Tuunausideoita lukijoilta? Vanha keinuhevonen!

lauantai 2. toukokuuta 2015

Huh! Vappu se oli ja meni ärhäkän vatsapöpön kourissa täällä Paavolassa, joten mitään hienoja vappukoristelu ja -kattauskuvia ei ole tulossa. Kuopuksen kummien piti tulla tänne aattona herkuttelemaan, mutta edeltävänä yönä oli pakko laittaa viestiä, etteivät vain tule! Viime viikko meni kuopuksella oksennustaudissa, nyt vuorossa ovat olleet me vanhemmat. Itsellä vielä olo aika heikko, mutta tämä oli nyt pakko saada ulos ettei postautauko veny ihan mahdottoman pitkäksi! Jos sitten juhannuksena edes meidän porukka olisi juhlakunnossa?

Nyt kaipailisin vinkkejä keinuhevos-vanhuksen tuunaamiseen! Löysin facebookin paikalliskirppikseltä vanhan, puisen keinuhevosen 15 eurolla, ja totesin huonon kuvan perusteella, että siitä olisi potentiaalia tuunailuun. Takajalat ovat tukipuusta irti, mutta muutoin et suurempaa vikaa löydy. Joku on heposelle joskus taiteillut nahkaisen pehmustetun satulankin niin että kelpaa sitten ratsastella! 

Heppa on tällä hetkellä mustaksi maalattu, ja sille on taiteiltu maalilla satula ja harja, häntä sekä silmät. Väri on makuuni aika raju, joten ainakin se pitänee vaihtaa... Heppa on rakennettu useammasta puukerroksesta, joten paikka harjalle löytyy myös kaulalta, sillä siinä kohtaa on ohut puukerros. Siihen voisi mahdollisesti nakutella nauhan, johon olisi ommeltu harja.


Vähän elämän merkkejä löytyy heposesta sieltä täältä: maali repsottaa, puu halkeilee, eli juuri sopiva projekti meille!

Tällainen maalattu satula on jo valmiina, mutta nahkainen pehmustettu satula ajaa asiansa mielestäni erittäin hyvin, joten tämä maalataan varmaankin piiloon?


Hännästä en tiedä: onko ihan hullua jos harjaan kiinnittää myös nauhaa vai antaisiko sen olla ihan maalattuna vain?


Takakaviot ovat irti tukipuusta, mutta niiden kiinnitys on enää pikku homma muiden juttujen jälkeen!


Tällä hetkellä heppa näyttää koko komeudessaan tältä:


Mitä mieltä olette; oliko ihan hullu ostos?


3 kommenttia

  1. Tosi hyvä löytö! Kyl sulle vielä tosta tulee joku villi idea ja lopputulos on varmasti huikea :) Tykkään kans tosta nahkasatulasta tossa päällä!

    VastaaPoista
  2. Söpö!
    Tuunauksen jälkeen varmasti vielä söpömpi! ;)

    VastaaPoista
  3. Jos se on vanha, niin se pitäisi säilyttää alkuperäis maalissa, minä tykkäisin siitä tuollaisena.t.naapuri

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.