja seinien välissä on paikoitellen useampi sentti rakoa ja seinälle listojen tulisi nousta 16cm! Muovimatot oli vedetty seinille 10cm korkeuteen ja sen lisäksi lattiakerroksia on revitty kuuden sentin edestä pois.

Luin sisustus ja sepustus -blogista jo joskus kesällä idean tehdä itse korkeita jalkalistoja ja idea on odottanut siitä lähtien toteuttajaansa. Nyt se sitten tapahtui vihdoin! Erno kävi ensin ostamassa 15cm levyistä kovalevyä  jonka hän ensin asensi paikoilleen ja sen jälkeen lähdimme listakaupoille. Halusin listoista koristeelliset toisin kuin inpiraatiokuvassa, joten lähdimme metsästämään koristeellisia listoja ja etsimme niitä heti kattolistojen joukosta, sillä kattolistat peittäisivät ne lattian rakoset parhaiten: riittävän leveitä jalkalistoja emme edesä löytäneet kaupoista! Kattolistojen kaveriksi ostimme sitten pyöreäreunaista mattolistaa, jotta samantapainen muotokieli jatkuu siinä myös. Harmiksemme listat ja kovalevy eivät ole täysin saman sävyiset, sillä samaa sävyä ei valmiina ollut mahdollista saada. Kattolistaa oli valkoisempanakin vaihtoehtona, mutta mattolistaa ei ollut! Ostimme kuitenkin jalkalistaa kokeeksi molempia sävyjä jotta pystyimme kokeilemaan kumpi on parempi sävy ja kermaan taittava vaalea oli lopulta parempi, sillä puhtaan valkoinen oli aivan luonnottoman sinertävä sävy eikä se ollut myöskään samaa sävyä kovalevyn kanssa. Parempi myös niin, että listat ovat saman väriset eikä niin, että listat ja kovalevy olisivat kaikki eri sävyä...

Lopputuloksesta ei hääppöisiä kuvia ole nyt tällä hetkellä saatavilla, sillä eihän noita listoja edes kovin monessa paikassa näy paljoa... Mutta tässä pari otosta!

Vähän ensin eilen illalla otettuja kellertäviä otoksia... Minun kuvanmuokkaustaitoni ovat olemattomat toistaiseksi -pahoittelut!


Kovalevyjen kulmat olivat hankalia, sillä kovalevy on niin ohutta ettei sitä voi sahata jiiriin ja näin ollen jokaiseen kulmaan tuli ruma, ruskea rantu näkyviin... Erno kuitenkin käsitteli kulmapaikat vielä acustolla jotta ne rumat kulmat eivät ihan niin härskisti paistaisi sieltä...


Tämän aamun otoksia keittiön puolelta: Listat eivät ole aivan laatikostojen sävyisiä, mutta valkoinen olisi ollut liian valkoinen myös tänne, joten nämä kermaisemmat saivat luvan kelvata myös tänne.


Itse olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen: pienellä budjetilla (salin ja keittiön listat maksoivat yhteensä max. 160e!) kivannäköiset listat jotka sopivat meidän tyyliimme!


Tässä eilisessä sairastupakuvassa näkyy taustalla listaa in action: meillä siis sairastaa nyt molemmat neidit: oltiinhan sitä tässä välissä ja viikko terveinäkin...


Mitä sanoo arvon raati?

3 kommenttia

  1. Tosi hyvät noi listat! Sopii hyvin talon meininkiin ja hienosti laitettu :)

    VastaaPoista
  2. Hyvännäköiset listat. Paranemisia!

    VastaaPoista
  3. Hienot on edelleen! :) voi pieniä, toivottavasti menee pian ohi! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.